February 18, 20214 yr 12:25 Ovo je čovek koji će “izabrati” patrijarha Monah Matej iz manastira Sisojevac čovek je koji će izvući kovertu sa imenom novog patrijarha SPC. Iako se odluka o tome ne očekuje pre 15 sati, on je već u Hramu.
February 18, 20214 yr 2 hours ago, BlackGeorge said: He he he očigledno ne znaš da su mu šanse 33,33% kao i ostaloj dvojici kandidata. Prvo se biraju 3 kandidata sa najviše glasova. Onda se ta 3 kandidata ubacuju u neku crkvenu knjigu (koverte) pa onda neki najstariji monah ili ko već izvlači kovertu. Nešto kao kod UEFE samo nisu kuglice Takoreći nisi ni ti baš najupućeniji - do ta 3 kandidata u kovertama i 33,3333% šanse se dolazi u 3 kruga, u prvom krugu kandidat sa najviše glasova PLUS USLOV da ima preko 50% glasova ide u kovertu, potom u drugom krugu se biraju dvojica, opet naravno mora preko 50%, i u trećem krugu se bira jedan koji mora imati opet preko 50%. Tako da ako je ta cifra od 50%+1 mitropolita/episkopa/čegagod "zatvorena", ne postoji ni teoretska mogućnost da se u jednom od koverata nadje nepodoban kandidat. A u porti ih inače čekaju mikrofoni, kamere, monitori,...tajnost zagarantovana nema šta
February 18, 20214 yr Sramno, sramno, sramno. Kakvo očigledno muljanje od strane pickoustog, i u esto da visi na najlepšoj banderi (figurativno, drugari iz VTK i BIA, figurativno), njega “Mile” voli. Počinjem da zvucim kao kauboj.
February 18, 20214 yr (Nova.rs) Ko će biti patrijarh: Hrizostom – razum i mera srednjeg puta (Nova.rs) Ko će biti patrijarh: Joanikije – izbor verujućeg naroda
February 18, 20214 yr Primetio sam da Danas i Politika različitio javljaju da aktivno biračko pravo imaju 43 odnosno 39 episkopa.
February 18, 20214 yr Quote 14:15 Počelo glasanje za novog patrijarha, saznaje Nova.rs od izvora upućenih u toku Sabora SPC. turira se audi
February 18, 20214 yr 2 minutes ago, levi said: turira se audi Dok se ne upali Maserati, ništa dobro neće izaći odatle...
February 18, 20214 yr 17 minutes ago, Krošek said: Primetio sam da Danas i Politika različitio javljaju da aktivno biračko pravo imaju 43 odnosno 39 episkopa. Mislim da vikarni episkopi ne mogu da glasaju, ali verovatno učestvuju u radu. Tako da je 43/39
February 18, 20214 yr 6 minutes ago, Jozef K. said: Mislim da vikarni episkopi ne mogu da glasaju, ali verovatno učestvuju u radu. Tako da je 43/39 e pa nije to fora izgleda nego neslaganje konsultovanih strucnjaka za crkveno pravo oko tretmana ohridske arhiepiskopije. ima više vikarnih episkopa od četiri. edit: takođe, vikari imaju aktivno b. p., samo nemaju pasivno Edited February 18, 20214 yr by Krošek