pbg12345 Posted February 16, 2019 Posted February 16, 2019 1 hour ago, Filozof manijak said: Ovo da neko nije uslužen mrsnom hranom za vreme posta, ili da je imao neprijatnu situaciju zato što ne posti, prvi put čujem u svojoj siromašnoj karijeri... Baš bih voleo da vidim ugostitelja u Srbiji koji će odjebati mušteriju zato što ne posti. Svašta se ovde može pročitati, voistinu vala se svasta moze procitati kad neko na osnovu svog skromnog licnog iskustva zakljuci da se nesto sigurno nije desilo nigde i nikom jer se eto nije desilo njemu
Filozof manijak Posted February 16, 2019 Posted February 16, 2019 NIti se desilo ikome koga poznajem, pošto prvi put čujem za takvu situaciju, A živeo sam dugo među novokomponovanim bogomoljcima. Čak i da se desilo negde, to nije dokaz da Srbija nezadrživo fura u ortodoksnu džamahiriju,
SNARC Posted February 16, 2019 Posted February 16, 2019 Anegdota - Sedi dete, imamo kajganu za dorucak- Jel ima nesto posno, posti se danas ? - Bez brige, sad cemo da ti skuvamo par jaja. Sent from my Lenovo P1ma40 using Tapatalk
pbg12345 Posted February 16, 2019 Posted February 16, 2019 2 minutes ago, Filozof manijak said: NIti se desilo ikome koga poznajem, pošto prvi put čujem za takvu situaciju, A živeo sam dugo među novokomponovanim bogomoljcima. Čak i da se desilo negde, to nije dokaz da Srbija nezadrživo fura u ortodoksnu džamahiriju, istina, nije dokaz mada to nije ni bila tema, pisalo se o napadnosti spc vernika i svestenstva, pa se hazard zapitao da li je to zaista prisutno u meri u kojoj se predstavlja na forumu i izmedju ostalog dobio odgovor koji se delom odnosio i na post nego, prilicno masimo temu, a i smor je prica koga je mimoislo to religiozno smaranje i sumnja da postoji u vecoj meri - super koga nije, a smeta mu - jbg
pbg12345 Posted February 16, 2019 Posted February 16, 2019 6 minutes ago, SNARC said: Anegdota - Sedi dete, imamo kajganu za dorucak - Jel ima nesto posno, posti se danas ? - Bez brige, sad cemo da ti skuvamo par jaja. Sent from my Lenovo P1ma40 using Tapatalk ali iskljucivo od prepelice! to e to otprilike, tako prosecan srpski vernik posti
renne Posted February 16, 2019 Posted February 16, 2019 2 hours ago, Filozof manijak said: Ovo da neko nije uslužen mrsnom hranom za vreme posta, ili da je imao neprijatnu situaciju zato što ne posti, prvi put čujem u svojoj siromašnoj karijeri... Baš bih voleo da vidim ugostitelja u Srbiji koji će odjebati mušteriju zato što ne posti. Svašta se ovde može pročitati, voistinu +1000000 a nije baš da imam malo iskustvo i ovde i u bih
askeladden Posted February 16, 2019 Posted February 16, 2019 Ma,kakvi smo komunisti bili,takvi smo i vernici sada.
keitel Posted February 16, 2019 Posted February 16, 2019 14 minutes ago, renne said: +1000000 a nije baš da imam malo iskustvo i ovde i u bih Ozbiljno? U RS je situacija iz mog iskustva dosta drugačija. Recimo da ti konobar koji te poznaje, uljudno stavi do znanja da je veliki petak/badnji dan te da još jednom razmisliš o porudžbini.
adam Posted February 16, 2019 Posted February 16, 2019 (edited) ja sam imao vrlo neprijatnu situaciju zato sto nisam postio. i to ne samo ja nego nas tridesetak. bio na decjem rodjendanu na veliki petak neka 2005-6, ljudi pravili rostilj u dvoristu. dvoriste deli ogradu sa crkvom. deca se igraju, rostilja se, cakulamo, opustena atmosfera kad eto popa. doleteo do ograde kao furija i krenuo da urla, besan, zapenio - da kakav je to nacin, da znamo li da je post, bezboznici ovo ono.... jebote svi stali, gledamo, ne verujemo. izignorisali ga, ne mozes drugacije s budalom. ali je bilo jako neprijatno, pogotovo sto je medju nama bilo i onih koji su postili. srpsko drustvo je daleko konzervativnije i zatucanije danas nego pre trideset godina i to dobrim delom zahvaljujuci uticaju spc. ja zaista ne vidim da je u takvoj situaciji veronauka u skolama nebitna stavka. Edited February 16, 2019 by adam
Tvrdica Posted February 16, 2019 Posted February 16, 2019 1 hour ago, askeladden said: Ma,kakvi smo komunisti bili,takvi smo i vernici sada. +1000
renne Posted February 16, 2019 Posted February 16, 2019 1 hour ago, keitel said: Ozbiljno? U RS je situacija iz mog iskustva dosta drugačija. Recimo da ti konobar koji te poznaje, uljudno stavi do znanja da je veliki petak/badnji dan te da još jednom razmisliš o porudžbini. ozbiljno, pa ja sam skoro pola-pola ovde tamo, nikada nisam imao takav slučaj, a postio nikada u životgu nisam
bradilko Posted February 16, 2019 Posted February 16, 2019 1 hour ago, askeladden said: Ma,kakvi smo komunisti bili,takvi smo i vernici sada. +10000
Frank Pembleton Posted February 16, 2019 Posted February 16, 2019 Meni se jedino u RS dešavalo da se brecnu ako naručim tursku kafu... Ali to mi se desilo i u Šumadiji...
Caligula Posted February 16, 2019 Posted February 16, 2019 1 hour ago, askeladden said: Ma,kakvi smo komunisti bili,takvi smo i vernici sada. istina
ragasto Posted February 16, 2019 Posted February 16, 2019 9 minutes ago, Frank Pembleton said: Meni se jedino u RS dešavalo da se brecnu ako naručim tursku kafu... Ali to mi se desilo i u Šumadiji... Probaj u Grčkoj.
Recommended Posts