July 5Jul 5 Just now, Mel said:Nije ga ubila zabrana knjige niti Kraljevina, nego ekipa iz Uzicke.Znimljivo mi je da mu je Kraljevina zabranila knjigu koja kritikuje Staljina.A malo prije toga Kraljevina hapsila one koji su propagirali Staljina.Ovoga nesretnika ubili zbog kritike Staljina, posle oni istoga Staljina odjebali i hapsili ko je za Staljina.Kako se situacija mijenjala. Definicija politike kurve. Štono bi rekli, sve je u tajmingu.
July 5Jul 5 14 minutes ago, Lord Protector said:Sta je ovde smešno, jesi li na drogama?Sto se navodi kao primer tadasnji preletac nizeg nivoa - nesto kao danasnji Dragan J Vucicevic.
July 5Jul 5 Ubijen je nevin po direktnom Titovom naređenju, i to zato što je napisao knjigu gde je rekao istinu o staljinovim čistkama, a posebno zbog likvidacije Gorkića za čiju je smrt Tito direktno odgovoran. Mrtva usta ne govore. Mučili su ga zverski nedelju dana (Krcun, Pera Stambolić Konj, Vladimir Dedijer i ostala banda) za vreme Uzičke republike, nije hteo da prizna lažne optužbe. Inače obrazovan čovek, izdavač i knjižar, komunista starog kova, završio prava u Parizu, dobrovoljac u ww1. Horor. Edited July 5Jul 5 by Lord Protector
July 5Jul 5 5 minutes ago, Lord Protector said:Ubijen je nevin po direktnom Titovom naređenju, i to zato što je napisao knjigu gde je rekao istinu o staljinovim čistkama, a posebno zbog likvidacije Gorkića za čiju je smrt Tito direktno odgovoran. Mrtva usta ne govore. Mučili su ga zverski nedelju dana (Krcun, Pera Stambolić Konj, Vladimir Dedijer i ostala banda) za vreme Uzičke republike, nije hteo da prizna lažne optužbe. Inače obrazovan čovek, izdavač i knjižar, komunista starog kova, završio prava u Parizu, dobrovoljac u ww1. Horor.Ima li gde da se procita ta knjiga posto je preteklo samo desetak primeraka da se vidi sta je to epohalno pisao da se svrstava u najvece kriticare sovjetskog rezima pod Staljinom?Verni sluga partije dok ga nisu izbacili pa preleteo na drugu stranu - isto kao i Dragan J Vucicevic.
July 5Jul 5 6 minutes ago, kronostime said:Sto se navodi kao primer tadasnji preletac nizeg nivoa - nesto kao danasnji Dragan J Vucicevic.Ovaj nesrećnik je izgleda ipak bio antipreletač. Uspio da mu jednu knjigu zabrani Kraljevina i zaplijeni, a da ga za istu knjigu komunisti strijeljaju.Prelećeh кnjigu preko search na net ne pominje se niđe Tito, Broz, Valter... Tako da nije bilo neko zataškavanje uloge druga Tite u likvidaciji Gorkića. Dotični Gorkić se pominje dosta puta. Kao i svi drugi, vidio je Staljinove zločine tek kad se njemu primaklo.
July 5Jul 5 Just now, kronostime said:Ima li gde da se procita ta knjiga posto je preteklo samo desetak primeraka da se vidi sta je to epohalno pisao da se svrstava u najvece kriticare sovjetskog rezima pod Staljinom?Verni sluga partije dok ga nisu izbacili pa preleteo na drugu stranu - isto kao i Dragan J Vucicevic.http://www.rastko.rs/rastko-ru/delo/12909
July 5Jul 5 40 minutes ago, milfisland said:Znimljivo mi je da mu je Kraljevina zabranila knjigu koja kritikuje Staljina.A malo prije toga Kraljevina hapsila one koji su propagirali Staljina.Ovoga nesretnika ubili zbog kritike Staljina, posle oni istoga Staljina odjebali i hapsili ko je za Staljina.Kako se situacija mijenjala. Definicija politike kurve.Štono bi rekli, sve je u tajmingu.Sto su ga ubili je jedno, nego sto su ga mucili i prenijali i svasta mu radili danima, to je meni zastrasujuce. Mogli su ga i streljati, ili ubiti u sumi da ni ne zna sta ga snaslo. Kapiram da je zbog kritike Staljina jedan svilen gajtan bio neizbezan.
July 5Jul 5 24 minutes ago, milfisland said:Ovaj nesrećnik je izgleda ipak bio antipreletač. Uspio da mu jednu knjigu zabrani Kraljevina i zaplijeni, a da ga za istu knjigu komunisti strijeljaju.Prelećeh кnjigu preko search na net ne pominje se niđe Tito, Broz, Valter... Tako da nije bilo neko zataškavanje uloge druga Tite u likvidaciji Gorkića. Dotični Gorkić se pominje dosta puta.Kao i svi drugi, vidio je Staljinove zločine tek kad se njemu primaklo.Nije bio preletac, ne znam samo sto nije bezao dalje, mozda nije imao kud. Svakako posle ubistva Gorkica bio je pokretna meta.Meni inace te cistke nisu bile zanimljive kad se radilo o Titu, kapiram da su svi bili premazani zlikovci pa da nije pod led otisao jedan, onda bi drugi. Ali se secam kad sam citajuci neku drugu temu naletea na Titovu recenicu o Gorkicu, po secanju da ne kopam sad ali ovako nekako je pisao: "Gorkiceva mana bila je sto je prelako verovao svakome, umesto da u svakog sumnja..."Znajuci da je Tito u partiji isao nagore kao Milosevic vucen od strane Stambolica, ne da sam se lecnula tad. Bas mi je dosla paklena...
July 5Jul 5 Postoji i ispovest Vidana Micića (lažno ime) koji je neposredan izvršilac pogubljenja Živojina Pavlovića, tj. Žike Ždrebeta, negde sam čitao feljton o tim danima, kao i Gavrilovićev roman Dželat koji govori o tome. Mislim da će izaći i nekoliko knjiga svedočanstava o tom periodu.
July 5Jul 5 2 minutes ago, kronostime said:Jbg, Krcunu je jedino Mustafa Golubic izmakao - uhvatili ga Nemci prvi.Na nečiju prijavu...
July 5Jul 5 3 minutes ago, alkibijad said:Postoji i ispovest Vidana Micića (lažno ime) koji je neposredan izvršilac pogubljenja Živojina Pavlovića, tj. Žike Ždrebeta, negde sam čitao feljton o tim danima, kao i Gavrilovićev roman Dželat koji govori o tome. Mislim da će izaći i nekoliko knjiga svedočanstava o tom periodu.Ne znam za tu knjigu, sad gledam, mada mislim da ne bih citala tako nesto.Jesi li ti mozda citao, kakva je?
July 5Jul 5 Just now, Mel said:Ne znam za tu knjigu, sad gledam, mada mislim da ne bih citala tako nesto.Jesi li ti mozda citao, kakva je?Meni je bila zaista dobra.Feljton ti pošaljem kao poruku ako hoćeš?
July 5Jul 5 Just now, alkibijad said:Meni je bila zaista dobra.Feljton ti pošaljem kao poruku ako hoćeš?Hocu hvala.
July 5Jul 5 Gavrilović je izdao pre par godina i ,,Ja čudovište- razgovori sa dželatom" koja je više dokumentaristička (nisam je čitao osim nekih delova u feljtonu), dok je "Dželat" (čitao) klasičan roman. Edited July 5Jul 5 by alkibijad