Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Josip Broz Tito i njegovo vreme

Featured Replies

Ama čitavo jutro bacam šegu šalu i pošalicu- u toj prirodi je i celi post, sa spomenicom (to je jedino bilo ozbiljno), spominjanje namenskog, jer sam prati fajt, kao i želja da me ne zamrziš. sad

• Replies 2.5k
  • Views 151.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• April
    April

Meša se taj FNRJ period iz vremena Rankovića i Krcuna sa decentralizovanom državom nakon Brionskog plenuma koja je počela da pokazuje svoj puni potencijal uz sva leva skretanja poput onih iz sedamdes

• Lo Zingaro
    Lo Zingaro

Можда и највеће богатство Срба је једнако коришћење ћирилице и латинице без икакве муке, тотално спонтано као да је реч о истом писму. С људима који то не схватају је глупо расправљати о било чему јер

• Engineer
    Engineer

Zapravo takav mit ne postoji. Postoji antikomunistički mit da su komunisti tvrdili da pre njih nije bilo ništa ili još gore da su pokušali da zatru sve pre njih. Najbolji film o Srbiji u WW1 snimljen

Posted Images

8 minutes ago, pariah said:

Ama čitavo jutro bacam šegu šalu i pošalicu- u toj prirodi je i celi post, sa spomenicom (to je jedino bilo ozbiljno), spominjanje namenskog, jer sam prati fajt, kao i želja da me ne zamrziš. sad

Dobar je prilog o spomenici. Potaklo me je da razmisljam imaju li moji nesto od tih memorabilija, mada mislim da ne, ali pitacu dok imam koga.

heart

Ima tu dosta stihokaza, npr. kad je Panonski Mornar video titamarshala 3Xlegendu tu pa mu se zakleo na vernost iako, pazi - “sviramo rok”, “al negde je u nama bitaka plam” - jeste u ‘91.D

2 hours ago, Bud Stonebraker said:

Ima tu dosta stihokaza, npr. kad je Panonski Mornar video titamarshala 3Xlegendu tu pa mu se zakleo na vernost iako, pazi - “sviramo rok”, “al negde je u nama bitaka plam” - jeste u ‘91.D

Ja sam tek pre neki dan saznala da pljuni i zapevaj moja Jugoslavijo ('86) ima sekvencu koju peva Tempo.

14 minutes ago, Mel said:

Ja sam tek pre neki dan saznala da pljuni i zapevaj moja Jugoslavijo ('86) ima sekvencu koju peva Tempo.

To se znalo jos kad je izasao taj album.s_p

Jer je pisalo na kutiji.

Dva puta čitam Satan Panonski umesto Panonski Mornar i ništa mi nije jasno...

Sejo voli Hanku i Šabana

Nervira ga ono A po zidovima

Sejo je sinoc razbio hipika

Sejo ne junak sa Vratnika

Pelagija 14-15 godina, a Josip 27-28 godina.
Brak prvi.
Sa tim sklonostima verovatno bi sada bio priključen eliti na ostrvu.
Ne Golom otoku.

Age of consent je 14 godina

1 minute ago, Hamlet Strašni said:

Super.

15 minutes ago, Hamlet Strašni said:

Jesi siguran? Jel nema nekih limia tipa koliko starija muska osoba moze da bude?

Pitam jer mi u glavi stoji da je jednom komsiji neke moje drugarice sudjeno za neku devojcicu od 15-ak?

Siguran sam. Može da bude sudjeno nekome ko je iskoristio svoj polozaj za seks sa maloletnikom. Ali jedino je seks sa osobom mladjom od 14 godina kažnjiv sam po sebi.

6 minutes ago, Mel said:

Jesi siguran? Jel nema nekih limia tipa koliko starija muska osoba moze da bude?

Pitam jer mi u glavi stoji da je jednom komsiji neke moje drugarice sudjeno za neku devojcicu od 15-ak?

Nije to toliko bitno,
Tito je bio patološki narcis (sa četiri braka i kratkim, ljubavnim vezama i u poznijim godinama).
Šarmantni zavodnik, a posle toga prazni lažnjak.

A žene mu nisu umirale ( osim Lucije- 22 godine mlađa pod sumnjivim okolnostima u čistkama), pa da se eto ponovo ženi zbog nesreće.

Takve ljude čovek privatno izbegava prirodno za bilo kakvu dubinu odnosa.
Tu nema prijateljstva i uzdizanja međusobne povezanost korak po korak na obostranu dobrobit.
Bio je bez prijatelja iz detinjstva / mladosti (kad se sklapaju ona večna, čista prijateljstva).

1 hour ago, alkibijad said:

Nije to toliko bitno,
Tito je bio patološki narcis (sa četiri braka i kratkim, ljubavnim vezama i u poznijim godinama).
Šarmantni zavodnik, a posle toga prazni lažnjak.

A žene mu nisu umirale ( osim Lucije- 22 godine mlađa pod sumnjivim okolnostima u čistkama), pa da se eto ponovo ženi zbog nesreće.

Takve ljude čovek privatno izbegava prirodno za bilo kakvu dubinu odnosa.
Tu nema prijateljstva i uzdizanja međusobne povezanost korak po korak na obostranu dobrobit.
Bio je bez prijatelja iz detinjstva / mladosti (kad se sklapaju ona večna, čista prijateljstva).

Pa vlast privlaci takav soj ljudi, i Tito i svi oko njega bili su ljudi niskih do nepostojecih moralnih kocnica. Vagabundi, adrenalinci, jak narcisizam, nula respekta za vrednost ljudskog zivota. On a positive note, deluje da se pobrinuo za svoju decu i da nije bio bas totalno odlepljen od recimo nekog minimuma porodicnih obaveza prema deci makar.

O tome kakva su prijateljstva u komunistickoj partiji zalobijao je i Djilas svojevremeno, u tom smislu on je svesno napravio izbor da se priblizi Beckovicu kad se nasao malo usamljen i solidno ostrahovan nakon robije.