December 22, 2025Dec 22 nisam se bavio stranicom. ovo za BRU/BEL nije daleko od istine i na pravoj je temi. ko je jednom bar bio u BRU mogao je isto da dozivi.
December 22, 2025Dec 22 Vratio sam se pre nedelju dana i bilo je super, osim odvratne kisurine koja ne prestaje da pada.
December 22, 2025Dec 22 24 minutes ago, Кристофер Лумумбо said:Vratio sam se pre nedelju dana i bilo je super, osim odvratne kisurine koja ne prestaje da pada.Brisel je tako raznolik. Grad za uzivanje, Viktor Horta i Rene Magrit, o stripu, ulicama, kaficima, mussels i belgijska cokolada),...Meni je tamo sve super .Ima Belgija jos lepota (i Gent, i Briz, Antverpen,...)
December 22, 2025Dec 22 Ja sam pored brisela bio u Šarloa, nestvarno dosadan grad, ne znam kako ljudi zive tamo. Nisam imao vremena da posetim Briz i Antverpen, mada bi mozda i uspeo da vreme nije bilo uzasno.
December 22, 2025Dec 22 1 minute ago, Кристофер Лумумбо said:Ja sam pored brisela bio u Šarloa, nestvarno dosadan grad, ne znam kako ljudi zive tamo. Nisam imao vremena da posetim Briz i Antverpen, mada bi mozda i uspeo da vreme nije bilo uzasno.Ti si stvarno Kuzma
December 22, 2025Dec 22 Antverpen je prica za sebe. Tamo je jedna od najlepsih zeleznickih stanica na svetu. Nije mi favorit inace, ali razumem da se ljudima bas dopada.Briz je biser, okupiran turistima.Zanimljiv, ziv grad, i zbog univerziteta je Gent, a pritom mnogo lep za videti
December 22, 2025Dec 22 meni je skroz suprotan dozivljaj bisela. a obisao sam maltene ceo grad i jos neke. beskucnika pun kurac, prljavo, ulice zapisane i smrdljive. jeziva glavna zeleznicka. centar je ziv, ali jezivo prljav cim se uputis u bilo koju sporednu ulicicu. nama je hotel u centru izlazio na ulicu koja je vonjala na urin svaki dan. radovi na ulicama koji traju godinama. parkovi su ok. sve to sto pricate je super na dan, dva, pet. da vas vidim da zivite tamo. nemam ni jednog belgijanca da zivi u briselu. svi su pobegli odatle u unutrasnjost ili napolje, najvise zbog porasti kriminala. a ovi drugi zive, i samo dovlace jos. meni se npr svidja unutrasnjost. lepe kuce i dvorista, konji...bitno da je vama arhitekrura super, i masels in brasels. wowbio si u sarloa jer si verovatno isao preko njega, pitaj nekog belgijanca da li je bezbedno da se odsedne tamo.
December 23, 2025Dec 23 7 hours ago, Mr.Mxyzptlk said:meni je skroz suprotan dozivljaj bisela. a obisao sam maltene ceo grad i jos neke.beskucnika pun kurac, prljavo, ulice zapisane i smrdljive. jeziva glavna zeleznicka. centar je ziv, ali jezivo prljav cim se uputis u bilo koju sporednu ulicicu. nama je hotel u centru izlazio na ulicu koja je vonjala na urin svaki dan. radovi na ulicama koji traju godinama. parkovi su ok.sve to sto pricate je super na dan, dva, pet. da vas vidim da zivite tamo. nemam ni jednog belgijanca da zivi u briselu. svi su pobegli odatle u unutrasnjost ili napolje, najvise zbog porasti kriminala. a ovi drugi zive, i samo dovlace jos. meni se npr svidja unutrasnjost. lepe kuce i dvorista, konji...bitno da je vama arhitekrura super, i masels in brasels. wowbio si u sarloa jer si verovatno isao preko njega, pitaj nekog belgijanca da li je bezbedno da se odsedne tamo.Ovo ti je bas bzvPoznati su belgijanci po piskenju . Gent je prepun tih mesta za pish Edited December 23, 2025Dec 23 by Sandradjer
December 23, 2025Dec 23 mnogo se pije pa se mnogo i piski. inace sam tamo video prvi pravi javni pisoar. to sto mi je bzvz je mozda i najveci turn off. bru je bas zaglibio po tom pitanju.
December 23, 2025Dec 23 10 hours ago, Mr.Mxyzptlk said:meni je skroz suprotan dozivljaj bisela. a obisao sam maltene ceo grad i jos neke.beskucnika pun kurac, prljavo, ulice zapisane i smrdljive. jeziva glavna zeleznicka. centar je ziv, ali jezivo prljav cim se uputis u bilo koju sporednu ulicicu. nama je hotel u centru izlazio na ulicu koja je vonjala na urin svaki dan. radovi na ulicama koji traju godinama. parkovi su ok.sve to sto pricate je super na dan, dva, pet. da vas vidim da zivite tamo. nemam ni jednog belgijanca da zivi u briselu. svi su pobegli odatle u unutrasnjost ili napolje, najvise zbog porasti kriminala. a ovi drugi zive, i samo dovlace jos. meni se npr svidja unutrasnjost. lepe kuce i dvorista, konji...bitno da je vama arhitekrura super, i masels in brasels. wowbio si u sarloa jer si verovatno isao preko njega, pitaj nekog belgijanca da li je bezbedno da se odsedne tamo.Šta znam, i pre 10 godina je bilo tako. Mada pretpostavljam u manjoj meri. Taj centralni deo oko stanice je uvek bio štrokav. Za život pristoji delovi Ixelles-a i Etterbeka. (U Ixellesu Matongé, crnački kvart. Meni je uvek šetnja kroz tu glavnu ulicu bila opuštena.) Na istočnoj strani grada rezidencijalna, mahom belačka, naselja gde posle 10 uveče jedino što možeš da čuješ napolju su lisice da kmeče. U Molenbeek se nije išlo ni ako moraš. A napravili su tako da možeš da ga zaobidješ, odn. prodješ ispod tunelom. Ne znam kakvi su brojevi sad, ali odavno su više od 1/3 stanovnika Brisela stranci. I nisu domoroci tamo ludi. Organizovali su oni sebi život tako da ne moraju da gledaju šta ih se lično ne tiče. I uzeće ti poslednji dinar iz džepa a da ne trepnu.Gore gradovi u Flandriji su već nešto drugo.