Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

šah je šah

Featured Replies

Sve je moguce u online sahu :P

• Replies 2.9k
  • Views 180.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• "Hans nije varao, jer varanje ne postoji, samo je koristio neke metode na granici dozvoljenog, i to ne stalno, samo par poteza, a to je manje od 3% poteza u partiji, što mnogi smatraju dozvoljenom pom

• Stigao sam na četvrto kolo i prošetao sam salom prvih 25 minuta, na metar od Magnusa i ostalih velikana. A pre kola naleteh u prolazu na naše šahistkinje, pa im dobacih "Napred, Srbija!" (valjda nisam

• Sa olimpijskim šampionom  

Posted Images

A ovo je jedna od neverovatnijih partija koje sam u zivotu video. Aronian je u prvih 20 poteza 8 puta igrao konjem sa g8, da bi mu u 24. potezu taj konj bio pojeden - na pocetnom polju g8 :blink: Uopste, cela partija izgleda kao da ju je odigrao velemajstor protiv prvokategornika na simultanci.

http://www.chessgames.com/perl/chessgame?gid=1782601

http://www.chessgames.com/perl/chessgame?gid=1782716&kpage=1#kibitzing

Kakva partija Karlsena. 31. ... Tf4, 33. .... Lh6 i 35. ... c5 su po meni potezi sa neke druge planete. To ne igraju obicni smrtnici. Odlican je Karuana, ali mora jos mnogo mleka da pocucla da bi razmisljao o broju 1 na svetu.

Kakav je car Jobava  :0.6:

Au sta uradi Saric :isuse:

• Author

Da, veliki previd... Trebalo je da odigra Dc1 i onda je remi, pošto nakon ab2 Tb2 sledi Da4 šah, izmena topova i remi večnim šahom.

pratim Giri-Ivanchuk,oficijalni engine kaze +85.9 za Girija :blink: ,ispratim par sugerisanih poteza kad ono izbaci mate in 102 moves  :rolf: 

• Author

Eto zašto ima rejting preko 3200 :)

Na kraju ipak ocekivani remi :happy:

Sad sam ponovo isao preko oficijalnog Stockfish-a nakon 89 poteza kaze +85.85,a ako se odigra 3 naredna sugerisana poteza zaista pise #102 white can mate in 102 moves :Hail: 

• Author

Sa Džobavom nikad dosadno, danas je odigrao 1. b3 protiv svetskog prvaka Magnusa Karlsena :lol:

Pa dobro, ali ne bih rekao da je izgubio zbog izbora otvaranja. Stavise, meni se cini da je zavrsnica dama + konj vs. dama + lovac, sa usamljenim crnim pesakom na d5, povoljnija za belog. Bice da je uzrok poraza onaj manevar konjem Sd4-c2-e3, a pogotovo guranje pesaka f3-f4.

• Author

Interesantno da je poslednjih godina Džobava nekoliko puta pobedio Karlsena i izgleda da mu svojim nekonvencionalnim stilom ne odgovara kao protivnik. Ovde je nakon tridesetak poteza imao remi u džepu (to bih i ja znao da održim), ali se preforsirao, ušao u komplikacije i izgubio.

Edited by Quizmaster

http://www.chessgames.com/perl/chessgame?gid=1782814

Kakva ludacka partija. Do 35. poteza poziciona borba, stratesko nadmudrivanje, bez ijedne izmene figura (samo po dva pesaka). Onda krece divljanje, Jobava zrtvuje dva kvaliteta i stvara matne pretnje. Karuana vraca oba kvaliteta, cak zrtvuje figuru i prelazi u neodbranjiv protivnapad, koji zavrsava efektnom i ne bas cesto vidjenom matnom slikom. Sjajno!