Jump to content

Integracija, asimilacija, segregacija...

Featured Replies

iDemo said:
Je@i ga doktore, ovi ne znaju ni da speluju a misle da mogu da zive tamo gde 'neprijatelj vreba':
Mozda je onih 40 po turu kazna za los spelling? wink.gif Ne razumem zasto 1 mali nevini meda ne moze da se nazove tako, a mogu (neki katkad prilicno nezgodni) ljudovi...

Inace, kod nas u shkolici nije bilo glasanja a medica se zove Brownie. Fin je, ne jede/pije nista, ne pravi guzvu, mirno sedi & bavi se svojim poslom (ovo kad dodje u goste, onomad bio kod nas) a kakav je u skoli - nemam pojma.

iDemo said:
A sto ne kupish cepove za ushi kad ti toliko smeta??? Ili si postao alergican i na same ljude... :)
Imam ja josh bolje reshenje: jednostavno ne zhvim u takvoj zemlji. Kao shto ne zhivim u Srbiji.
  iDemo said:
Ja ima tarifu za svako mesto na svetu, a poceo sam da je uvodim kad su mi krajem osamdesetih ponudili da nesto odradim u Sjenici.
Ma nemoj? Bash bi voleo da chujem shta bi rekao mom bivshem shefu da si bio na mom mestu 2003-ce kada mi je spomenuo jedan lep contract u Iraku dok se josh topovi nisu ohladili. wink.gif
  ObiW said:
Ma nemoj? Bash bi voleo da chujem shta bi rekao mom bivshem shefu da si bio na mom mestu 2003-ce kada mi je spomenuo jedan lep contract u Iraku dok se josh topovi nisu ohladili. wink.gif
Ti nisi otisao ali je neko drugi otisao - sa sve pojacanim zivotnim osiguranjem i tako to. Dosli su (neki od tih nekih) nazad u vreci - i to je fakat - al' se nadam da su obracunali i tu mogucnost - ako nisu onda su budale a ako jesu - sve je prema ocekivanjima. btw Tebi nesto slabo ide sa so-called avanturistickim duhom i to??? Nego, kad smo vec kod izbora - jel' to hoces da nam kazes da kod tebe u zemlji sve sam akademik (ne SANU nego pravi) i nema nigde ni seljaka ni narodnjaka??? Kakva ti je to zemlja, je@ote?? Nista Guca??? Auuuuuuu.....
  iDemo said:
Ti nisi otisao ali je neko drugi otisao - sa sve pojacanim zivotnim osiguranjem i tako to. Dosli su (neki od tih nekih) nazad u vreci - i to je fakat - al' se nadam da su obracunali i tu mogucnost - ako nisu onda su budale a ako jesu - sve je prema ocekivanjima.
Nemoj sada da vrdash. Nije bilo rechi o tome dal' sam ja negde otishao ili nisam, i ko se vratio u vreci. Bilo je rech da bi ti otishao bilo gde, uz odgovarajucu cenu. Pa da li bi otishao u Irak, da si bio na mom mestu? Name your price, within reason.
  iDemo said:
Tebi nesto slabo ide sa so-called avanturistickim duhom i to???
???Da mi avanturistichki duh ide od ruke, ostao bih u Srbiji 90-tih. Gde cesh veceg izazova.
  iDemo said:
Nego, kad smo vec kod izbora - jel' to hoces da nam kazes da kod tebe u zemlji sve sam akademik (ne SANU nego pravi) i nema nigde ni seljaka ni narodnjaka???
Lokalni narodnjaci mi ne smetaju. A otadzbinski - vrlo. Shto dalje od Guche, to bolje.
  iDemo said:
Kakva ti je to zemlja, je@ote?? Nista Guca??? Auuuuuuu.....
Ima panka, nema pravoslavlja. Za mene - savrshena.
  ObiW said:
Lokalni narodnjaci mi ne smetaju. A otadzbinski - vrlo. Shto dalje od Guche, to bolje.
vidis, ovaj rezon mi uopste nije jasan, a cujem takve stvari s vremena na vreme.kako to da ti smeta samo srpski primitivizam, a americki ne?mislim otisao bi na oktoberfest, a u guchu - ni mrtav?kakav je to onda, hm, princip?
  Leia said:
kako to da ti smeta samo srpski primitivizam, a americki ne?
to ni meni nije jasno. isto se jezim (i bezim) od ovih ovde sanremovaca i slicnih uzasa kao i od narodnjaka srpskih.
  sta dalje said:
to ni meni nije jasno. isto se jezim (i bezim) od ovih ovde sanremovaca i slicnih uzasa kao i od narodnjaka srpskih.
A sto toliko ne volite narodnjake (bilo cije)?

paraju mi usi jednostavnoedit: sem naravno narodjnaka koji su bili i pro rezimski aktivni, oni mi ne paraju samo usi nego ne mogu da ih smislim...to se odnosi na domace. no, da ne politiziramo.

Edited by sta dalje

Indy said:
A sto toliko ne volite narodnjake (bilo cije)?
sprske narodnjake mrzim i prezirem zbog asocijacija na lude 90te, kad nisi mogao da ukljucis peglu da ti iz nje ne zapeva svetlana raznatovic - arkan, i slicni.prosto nije moglo da se dise od tog djubreta, i njihovih patriotskih izjava a i napeva tu i tamo.iz istih razloga mrzim i guchu, iako nemam nista specijalno protiv pleh muzike, prosto nije po mom ukusu.sto se tice bilo cijih narodnjaka, njih bez problema delim na dobru i losu muziku (za mene).

Pa, da li je Ceca bas "narodna muzika"? Mislim, narodnjaci su folk, to je valjda i Zvonko & Bogdan, Safet Isovic, itd. I sta fali San Remu... ja sam se u Italiji bas nauzivao sa Celentanom i slicnima na TV-u.

Indy said:
Pa, da li je Ceca bas "narodna muzika"? Mislim, narodnjaci su folk, to je valjda i Zvonko & Bogdan, Safet Isovic, itd. I sta fali San Remu... ja sam se u Italiji bas nauzivao sa Celentanom i slicnima na TV-u.
ja kad kazem narodnjaci mislim na ove cece i ostali sund. zloupotreba izraza, priznajem.za ove isovice ne znam ko su, al ajd' verujem ti na rec wink.gif e sad opet stvar ukusa, ja sanremovice ne volim, nisu po mom ukusu jednostavno. a celentano je ok.
  Indy said:
indy, de gustibus...ja sam jasno rekla sta su moji razlozi, a ako treba da pojasnim - ne prezirem starogradsku muzikuniti sam je spomenula. mada mi nije ni favorit.
  Leia said:
vidis, ovaj rezon mi uopste nije jasan, a cujem takve stvari s vremena na vreme.kako to da ti smeta samo srpski primitivizam, a americki ne?mislim otisao bi na oktoberfest, a u guchu - ni mrtav?kakav je to onda, hm, princip?
Ako volish breskvu a ne volish kajsiju, jel' time rushish neki kosmichki princip o toleranciji voca?Drugo, o kakvom ti americhkom primitivizmu u njihovoj narodnoj muzici govorish? Jel' se oni penju na stolove? Jel' udaraju flashom u chelo kad ih pogodi pesma? Jel' ima srche do kolena? Valjaju se u blatu pored puta mrtvi pijani? Poshto sam bio jedno vecheri na lokalnom ekvivalentu Guche koji traje 3 nedelje, sa sve shatorima, C&W muzikom, tochenjem alkohola i lokalnom hranom, odma da ti kazhem da toga - nema. Jeste, imaju besmislene tekstove tipa "prevari me ti, ukrade mi konja, zapali mi Bibliju, ubi mi psa iz omiljene pushke i pobezhe sa komshijom, al' ja te ipak volim", ali tu se slichnost zavrshava.

Edited by ObiW

Indy said:
Ja sam u odgovoru eksplicitno pomenuo Guchu, a odgovor se odnosio i na sve to na shta Gucha asocira. Starogradske pesme nisu Gucha.