ninja Posted November 23, 2007 Posted November 23, 2007 Sve to stoji i nije u suprotnosti sa onim sto sam ja napisala i sto mislim. Kljucna rec je mentalna segregacija, na to sam htela da skrenem paznju ali mozda nisam bila dovoljno jasna.Mozda je to mentana selekcija Ja sam isao iz jedne krajnosti u drugu, prvo samo sa Svedjanima, i na poslu i privatno a sada sam ih izbrisao (skoro) iz privatnog dijela.
cyberwor/L/d Posted November 24, 2007 Author Posted November 24, 2007 Mozda je to mentana selekcija Ja sam isao iz jedne krajnosti u drugu, prvo samo sa Svedjanima, i na poslu i privatno a sada sam ih izbrisao (skoro) iz privatnog dijela.A kako/zasto ti se desilo da odes iz jedne krajnosti u drugu? Da li osecas integrisanim?
Yoyogi Posted November 24, 2007 Posted November 24, 2007 (edited) A kako/zasto ti se desilo da odes iz jedne krajnosti u drugu? Da li osecas integrisanim?Boli me (*****) za integraciju. Moj zivot, u svih 10 zemalja gde sam ziveo izgleda isto. Mozda, drugaciji pejazi. Edited November 24, 2007 by msmodesty sjajna poruka moze da se prenese i bez nekih reci
cyberwor/L/d Posted November 24, 2007 Author Posted November 24, 2007 (edited) Boli me (*****) za integraciju. Moj zivot, u svih 10 zemalja gde sam ziveo izgleda isto. Mozda, drugaciji pejazi.Znas, postoji razlika izmedju toga kad zemlje menjas kao papirne maramice i toga kad odlucis da u nekoj zemlji prozivis ostatak zivota. Ako zemlje cesto menjas onda i nije neophodno da se integrises. Ali ako negde zivis na duze onda je itekako od znacaja da li si integrisan ili nisi. OK, postoji i varijanta koju sam pomenula, mentalna segregacija, iskljucis se svojevoljno. Edited November 24, 2007 by cyberwor/L/d
iDemo Posted November 24, 2007 Posted November 24, 2007 Znas, postoji razlika izmedju toga kad zemlje menjas kao papirne maramice i toga kad odlucis da u nekoj zemlji prozivis ostatak zivota. Ako zemlje cesto menjas onda i nije neophodno da se integrises. Ali ako negde zivis na duze onda je itekako od znacaja da li si integrisan ili nisi. OK, postoji i varijanta koju sam pomenula, mentalna segregacija, iskljucis se svojevoljno.Nije. Mislim - je@esh integraciju ako ona ovde znaci da, recimo, 'moram' naucim pravila po kojima se igra kriket. S druge strane - mene vishe zanima fudbal/kosharka... Srecom - naishao sam na lokalce koji su culi I za Red Star I za Piksija. Imam s kim da kohabitiram.
cyberwor/L/d Posted November 24, 2007 Author Posted November 24, 2007 Vidis, za mene je integracija kad se nadjes na istoj talasnoj duzini sa lokalcima, pa izaberes svoje prijatelje shodno interesovanjima i uopste ne moras da naucis da igras kriket. Radis, gradis, zivis, slobodno se kreces na raznim talasnim duzinama a ne da se zatvoris i pljujes po lokalcima bez pokrica druzeci se iz primitivnog patriotozma prepunog predrasuda samo sa zemljacima. Znaci, fleksibilnost.
bus Posted November 24, 2007 Posted November 24, 2007 Nije. Mislim - je@esh integraciju ako ona ovde znaci da, recimo, 'moram' naucim pravila po kojima se igra kriket. S druge strane - mene vishe zanima fudbal/kosharka... Srecom - naishao sam na lokalce koji su culi I za Red Star I za Piksija. Imam s kim da kohabitiram.Pa ko kaže da moraš?Ja, recimo, mrzim većinu grupnih sportova, posebno fudbal i košarku, ali bi se teško moglo reći da nisam bio kulturno integrisan dok sam živeo u Srbiji. Isto važi za hokej i Kanadu, a, sasvim sam siguran, i kriket i Australiju.
Indy Posted November 24, 2007 Posted November 24, 2007 Pa ko kaže da moraš?Nijesi u toku. Ovde ti se odnos prema kriketu ne može uporediti ni sa čim postojećim pod drugim podnebljima.
bus Posted November 24, 2007 Posted November 24, 2007 Nijesi u toku. Ovde ti se odnos prema kriketu ne može uporediti ni sa čim postojećim pod drugim podnebljima.Missim, ako je pasioniraniji od odnosa velikog dela Kanađana prema hokeju i velikog dela Srba prema fudbalu... ali ne može biti, makar ne od ovog prvog. Kad je finale Stanley Cupa, cela jebena zemlja stane. <_< A nas nekoliko koji mrzimo hokej ulazi u prodavnice i izlazi sa odelima, televizorima, und dijamantskim tijarama koje smo oduvek priželjkivali. Urnisani širi centar Beograda posle svake fudbalske ili košarkaške pobede je takođe prilično moćan dokaz. ...Dakle, I see your wicket and raise you a tiara and a dozen obliterated bus shelters in and around Trg Republike.
Indy Posted November 24, 2007 Posted November 24, 2007 Beat this:(Citizenship test) - Which one of these Australians is famous for playing cricket?Ko je bio najveći Australijanac 20. veka?A ima i ovde nešto... http://valuesaustralia.com/australian_religion.htm
ObiW Posted November 24, 2007 Posted November 24, 2007 Missim, ako je pasioniraniji od odnosa velikog dela Kanađana prema hokeju i velikog dela Srba prema fudbalu... ali ne može biti, makar ne od ovog prvog.Isto, samo americhki fudbal/Superbol. Dan sa najvishe house parties & dan kada najvishe zhena u Americi popije batine od muzheva. :(
bus Posted November 25, 2007 Posted November 25, 2007 Beat this:(Citizenship test) - Which one of these Australians is famous for playing cricket?Ko je bio najveći Australijanac 20. veka?A ima i ovde nešto... http://valuesaustralia.com/australian_religion.htm I fold. Nemam vremena za argumentovani nastavak ove partije; rokovi pritisli.
bus Posted November 25, 2007 Posted November 25, 2007 Isto, samo americhki fudbal/Superbol. Dan sa najvishe house parties & dan kada najvishe zhena u Americi popije batine od muzheva. :(Da, i ovde se Super Bowl čeka kao poluChristmas.
Sumo22 Posted November 25, 2007 Posted November 25, 2007 kanadska verzija se zove Grey Cup (bilo danas)
Recommended Posts