Zli Gli Posted July 31, 2015 Posted July 31, 2015 Ja neki dan plivao na mitrovackoj plazi, 10ak metara iza plovaka, predvece kad je masa vec skoro totalno izasla iz vode... i odjednom me misteriozno poklopio neki talas visine debelo preko pola metra, nemam pojma cime izazvan. Napao me mucki, s ledja, ali sam nekako uspeo da se ne uspanicim i izvukao se, nakon sto sam se nagutao vode. Jeste mi se skratio dah ali sam nastavio da plivam i dohvatio se plovaka, iako je bilo napeto ko u fabrici tregera. Posle sam gledao da li je bio neki brzi brod/camac ili sta vec sto bi moglo da podigne toliki talas ali jok, samo oni mali camci i brodovi, plus jedan skuter. Jedino sto mi pada na pamet da je moglo da doprinese tome je jak vetar. Od sad ne plivam po vetru, s obzirom kakav sam plivac mogu lako dizginem u vodi. Drzacu se poziranja u fensi kupacim gacama i sorcevima, to je moj teren. Za plivanje idem na Beli kamen u Besenovu i jezero Bruje u Erdeviku, blizu su Mitrovice a voda mirna, stajaca.
darling Posted July 31, 2015 Posted July 31, 2015 molim te, ne plivaj daleko ako nisi dobar plivac. vec smo jednom citali kako si zamalo potonuo pre par godina, jel da? :(
ToniAdams Posted July 31, 2015 Posted July 31, 2015 Ja neki dan plivao na mitrovackoj plazi, 10ak metara iza plovaka, predvece kad je masa vec skoro totalno izasla iz vode... i odjednom me misteriozno poklopio neki talas visine debelo preko pola metra, nemam pojma cime izazvan. Napao me mucki, s ledja, ali sam nekako uspeo da se ne uspanicim i izvukao se, nakon sto sam se nagutao vode. Jeste mi se skratio dah ali sam nastavio da plivam i dohvatio se plovaka, iako je bilo napeto ko u fabrici tregera. Posle sam gledao da li je bio neki brzi brod/camac ili sta vec sto bi moglo da podigne toliki talas ali jok, samo oni mali camci i brodovi, plus jedan skuter. Jedino sto mi pada na pamet da je moglo da doprinese tome je jak vetar. Od sad ne plivam po vetru, s obzirom kakav sam plivac mogu lako dizginem u vodi. Drzacu se poziranja u fensi kupacim gacama i sorcevima, to je moj teren. Za plivanje idem na Beli kamen u Besenovu i jezero Bruje u Erdeviku, blizu su Mitrovice a voda mirna, stajaca. jos nisi preplivavo savu? siso.
Zli Gli Posted July 31, 2015 Posted July 31, 2015 Nisam, plivao mozda 500-600 metara najvise, ali uzduz a ne popreko. Mislim da mogu bez problema kad je u pitanju kondicija ali mozda ima virova tamo na sredini, necu da se zezam jer i ne osecam neku potrebu.
ToniAdams Posted August 3, 2015 Posted August 3, 2015 zajebavam se bre. ni u ludilu preplivavati, idi u kur.
Muwan Posted August 3, 2015 Posted August 3, 2015 Drugari, znate li za neki dobar tj. u praksi proveren model kape za plivanje koja štiti i kosu i uši od vode? Nešto na ovu foru...
ObiW Posted August 5, 2015 Posted August 5, 2015 (edited) Drugari, znate li za neki dobar tj. u praksi proveren model kape za plivanje koja štiti i kosu i uši od vode? Nešto na ovu foru... 2XU Neoprene swim cap. Ne stiti usi 100% (stavi cepove) ali je bolje od ostalih. http://www.swimoutlet.com/ProductDetails.asp?subscribe=Y&ProductCode=15451&color=9325&size=26580&gclid=CMGcs8O5kscCFQiNaQodymoKoA Edited August 5, 2015 by ObiW
Djuro Posted August 5, 2015 Posted August 5, 2015 2XU Neoprene swim cap. Ne stiti usi 100% (stavi cepove) ali je bolje od ostalih. http://www.swimoutlet.com/ProductDetails.asp?subscribe=Y&ProductCode=15451&color=9325&size=26580&gclid=CMGcs8O5kscCFQiNaQodymoKoA ma daj, nece plivati u ledenoj vodi. beowl, nemoj kupovati neopren kapu osim ako ne plivas u okeanima ili fjordovima.
ObiW Posted August 5, 2015 Posted August 5, 2015 E i ti ga pretera. Jeste deblja nego obicna, jeste toplije pod njom, ali je uspesno koristim u bazenu bez da mi prokuva mozak.
Zli Gli Posted August 5, 2015 Posted August 5, 2015 Danas sam jednom starijem coveku otprilike spasao zivot, davio se na dubini od mozda metar i po maksimalno i ja ga podigao nakon sto mu je glava potonula. Kasnije mi rekao da ima problema sa kukovima i ledjima, a bas sam se cudio kako je poceo tako da propada prakticno u plicaku... Zamalo da bude uzas ali eto, dobro se zavrsilo.
Muwan Posted August 6, 2015 Posted August 6, 2015 E i ti ga pretera. Jeste deblja nego obicna, jeste toplije pod njom, ali je uspesno koristim u bazenu bez da mi prokuva mozak. Neka mi prokuva mozak komotno, glavni i jedini cilj je da se kosa ne pokvasi. Da li kapče ispunjava taj uslov?
ObiW Posted August 6, 2015 Posted August 6, 2015 Da. Ja sam kapu do ovog leta iskljucivo koristio u bazenu, i to je funkcionisalo savrseno. Ovog leta sam je koristio na moru i premetio sam da se od soli malo skupila i da nije elasticna kao ranije. Verovatno sam trebao da je perem vodom posle plivanja, da skinem morsku so. Uzmi ovo u obzir ako nameravas da je koristis u Mramornom moru.
Behemoth Posted August 10, 2015 Posted August 10, 2015 Ima vec mesec i po dana kako sam krenuo na plivanje, danas sam presao 1.5km za 45 minuta. Treba mi neki savet, kako dalje, tipa, da li da pokusavam da plivam krace deonice, a brze, i na svakih npr. 100m pauza, ili da idem lagano i duze, pa npr. posle 400 ili 500m da pravim pauzu? :) Verovatno treba kombinovati, ali bi mi dobro dosao neki savet.
Recommended Posts