Jump to content
IGNORED

Automobili na elektricni pogon

hazard

Recommended Posts

Posted
On 17.4.2022. at 13:11, mraki said:

Ovo ko dete Ilona Maska :lolol:

Bukvalno :lolol: 

Meni se svidja neki mustang suv elektricni, mada sam vec dva videla kako stoje na auto putu pokvarili se 

Imaju bas lepu plavo nebo pastelno boju.

Posted

Narucio Teslu model Y pre par nedelja, isporuka u maju. Inace, el automobili su bas trazeni u Svedskoj, s obzirom na cenu goriva (liter benzina oko 2 evra i dizel oko 2,50). U mom najblizem okruzenju, sef na poslu ima Taycan (naravno da ima, cena prava sitnica oko 150.000 evra), jedan kolega vozi Polestar 2 a drugi eletricni Mini Cooper. Ja sam dugo razmisljao izmedju Skode i Forda posto vec imam dva Forda pa mi bilo nekako prirodno da uzmem Mach-E. Kad smo pitali dilera o ceni ispalo je da Tesla je mozda malo skuplja nego Mach-E, a ruku na srce pre bih vozio Teslu nego Ford. Stavise, porodicni prijatelji vec imaju model Y koji smo vozili i po meni je perfektan porodicni automobil. Kia je otpala u "prvom krugu" mada moram da kazem da  EV6 izgleda prilicno pristojno,

Jesam se zajebo?

• +1 2
Posted
36 minutes ago, bracad said:

Jesam se zajebo?

Tek posle prvog veceg update-a kad ti ukinu neki feature ili promene UI. :fantom:

Posted
4 hours ago, bracad said:

Narucio Teslu model Y pre par nedelja, isporuka u maju. Inace, el automobili su bas trazeni u Svedskoj, s obzirom na cenu goriva (liter benzina oko 2 evra i dizel oko 2,50). U mom najblizem okruzenju, sef na poslu ima Taycan (naravno da ima, cena prava sitnica oko 150.000 evra), jedan kolega vozi Polestar 2 a drugi eletricni Mini Cooper. Ja sam dugo razmisljao izmedju Skode i Forda posto vec imam dva Forda pa mi bilo nekako prirodno da uzmem Mach-E. Kad smo pitali dilera o ceni ispalo je da Tesla je mozda malo skuplja nego Mach-E, a ruku na srce pre bih vozio Teslu nego Ford. Stavise, porodicni prijatelji vec imaju model Y koji smo vozili i po meni je perfektan porodicni automobil. Kia je otpala u "prvom krugu" mada moram da kazem da  EV6 izgleda prilicno pristojno,

Jesam se zajebo?

Nisi gledao ID.4?

Srecno sa autom i postavi recenziju/utiske nakn prvih 10 dana!

• 3 weeks later...
Posted
On 10.11.2021. at 12:01, Peter Fan said:

...aaand this just hot off the press:

EV truck manufacturer Rivian raises nearly $12 billion in massive IPO (msn.com)

The stock began trading Wednesday on the Nasdaq under the ticker symbol RIVN.

Founded in 2009 by CEO RJ Scaringe, a 38-year-old MIT grad, Rivian is building an electric truck and SUV, as well as 100,000 custom EV delivery vans for Amazon, an investor in the company. Rivian has raised about $10.5 billion from investors since 2019, a roster that also includes Ford Motor Co. and T. Rowe Price.

Amazon disclosed in an SEC filing last month it owned about a 20% equity stake in Rivian as of Sept. 30.

--

Amazon daje lovu, Ford know-how --> ovi ce sjebati Teslin Cybertruck

7 mjeseci kasnije stock price na $25

Posted
7 mjeseci kasnije stock price na $25

A dobacilo do 172 u novembru…

Sent from my iTelephone using Tapatalk
  • +1 1
  • 1 month later...
Posted

Planiram da uzmem elektricni za posao i to.Fiat 500e polovan mi odgovara cenom i dometom.Da li je neko vozio?Iskustva?

Posted
2 hours ago, askeladden said:

Planiram da uzmem elektricni za posao i to.Fiat 500e polovan mi odgovara cenom i dometom.Da li je neko vozio?Iskustva?

Generalno gledajući, FIAT i elektrika/električno su oduvek bili recept za propast. :D Čak i ovde u Italiji se vidja malo električnih Fiata na ulici.

• Haha 2
Posted

Ti elektricni Fiat 500 su na bazi elektricnih Peugeot 208;

Posted
32 minutes ago, borris_ said:

Ti elektricni Fiat 500 su na bazi elektricnih Peugeot 208;

Mislim da su to noviji dok oni iz 2014 su sa manjim kapacitetom.Bice ipak Leaf ili I-miev

• +1 1
  • 1 month later...
Posted (edited)

Promenljivi BMW iX snimljen i isproban u BMW Welt na Olympizentrum u Minehnu...

20220525-160943-1.jpg

To je onaj sto menja boje...posle se pitaju sto im automobili riknjavaju a nisu uopste previsa kompleksna. Ali sto su svabe, fetis na tehnologiju.

Edited by pasha
Posted

Svaki put kad vidim rivian na ulici isece mi srce koliko sam u minusu sa njim na berzi. ni lucid nije bolji al njih bas retko vidjam

• Haha 1
  • 3 weeks later...
Posted

ioniq%206%208999999.jpg

37.446 porudzbina u pretprodaji prvog dana, alal vera za Hyundai.

• +1 1