Jump to content
IGNORED

Automobili na elektricni pogon

hazard

Recommended Posts

Posted

carski je ovaj hyundai

pre par dana sam se prvi put vozio u BYD D1 koji su napravili samo za taksiranje. bio sam sa covekom od 2m i 160kg. kada sam video kolicko vozilo stize mislio sam da nema sanse da udjemo, ali se ispostavilo da ima viska mesta. odlican koncept. mislim da nema ovih vozila u prodaji za pucanstvo

BYD-Didi-D1-electric-ride-hailing-MPV-re

• +1 2
  • 2 weeks later...
Posted (edited)

Bas sam se juce nesto smorila kad sam usla u kola da odem do prodavnice. 20min od kuce mi costco, trebalo mi je 50min da stignem. Popizdela sam sa guzvama a palim auto 3,4xnedeljno. Pukla sam sa zivcima u saobracaju. I odem na sajt teslin da vidim koliko je Y na lease, $800 mesecno. $800 sa autopilot. E to cu kad mi istekne lease na ovaj sad sto imam (ako ne bankrotiram do tad :D

A se ja jebavam sa drzanjem volana, ovako ukucam adresu, vozi misko. Ko prava gospodja. 

Pre par nedelja sam, kad nam je market bio dno dna uzela rivian i lucid... Ce da vidimo... Uzela sam jos tesle, al vise zbog mog fanaticnog pracenja maska i njegovih dostignuca. 

Mogla bih jevtinije da prodjem da mi muz vozi, al dok on polozi voznju, razvescemo se :laugh:.. Moja sestricina ce pre poloziti koja sad ima 10godina.

Edited by mustang
Posted

Spoiler alert: autopilot nije autopilot :ohmy:

• Haha 1
Posted
On 10.11.2021. at 19:01, Peter Fan said:

...aaand this just hot off the press:

EV truck manufacturer Rivian raises nearly $12 billion in massive IPO (msn.com)

The stock began trading Wednesday on the Nasdaq under the ticker symbol RIVN.

Founded in 2009 by CEO RJ Scaringe, a 38-year-old MIT grad, Rivian is building an electric truck and SUV, as well as 100,000 custom EV delivery vans for Amazon, an investor in the company. Rivian has raised about $10.5 billion from investors since 2019, a roster that also includes Ford Motor Co. and T. Rowe Price.

Amazon disclosed in an SEC filing last month it owned about a 20% equity stake in Rivian as of Sept. 30.

--

Amazon daje lovu, Ford know-how --> ovi ce sjebati Teslin Cybertruck

Hype na max i udri.

Jebesga , bogati  imaju visak para da se igraju, a drzave cuvaju berze od pada, pa ovakav krsh od firme zavrsi s toliko kesha... 

• 4 weeks later...
Posted

sve vise vozila na elektricni pogon se koristi za taksiranje (didi e-hailing), tako da sam u prethodnih nekoliko nedelje imao prilike da se vozim teslom i sa nekoliko kineskih modela. 

prilicno sam ravnodusan prema novoj generaciji vozila i dobar klasicni interijer mi je za nivo vece uzivanje. 

sto se tice nove generacije - salon tesle mi je nekako sterilan i dosadan. pretpostavljam da je bolji dozivljaj ako si za volanom. 

kineskih modela ko pleve. neocekivano su mi lepsi i udobniji od tesle. nio i xpeng pre ostalih

• +1 1
Posted

Sutra ce biti skuplje voziti elektricno vozilo od klasicnog nakon skoka struje.

Posted

Skuplje je u svakom slucaju....dok ne dodju svuda solarni paneli. 

Moji prijatelji, na krovu kuce imaju solarne panele, mesecno imaju refund za struju oko 200$ jer ono sto im ne treba ide gradu. Dve tesle se pune svaki dan, plus bazen, svetla nocu napolju i po ceo dan im gori u kuci. Platili ih pre dve godine oko $10 000, dobili od države odmah $2500 nazad, plus za tesle kad su kupili po par hiljada kao incentive za ekologiju. 

Posted

Koliko bi se ti sonarni paneli isplatili u Čikagu npr?

Posted
12 minutes ago, Filozof manijak said:

Koliko bi se ti sonarni paneli isplatili u Čikagu npr?

Ne znam za Cikago, ali moji rodjaci u Augsburgu, gde jebeno stalno pada kisa, imaju panele, ugovor u izvozu viska struje za druge korisnike. Mi kad smo hteli to da uradimo pre par godina na Kanarima, trebalo je da platimo debeli porez za tu rabotu (vise je u pitanju bila kazna za odmetnistvo od ovdasnjeg el. provajdera). Jebeni latino pljackasi.

• +1 1
Posted
18 minutes ago, Lancia said:

Ne znam za Cikago, ali moji rodjaci u Augsburgu, gde jebeno stalno pada kisa, imaju panele, ugovor u izvozu viska struje za druge korisnike. Mi kad smo hteli to da uradimo pre par godina na Kanarima, trebalo je da platimo debeli porez za tu rabotu (vise je u pitanju bila kazna za odmetnistvo od ovdasnjeg el. provajdera). Jebeni latino pljackasi.

U srbiji ne može, ni sa plaćanjem... Ima jako dobraMarak_Žvaka posvećena tome...

Ja sma razmišljao, ali sam izračunao da za ulaganje mogu da imam struju nekih 10-ak godina, pa sam odustao...

AKO padnu cene i ako se nekako omogući da se građani igraju sa tim, eto mene u tom vagonu, imam veliki krov, skoro ravan, mogu ga prekriti celog sa panelima...

• +1 1
Posted (edited)
5 minutes ago, radisa said:

U srbiji ne može, ni sa plaćanjem... Ima jako dobraMarak_Žvaka posvećena tome...

Ja sma razmišljao, ali sam izračunao da za ulaganje mogu da imam struju nekih 10-ak godina, pa sam odustao...

AKO padnu cene i ako se nekako omogući da se građani igraju sa tim, eto mene u tom vagonu, imam veliki krov, skoro ravan, mogu ga prekriti celog sa panelima...

Ma mozes misliti koji bedak je ovde, kad imas 390 dana godisnje sunce i ne daju mangupi, da se slucajno neko ne bi ovajdio. 

Edited by Lancia
Posted
28 minutes ago, Lancia said:

Jebeni latino pljackasi.

5Xcvqyx.jpeg