Jump to content

Kardio i teretana

Featured Replies

Može to što on hoće i bez lateralnih kretnji :fantom:

Kumse ne zaebavaj znas da je zucna kesa u pitanju. Znaci trbusni misici.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

onda radi noge i ruke

:fantom:

tri, četiri nedelje bi ti rekli u domu zdravlja

5 minutes ago, Moća said:

Kumse ne zaebavaj znas da je zucna kesa u pitanju. Znaci trbusni misici.

pitaj doktora 

samo fali da popucas po savovima

Skinuli mi konce jos pre deset dana. Imao sam 4 mala reza ali jedan je gore u visini dijafragme tj 10-15 cm iznad pupka, i taj me jedino zaboleo kada sam detetu izvlacio sline onom cevcicom pa udahnuo najvise sto mogu.

Sacekaj par nedelja sa cucnjem i mrtvim dizanjem.Ali lagane vezbe mozes.Plus trcanje,hodanje

On 1.3.2019. at 10:53, James Marshall said:

Zato što treba brzo popuniti rezerve glikogena u jetri i mišićima, koje su se potrošile treningom, da se ne bi energija krenula cijepati iz proteina iz mišića. Ako sam dobro razumio. A šeKer ide najbrže.

Čuo sam da su naši fudbaleri se isprimali na priče kako Mesi i Ronaldo cijepaju picu nakon treninga/tekme, samo što naši jedu vjerovatno smeće, a ovi ko zna kakve mađije/hemije.

Ali svakako UH poslije treninga (a bogami i prije), zato je recimo keto veoma nespojiv (ili bar teško spojiv) sa ozbiljnim anaerobnim treningom

Ima dosta oprecnih misljenja po ovom pitanju. Ono u cemu se svi slazu je da secer samo ubrzava popunu rezervi glikogena tj. da je on neophodan samo ako istog dana ili sutradan ujutru ponovo treniras u kom slucaju ce se desiti razgradnja misica. Ako das organizmu dovovljno vremena, secer ti ne treba. Naravno duzina oporavka zavisi od vise faktora, pausalno sam naveo 12-24h. Elem, profesionalci defintivno cepaju proste UH posle treninga, ali rekreativci koji treniraju recimo 3x nedeljno nemaju potrebe za tim, a verovatno je i kontraproduktivno jer velika kolicina secera narusava hormonalni balans, pa misici sporije napreduju, a salo se teze razgradjuje. Ima UFC boraca koji jedu proste UH samo u kampu, a inace su na low fat dijetama.

Ovo je sve sa nekih podkasta i clanaka, ne tvrdim da je 100% tacno. Ono sto znam da ja bolje napredujem i jos bolje se osecam od kada sam prestao da pratim tu old school varijantu sa sejkom sa minimum 50 grama secera odmah posle treninga.

15 minutes ago, Heaviside said:

Ima UFC boraca koji jedu proste UH samo u kampu, a inace su na low fat  carb dijetama.

Edited by Heaviside

On 5.3.2019. at 21:37, nisam ja said:

IMG-20190305-213458.jpg

true that i za nas zene. 

Kolko dizes iz bencha :fantom:

40 :fantom:

A iz bendžoa?

zar nije trebalo da mi kazes pijes li nesto ili svidjas mi se?! :D

Samo da prijavim kupovinu patika za cucanj.Mislim da mogu deset kg vise da dignem bez problema,samo zahvaljujuci tikapama.

Šta š' popit - BCAA ili šejk? :lol: