Jump to content

Razna prakticna pitanja

Featured Replies

Razz,

Iseckaj ga, posoli i dobro izmešaj blago gnječeći usput. Ostavi u posudi jačih pola sata, posle toga iscedi šakama tečnost i meći u salatu

• Replies 1.2k
  • Views 128.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Sirov u svakom slucaju mora termicki da se obradi. Meni je najukusniji bio isecen na tanje ploskice, mariniran u zacinima, po zelji i maslinovim, pa uvaljan u susam i przen ili pecen ili grilovan, uz

• masnoca u maku,koje je on pun, se uzegne tako da ne moze da se ,,luftira,, plus moze biti i gorak tako da nije samo do mirisa

• Libum, žrtveni hleb starog Rima 400gr sira (rikota ili neki sličan), 1 jaje, 100gr brašna... Zamesiš, vadiš kašikom komade veličine mandarine i malo ih oblikuješ tom istom kašikom. Redjaš na pleh

Posted Images

e, banatjanine, kad si već tu, interesuje me jedan sos koji sam nekad davno jeo uz meso baš po banatu i sremu - sećam se da su u njega išla kuvana jaja (žumance umešano u sos, belance iseckano na kockice) i iseckani kiseli krastavci. imaš ideju o čemu pričam?

e, banatjanine, kad si već tu, interesuje me jedan sos koji sam nekad davno jeo uz meso baš po banatu i sremu - sećam se da su u njega išla kuvana jaja (žumance umešano u sos, belance iseckano na kockice) i iseckani kiseli krastavci. imaš ideju o čemu pričam?

u Sremu tesko da si ovo jeo, prvi put cujem

pa sad cu to da pravim odma :o

u Sremu tesko da si ovo jeo, prvi put cujem

a neka vojvodina bila garant, mozbit da nije bas srem... :)

ovo je donekle slicno

http://www.recepti.com/kuvar/hladna-predjela/29713-vaskrsnji-umak

edit: ne bas previse

Edited by katamaran

ren spashava stvar :o

Istekao mi rok noriju pre tri meseca. Greota mi, imam dva pakovanja onog dobrog Tanoshi. Je l ipak mogu da koristim? :D

Nisi pratio ;) banacanin nasao jos juce isto to

Bolje sto smo mu 2 puta nasli no nijednom  :fantom:

pardoniram sto ne pratim na casu

pravim ja to ponekad: žumance pasirano ovlaš u kiseloj pavlaci, seckani belanac i kiseli krastavac na sitnije kockice i cepkane mandarine, nikako sečene da ne iscuri previše soka.

Edited by zmanic

wtf znaci parirane?

a, ok, prebrz sam :)

Edited by aram