Jump to content
IGNORED

Kafa

dig_chohano

Recommended Posts

Posted

kako se kotira taj fensipreso u odnosu na kombinaciju krupsa i lavace? leja, ne znam da li si primjetila, greskom si ubacila mlijeko u recepat :)

Posted
kako se kotira taj fensipreso u odnosu na kombinaciju krupsa i lavace? leja, ne znam da li si primjetila, greskom si ubacila mlijeko u recepat :)
greska kobna, ali meni draga! ;)
Posted

rundek prica i peva na studiju b. a sto se tice kafe, uvek sam se divila ljudima koji umeju da naprave ritual od necega obicnog. ja naspem malo nes kafe u solju, pravo iz teglice, bez kasicice, prelijem vrucom vodom i hladnim mlekom, meni dobro.ovo pricam samo da se ne ugasi tema o kafi, zbog miralema.

Posted

ja stavljam 1 kašičicu nes-a i 1,5-2 kašičice šećera i dobro ručno umutim, a onda prokuvanu vodu polako sipam do pola šolje, kako bi pena bila što lepša i malo promešam, i onda isto tako polako sipam mleko. ustvari malčice više vode u odnosu na mleko.

Posted

bah, nessesovci, to je cak gora hemija i od ovog Lakijevog praska u kapsulama

Posted
kako se kotira taj fensipreso u odnosu na kombinaciju krupsa i lavace?
Odlicno cool.gif
Posted
bah, nessesovci, to je cak gora hemija i od ovog Lakijevog praska u kapsulama
Жорже, a koji si ti caffe esesovac? :D
Kakao. Kao. Mislim da nije zdravo koliko suve materije sipam u jednu solju.
mmm, kakao. moze ovo? :) post-1652-1231097265.jpg
Posted
rundek prica i peva na studiju b. a sto se tice kafe, uvek sam se divila ljudima koji umeju da naprave ritual od necega obicnog. ja naspem malo nes kafe u solju, pravo iz teglice, bez kasicice, prelijem vrucom vodom i hladnim mlekom, meni dobro.ovo pricam samo da se ne ugasi tema o kafi, zbog miralema.
naravski.i ispadne kudikamo bolja od ove matematicko-neurohirurski nacinjene, zato sto je pravljena sa ljubavlju
Posted
mmm, kakao. moze ovo? :)
uh, niposto. ovo moze:P65377F135048.jpg
naravski.i ispadne kudikamo bolja od ove matematicko-neurohirurski nacinjene, zato sto je pravljena sa ljubavlju
eh, svasta, pa i neurohirurzi umeju iskreno da vole kafu. :)
Posted
Жорже, a koji si ti caffe esesovac? :D
imas gore celu polemiku, isprati njene stepenike i doci ces na kafeni presto.
Posted

ja obicno kafu zgovnam sa onim cudom sto se zove french press, ali razmisljam ozbiljno da predjem i na taj sirotinjski espreso (moka pot ili kako vec ...) cuo sam i ranije preporuke od ozbiljnih kafe-manijaka.

Posted
pa da, tako nesto, samo se nisam pronasla u mistifikaciji procesa.al opet, ko voli i ko ume - super.opet ima zimski bioskop za raspust, posle 20 godina, na rts-u :)
Posted
ja obicno kafu zgovnam sa onim cudom sto se zove french press, ali razmisljam ozbiljno da predjem i na taj sirotinjski espreso (moka pot ili kako vec ...) cuo sam i ranije preporuke od ozbiljnih kafe-manijaka.
kakav crni moka pot, to se zove makineta