zorglub Posted June 15, 2021 Posted June 15, 2021 Ma ok, nego sam više bio prijatno iznenađen Edge-om, nego što sam razočaran FFom.
Svarog Posted June 16, 2021 Posted June 16, 2021 https://killedbygoogle.com šta ovi ljudi mogu da priušte sebi, pa to je fantastično. 2
DrIlic Posted September 30, 2021 Posted September 30, 2021 Jel koristio neko Chromecast 4 sa Google TV OS?
eumeswil Posted December 12, 2021 Posted December 12, 2021 Creeped out: this is how much power we have given Google in exchange of comfort, convenience and pictures of cats. https://medium.com/@get_sentinel/creeped-out-this-is-how-much-power-we-have-given-google-in-exchange-of-comfort-convenience-and-8430ec4b5363
Malkmus Posted December 29, 2022 Posted December 29, 2022 (edited) Rešenje za nastupajući period u kojem Chrome i ostali na njemu bazirani brauzeri budu počeli da otežavaju blokiranje reklama: Chrome Web Store > ekstenzija Ublock Origin Lite Naravno, isti je autor koji je napravio Ublock Origin. An experimental, permission-less content blocker. Blocks ads, trackers, miners, and more immediately upon installation. uBO Lite (uBOL) is an experimental *permission-less* MV3-based content blocker. The default ruleset corresponds to uBlock Origin's default filterset: - uBlock Origin's built-in filter lists - EasyList - EasyPrivacy - Peter Lowe’s Ad and tracking server list You can add more rulesets by visiting the options page -- click the _Cogs_ icon in the popup panel. uBOL is entirely declarative, meaning there is no need for a permanent uBOL process for the filtering to occur, and CSS/JS injection-based content filtering is performed reliably by the browser itself rather than by the extension. This means that uBOL itself does not consume CPU/memory resources while content blocking is ongoing -- uBOL's service worker process is required _only_ when you interact with the popup panel or the option pages. uBO Lite does not require broad "read/modify data" permission at install time, hence its limited capabilities out of the box compared to uBlock Origin or other content blockers requiring broad "read/modify data" permissions at install time. However, uBOL allows you to *explicitly* grant extended permissions on specific sites of your choice so that it can better filter on those sites using declarative cosmetic and scriptlet injections. To grant extended permissions on a given site, open the popup panel and pick a higher filtering mode such as Optimal or Complete. The browser will then warn you about the effects of granting the additional permissions requested by the extension on the current site, and you will have to tell the browser whether you accept or decline the request. If you accept uBOL's request for additional permissions on the current site, it will be able to better filter content for the current site. You can set the default filtering mode from uBOL's options page. If you pick the Optimal or Complete mode as the default one, you will need to grant uBOL the permission to modify and read data on all websites. Keep in mind this is still a work in progress, with these end goals: - No broad host permissions at install time -- extended permissions are granted explicitly by the user on a per-site basis. - Entirely declarative for reliability and CPU/memory efficiency. Edited December 29, 2022 by Malkmus 1
hansolo Posted March 10, 2023 Posted March 10, 2023 (edited) Imam jedno pitanje ... Imam problem da mi se na pojedinim sajtovima u Chromu promenuo font u neki pisani i nečitljivi i to na sajtovima poput N1, Nova, 021 (zvuči kao SNS zavera ) .... moguće i drugim ali za sada sam tu uočila, ima ih još ... na većini ostalih su normalni fontovi i zglavnom su srpski sajtovi. Kada odem u Chrome settings ne daje mi mogućnost da podesim fontove za te sajtove ali ni za bilo koji sajt, jednostavno mi ne otvara izbornik fontova na strelicu, i ne reaguje, samo zadržava one koji su default. To nije na mom chrome profilu jer na istom tom profilu koji je uglavnom sinhronizovan za većinu aparata koje koristim (laptop, android varijante) tu sve funkcioniše ok. Desetka Win je u pitanju. Mislila sam da je problem u nekim podešavanjima za default fontove u računaru ali u Mozili je sve redovno. Probala sam i da deinstaliram i reinstaliram chrome. Ponovo se pojavi. Edited March 10, 2023 by hansolo
Jimmy Kowalski Posted March 10, 2023 Posted March 10, 2023 Sta ti je podeseno u Chrome settings, Appearance i onda customize Fonts?
laki strajk Posted March 16, 2023 Posted March 16, 2023 On 10.3.2023. at 14:17, hansolo said: Imam jedno pitanje ... Imam problem da mi se na pojedinim sajtovima u Chromu promenuo font u neki pisani i nečitljivi ... Pogledaj da li ti je na sistemu instaliran font https://fonts2u.com/easy-street-alt-eps.font i, ako jeste, izbriši ga. 1
hansolo Posted March 16, 2023 Posted March 16, 2023 8 hours ago, laki strajk said: Pogledaj da li ti je na sistemu instaliran font https://fonts2u.com/easy-street-alt-eps.font i, ako jeste, izbriši ga. E, hvala, jeste, tu sam ja zeznula, skidala sam neke fontove za ilustrator pa sam ubola izgleda i te koje ne treba, taj sam deinstalirala ali mi je opet prebacio na neki novi koji je doduše nešto čitljiviji ali opet nije standardni ... imam na žalost mali milion fontova u kompu jer sam radila neke gluposti tipa čestitke, vizitke, plakate i sl. pa mi je trebalo dosta fontova i zbog ćirilice i srpskih fontova. Išla sam tom logikom pa sam probala da pronađem taj novi koji mi se pojavio i identifikujem ga online i pobrisala sam sve koje mi je ponudio neki free identifikator ali sad se ovaj pojavljuje na istim tim sajtovima koji su i bili problem i ne mogu da ga nađem.
hansolo Posted March 16, 2023 Posted March 16, 2023 On 10. 3. 2023. at 15:37, Jimmy Kowalski said: Sta ti je podeseno u Chrome settings, Appearance i onda customize Fonts? Ništa, standardni fontovi serifni times new roman i neserifni ariel i ima onaj neki matematički ali to je pretpostavljam ok.
laki strajk Posted March 16, 2023 Posted March 16, 2023 52 minutes ago, hansolo said: E, hvala, jeste, tu sam ja zeznula, skidala sam neke fontove za ilustrator pa sam ubola izgleda i te koje ne treba, taj sam deinstalirala ali mi je opet prebacio na neki novi koji je doduše nešto čitljiviji ali opet nije standardni ... imam na žalost mali milion fontova u kompu jer sam radila neke gluposti tipa čestitke, vizitke, plakate i sl. pa mi je trebalo dosta fontova i zbog ćirilice i srpskih fontova. Išla sam tom logikom pa sam probala da pronađem taj novi koji mi se pojavio i identifikujem ga online i pobrisala sam sve koje mi je ponudio neki free identifikator ali sad se ovaj pojavljuje na istim tim sajtovima koji su i bili problem i ne mogu da ga nađem. Možda da probaš da ga nađeš us pomoć dp4 Font Viewera https://us.fontviewer.de/Download/ Imaš karticu Font Filter, pa tu probaj da ga nađeš pomoću Family class: scripts. (ili neka druga familija, ali trebalo bi da je "script") 1
Tihajeza Posted July 10, 2023 Posted July 10, 2023 Jel zna neko od čega zavisi da li će neko mesto biti snimljeno za StreetView? Ko šalje vozilo na teren?
djeneralche Posted July 10, 2023 Posted July 10, 2023 Google. Npr u Nemackoj zbog zakona o zastiti podataka ili nesto slicno ne smeju da snimaju te je Nemacka vrlo slabo pokrivena.
Mil@n Posted October 16, 2023 Posted October 16, 2023 Youtube je počeo da izbacuje upozorenja svima sa ad blockerom da neće moći da gledjau klipove ako ne ugase bloker...
Recommended Posts