June 30Jun 30 Ništa se nije kuvalo, ovo je ćaci rešavanje problema, kao kad deponiju istovariš u reku pa će "neko drugi o tome da brine". Ovime krše jedno 20 propisa i unazađuju putnički saobraćaj za par decenija. Plus će oni Francuzi što drže aerodrom da ih napenale na sudu za neke masne pare, jer bi suzili broj letova/putnika.
June 30Jun 30 2 hours ago, radisa said:Nisam sigurno misspelovao, zena u bg na check inu kaze da ima samo dva imena na booking codu... isto imam i na LH sajtu...220 broj imam, sa Bookinga, ali ga nema na LH... neverovatnoPisem im sutra... HVALA...Mozes da vidis rezervaciju i uz broj karte, ne mora samo rezervacioni kod.
June 30Jun 30 Ili da pitas LH da ti daju PNR na osnovu broja karte - mozda je ona pod drugom rezervacijom iz nekog razloga.
June 30Jun 30 @radisa Javi, baš me zanima kako će da se završi. Mojom seljačkom logikom - trebalo bi sve da može da se reši sa booking.com, osim ukoliko ne počnu da izvode kerefeke.
June 30Jun 30 Ja inače malo zazirem od bukiranja na 3rd party. Nije da mi se desilo ovako nešto, ali recimo kad sam hteo da radim upgrade avio kompanija kaže nismo mi prodali karte, a ovi drugi zovite avio kompaniju. Jos ja njima treba da doplatim. Dok recimo kad sam hteo da menjam datum, a sajt Lufthanse nešto trokirao, brzo se rešilo telefonskim pozivom. Mada ovo je Booking, a ne neki slepci. Čak bih rekao da je ovo poprilična blamaža za njih. Mogli bi i da ti daju neki kredit na akaunt kao znak dobre volje.
June 30Jun 30 3 minutes ago, bios said:Mada ovo je Booking, a ne neki slepci.Kad bi znao kakvim dripačkim metodama se služe...Primer: Napraviš rezervaciju za auto preko rentalcars.com (koji posluje pod booking.com), a posle nekog vremena provajder spusti cene za isti period. Rentalcars napravi rezervaciju po novim, nižim cenama, a staru rezervaciju otkaže bez da javi klijentu. Klijent dođe na šalter sa otkazanim vaučerom i izduva za kola. Mnogo su veliki i beskrupulozni za svaki jbn dinar.
June 30Jun 30 47 minutes ago, zorglub said:Kad bi znao kakvim dripačkim metodama se služe...Primer: Napraviš rezervaciju za auto preko rentalcars.com (koji posluje pod booking.com), a posle nekog vremena provajder spusti cene za isti period. Rentalcars napravi rezervaciju po novim, nižim cenama, a staru rezervaciju otkaže bez da javi klijentu. Klijent dođe na šalter sa otkazanim vaučerom i izduva za kola. Mnogo su veliki i beskrupulozni za svaki jbn dinar.Sve ti verujem, izbegavam posrednike za sve slične stvari kad god je to moguće. Ali valjda nije isto rezervacija i kad platiš nešto i onda to ne dobiješ. Amerikanci imaju običaj da jure i jedan dolar koji im se otme iz džepa, pa velike kompanije kad se desi brljotina dele vaučere bez da čekaju besnu reakciju.
June 30Jun 30 Ma u januaru, kad sam kupovao karte bila drasticna razlika...Tri karte, na LH sajtu bile skoro 1700e, na Bookingu malo.manje od 1200... jbg... Edited June 30Jun 30 by radisa
June 30Jun 30 1 hour ago, bios said:Ali valjda nije isto rezervacija i kad platiš nešto i onda to ne dobiješ.Izvinjavam se ako nisam bio dovoljno jasan - primer koji sam naveo bio je za prepaid najam. Dakle već plaćen.Korporativni smradovi bukvalno igraju na APP i volju klijenta da izgura pravdu direktno na šalteru.Ali logika ti je potpuno na mestu, i sam sam savetovao isto - da se uvek radi direktno sa provajderom, bio to hotel, rent-a-car ili prevoz. Brokeri su zlo.
June 30Jun 30 Problem sa 3rd party OTA (online travel agency) nekad ume da bude da ne apdejtuju rezervacije posle nekih izmena od strane provajdera (avio kompanija, hotel, rentakar...).@radisa meni i dalje nije jasno kako nisu mogli da je cekiraju ako ima kartu (ne rezervaciju).Na zalost, neki javni online servisi (Amadeus npr) gde je mogao da se proveri status karte i kupona vise ne rade...
June 30Jun 30 2 hours ago, zorglub said:Ali logika ti je potpuno na mestu, i sam sam savetovao isto - da se uvek radi direktno sa provajderom, bio to hotel, rent-a-car ili prevoz. Brokeri su zlo.Generalno se slazem, ali nekad stvarno moze da bude velika razlika u ceni.A nekad je i teze bukirati direktno (npr. neke kineske avio kompanije) nego preko OTA.
July 1Jul 1 Air serbia (baltic air) let za istanbul danas u 12:15, usli u avion i pilot krenuo ka pisti i vratio se , neki tehnicki problem s avionom. Kazu verovatno ce se menjati avion, nista se ne zna, vidim da je novi estimated takeoff time 17:00. Imam li prava na neku kompenzaciju, to je skoro 5 sati cekanja u najavi, minimum
July 1Jul 1 1 hour ago, Tsai said:Air serbia (baltic air) let za istanbul danas u 12:15, usli u avion i pilot krenuo ka pisti i vratio se , neki tehnicki problem s avionom. Kazu verovatno ce se menjati avion, nista se ne zna, vidim da je novi estimated takeoff time 17:00. Imam li prava na neku kompenzaciju, to je skoro 5 sati cekanja u najavi, minimumMislim da imaš, mi smo jednom iskukali vaučer za obrok za takav delay na pultu, nije im bilo pravo doduše ali def deluje da ima osnova.
July 1Jul 1 Za kasnjenje preko 3 sata imas pravo na nadoknadu. Javice se vec neko da te uputi u detalje kome tacno da se obratis.