Jump to content
IGNORED

Polovnjaci

nesha taxista

Recommended Posts

Posted

Moje su na 40k milja, prednje koje se brže troše. A vozim automatika. Treba da se nateram ovih dana da skinem točak i izmerim :dry:

Inače, naučio sam na teži način da ne važi više ono što je važilo nekad, pa sam dva puta morao da radim obradu diskova.

Nekad je bilo da dva seta pločica idu na jedan par diskova, odnosno diskovi nakon prvog seta pločica idu na obradu. Danas prave diskove lošijeg kvaliteta, tako da se sve menja zajedno. Ali nije to neki problem jer su i jeftiniji. 

A herr Desmond će se prijatno iznenaditi trajanjem kočnica na hibridu.

• Hvala 1
  • 3 weeks later...
Posted

Insignia?

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Da prijavim prvu prevaru otkako radim trgovinu iz Svice, dakle u 5-6 godina. Uzeli Nisan Kaskai 1.2 turbo benzin 2015. sa cuvenim automatskim CVT menjacem i, iako sam lepo pitao coveka samo za motor i menjac i on rekao da je sve u redu ali kad je auto stigao, menjac trza pri svakom saltanju brzine i ceo auto se zatrese onako solidno pa radi normalno do sledece brzine i tako redom. Prodavac se pravio lud na poruke dok nisam napisao da se vidimo uskoro i da osecam da cu dobiti ogroman popust na neki auto kod njega, tek tad je odgovorio

IMG-20240622-WA0019(1).thumb.jpg.8e68e5527faafabc7a156d7ef181f422.jpg

Posle sam pisao da nema sanse da nisu primetili jer se vidi i posle par metara ali je kulirao, ujutru cu da im ponudim da plate 3500-4000e ili da daju neki auto sa tolikim popustom a druga opcija je da registrujem taj auto i sa tako poluispravnim zapalimo na taj plac, nema ni 1300km, laganica

• Tužno 1
Posted

a kolko je da se taj menjač ovde sredi?

Posted

Za sad dobio jedno misljenje iz jednog od servisa koji rade menjace, da se preskoci pokusaj sredjivanja i kupi drugi i zameni. Isto to su pisali na fejsbuk stranici ali ajde to drugo ne uzimam kao relevantno.

Videcu danas da nazovem jos 2-3 servisa ali izgleda da je taj menjac super dok sljaka a kad krenu problemi moze samo da se baci.

Posted

Čuveni po zlu CVT menjači kompanije Jatco koja je u vlasništvu Nisana, a ugradivali se još i u neke Jeep, Mitsubishi, Suzuki modele. Baš mi je žao što si naučio na teži način koliko su problematični. 

Čudilo bi me da neko u Srbiji gde su automatici egzotika zna da popravlja ta sranja. U USA cena popravke se meri u hiljadama. 

Koliko je prešao taj Qashkai?

Fora je u tome da kod njega obavezno mora da se menja ulje u propisanom intervalu da ne bi crkao na 100-150k. Plus što je jako osetljiv na divljanje u vožnji ili na npr vožnju prikolice. Inače drastično smanjuje potrošnju goriva, ali eto ima i svoju mračnu stranu. 

• Vojvodo,serdare 1
Posted

146 hiljada, mehanicar je vadio ulje i merio kolicinu, kaze da je sve ok sto se toga tice i da teram dalje u neki specijalizovani servis ali da je zvao nekog cuvenog Jakica iz Valjeva koji je rekao da se manemo pokusaja popravke.

Drug s kojim radim vozi Kaskai 2017. ali manuelca i rekao je da su ti CVT menjaci kriticni ali lepo sam pitao prodavca konkretno za motor i menjac i rekao je da je sve ok

IMG-20240619-WA0000.thumb.jpg.c137963f268152a251a6f3452303a835.jpg

Sad ce morati da se iskupi zestoko, prvo cu ipak traziti pare a ako nece da plati onda idem tim sjebanim Kaskaijem u Svicu kod njega da izaberem neki auto gratis, ima Fiat 500 crveni dobar i neku Skodu Rapid, moze vrlo lako i to da udje u racun kad skontam koliko izlazi zamena ili eventualna popravka.

Posted
1 hour ago, Zli Gli said:

146 hiljada, mehanicar je vadio ulje i merio kolicinu, kaze da je sve ok sto se toga tice i da teram dalje u neki specijalizovani servis ali da je zvao nekog cuvenog Jakica iz Valjeva koji je rekao da se manemo pokusaja popravke.

Drug s kojim radim vozi Kaskai 2017. ali manuelca i rekao je da su ti CVT menjaci kriticni ali lepo sam pitao prodavca konkretno za motor i menjac i rekao je da je sve ok

IMG-20240619-WA0000.thumb.jpg.c137963f268152a251a6f3452303a835.jpg

Sad ce morati da se iskupi zestoko, prvo cu ipak traziti pare a ako nece da plati onda idem tim sjebanim Kaskaijem u Svicu kod njega da izaberem neki auto gratis, ima Fiat 500 crveni dobar i neku Skodu Rapid, moze vrlo lako i to da udje u racun kad skontam koliko izlazi zamena ili eventualna popravka.

Ako ti je Jokic rekao da nema popravke,onda bas jebiga.Trazi da ti kupi menjac i na kamion.Nije zamena toliko skupa.I dalje od Qacqaija.

Posted (edited)

Nije to loš auto, ali ih baš jebe motorizacija.

1.5 i 1.6 dizeli kubure sa klasičnim naftaškim boljkama, a benzinci 1.2 i 1.3 su jako loši.

U ponudi nema atmosferskih benzinaca od j11 pa nadalje, odnosno poslednji su u prvom restlizovanom modelu.

Edited by BWA
  • +1 1
Posted

Cudi me to za kaskaja, na britanskom ostrvlju ih kupuju ko sumanuti

Posted
1 minute ago, ZokiAsov said:

Zato što i jeste percipiran kao britansko vozilo, dizajniran je u Londonu 

Posted
22 minutes ago, ZokiAsov said:

To je najprodavaniji crossover ikad, svuda ga kupuju.

I ja kada sam gledao koji bi crossover bio mi je prvi pik i to ubedljivo ali čitajući stvari kao ove, nisam baš siguran.

Inače nenormalno drži cenu, pre 4, 5 godina je bilo 2, 3, 4k jeftinije nego sada ono što sam tj što bi želeo da uzmem.

Posted
25 minutes ago, Mil@n said:

To je najprodavaniji crossover ikad, svuda ga kupuju.

I ja kada sam gledao koji bi crossover bio mi je prvi pik i to ubedljivo ali čitajući stvari kao ove, nisam baš siguran.

Inače nenormalno drži cenu, pre 4, 5 godina je bilo 2, 3, 4k jeftinije nego sada ono što sam tj što bi želeo da uzmem.

Kaskaji je rodonacelnik krosovera.

Kad sam trazio auto, iscitao sam dosta britanskih sajtova i svi su hvalili kaskaja kako novog tako i rabljenog. Zato me malo cudi da ima puno negativnih iskustava

• +1 2