Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Polovnjaci

Featured Replies

Just now, renne said:

Ili odi do Boban auta u dunavskoj

Imaju bas plac ili samo oglase?

Proveravam, tnx

• Replies 8.7k
  • Views 644.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Posle epopeje sa polovnim golfom, evo mene ponosne vlasnice novog renault clio.   Long story short - bukvalno sam krenula da kupim golf u autokomercu, ispostavilo se medjutim da prodavac sma

• Dakle, definitivno mogu da kazem da sam ponosni vlasnik MB GLA 180 amg line...

• kud u maglu Simoviću
    kud u maglu Simoviću

pa da se pohvalim, novi gvozdeni konj u ergeli simović       a ovako izgleda po suhim danima    

Posted Images

imaju firmu, prodaju i polovna i nova

Instaliraj Polovni automobili aplikaciju, tu ćeš naći šta god da tražiš.

Pa u tome i jeste poenta, tamo trazim i ima svasta nesto, kozmeticki perfektno ali realno kupujem macku u dzaku.

Praticu ovih dana, tnx za info o aplikaciji, za to nisam znao

Edited by Caligula

@Caligula

Prenosim :)

Prvo istražiš prednosti i mane izbrane marke i tipa i koje su ‘bolesti’.

Bolje kupovina od vlasnika i da odeš na FB grupu fanova odredjenog vozila sa najvećim brojem članova jer je najveća verovatnoća da ćeš tamo naći mažen i pažen primerak.

Što se tiče kupovine na auto-placevima više od 80% vozila je uvoz iz inostranstva. Tu imaš manje troškova (nema plaćanja prenosa vlasništva i ne znam šta još). Ne gledati automobile uvezene iz Italije ili juga Švajcarske (misli na Ticino kanton) i Francuske. Pokazalo se da su najbolje očuvani automobili iz Holandije, Norveške i Švedske.

Sve gledaš. Prvo spolja, da li ima razlika u boji laka, čak i minimalnih. Sve linije i spojeve. Dalje, svetla, prozore, centralnu bravu, sve da testiraš pojedinačno, sve sitnice, svaki detalj. Nebo kakvo je. Da li je farban volan (protrljaš ga ili držiš malo duže ruke na volanu; ako jeste ostaće nešto na rukama, nekada i jedva primetno). 

Sad neki deo o ležajevima i pomeranju točka koji ja ne znam da prepričam :lolol: Preskačemo.

Enterijer govori dosta. Na auto-placevima šminkaju ih iznutra koliko mogu. Zato moraš biti detaljan.

Kad nadješ nešto što ti se svidja i zadovoljava voziš auto kod mehaničara da testira, proveri i očita. Ili vodiš mehaničara tamo negde, ali ovo prvo je bolja varijanta jer može da podigne auto…

Edited by Boksi

Hvala, ovo je bilo korisno :thumbup:

Ja sam oterao auto u dobar servis pre kupovine, tek kad su potvrdili da je sve u redu, sklopljen je posao.

Na placu cesto kazu da moze auto da se vozi samo u krugu placa,sto je smesno jer tako nista ne mozes da proveris.

Obavezno probna voznja, obavezno pregled kod pouzdanog majstora za takav auto. Lik koji radi Nemce, slabije obicno zna Japance...

2 hours ago, renne said:

Ili odi do Boban auta u dunavskoj

ovaj bas navalio za sitroena   :helpsos:

Imaš i Car Vertical proveru, kod većine jutjubera koji se bave automobilima imaš kodove za 30% popusta na proveru vozila.

6 hours ago, askeladden said:

uradis veliki servis za fazon 300 e

Nađi mi u BGu za 1.2TSI delove i majstora za VS za 3 glave i ja ti dodam još dve.

PS: Za ASXa sam čuo da je đubre, ali nemam direktna iskustva.

On 16. 11. 2024. at 16:15, Caligula said:

Ej strucnjaci

uletela neka kinta pa bih da kupim nesto do 6000E,

Da li su tih 6000e samo za auto, a imaš odvojeno i dovoljno para za održavanje ili treba da pokriju i auto i održavanje? :)

Auto bro a da ga ne odrzavam bas mnogo i skupo

A kako zamisljas da auto star 10-15 godina bude tip-top?

Nepisano pravilo kad kupis auto, odradis mali servis, ako treba kocnice, trap... To ti je minimum 500e.

Pa tek onda sipas gorivo i vozis.

Svakako ako nema servisnu knjižicu trebalo bi da uradiš barem mali servis, a ako si u mogućnosti i veliki servis. Rizično je takođe da kupuješ auto ako nema dva ključa, možda je kraden.