Jump to content
IGNORED

ADSL

MaRkOMaN

Recommended Posts

Posted

Lupicu sada, ali mislim da sam negde procitao kako se kod direct@home nece primenjivati ubrzanje, ali ce biti smanjene cene

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Milosh76

72

• nbg4ever

65

• Anonymous

43

• teacher

40

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted
33265_Untitled-1_122_452lo.jpgIt's nice, but... kolichina zakidanja ne-telekom korisnicima je vec odavno postala iritantna.
Posted
380097795.pngMeni je ovo najmanji izmeren ping ikada, do sada je uglavnom bio od 400-999. Sto se tice brzine, Eunet je uvek bio ~10% sporiji od Telekoma tako da mi je ovo sasvim korektno. Torenti idu prosecno oko 102kb.
Posted
380097795.pngMeni je ovo najmanji izmeren ping ikada, do sada je uglavnom bio od 400-999. Sto se tice brzine, Eunet je uvek bio ~10% sporiji od Telekoma tako da mi je ovo sasvim korektno. Torenti idu prosecno oko 102kb.
Sasvim pristojna brzina za torent i tvoj paket.
Posted (edited)
moram da citiram samu sebe kad mi prosli put niste odgovorili.ajde neko ako zna nekog u sezamu da pita da li ce i direct@home (ovo je link ali nema niceg...
Link je dobar, al su podaci bajati. D@H se moze imati samo u odredjenim delovima grada i to samo odredjene zgrade gde je Sezam ugradio svoju opremu...nbg, testo da si to mogao zvanicno da procitas, posto to Sezam krije, kao zmija noge. :) Eventualno neko ko radi u Sezamu ti moze dati malo tacniju informaciju. Ona koju ja imam, od lika koji radi u Sezamu, je da se za sada nista ne zna. Kad ce.. ko zna... Edited by Milosh76
Posted

Pa na ovom testu jeste, inace mi je upload prvih par puta bio debelo ispod stotke a ping visestruko veci. Sto se tice downloada, standardno je oko 860 a vidim da ovi Telekomovi imaju oko 950.Mada, ne zalim se, za sada fercera.

Posted

Telekom podigao brzinu. Speedtest na 1 mbit izgleda ovako:380257710.pngDownload sa rapida 111-118 kb/s

Posted

prvi put dvocifren ping :)...lep osecaj kad u oktobru predjesh na TelekomADSL (512/64) i vec krajem decembra ti udvostruce brzinu...onda se shtipash do bozica jer ne verujesh da je to drzava uradila...podigilikerovi1.jpg

Posted

Meni kilavo ceo vikend, DL se dize do 100-110 ali veoma nestabilan, speedtest pak ne meri vise od 750 kb/s. UL pak ide do 150 kb/s, po speedu... Ovo ce biti kao prosli put, trebace 20 dana da se stabilizuje protok posle njihovog mega ubrzanja...

Posted

Najveca fora sto na telekom sajtu nema nista o povecanju, oni jos uvek reklamiraju ono od 1. novembra :)

Posted

evo ga saopstenje telekoma od malopre.ko razume, shvatice. Telekom Srbija od 1. januara 2009. godine uvessche joss tri nova OPEN ADSL CLICK internet paketa sa znatno vechim brzinama prenosa podataka u oba smera, najavila je danas ta kompanija. U pitanju su "Click 6" paket, u kome che brzine protoka biti 6.144 Kb/s u dolaznom i 384 Kb/s u odlaznom saobrachaju, po ceni od 3.230 dinara, "Click 8", u kome che brzine protoka biti 8.192 Kb/s u dolaznom i 512 Kb/s u odlaznom saobrachaju, po ceni od 3.825 dinara. Trechi paket je "Click 16", u kome che brzine protoka biti 16.384 Kb/s u dolaznom i 768 Kb/s u odlaznom sabrachaju, po ceni od 4.675 dinara. Istovremeno, postojechi OPEN ADSL1, ADSL 2 i ADSL 3 paketi, uz nova imena dobijaju i nove brzine, pa che tako korisnici mochi da pristupaju Internetu po joss vechim brzinama "Click 1" od 1024/128 Kb/s, "Click 2" od 2048/192 Kb/s i "Click 4" od 4096/256 Kb/s. Paket "Start" je ostao nepromenjen. Povechanje brzine protoka podataka primenjivache se i na ADSL pakete namenjene veleprodaji, tako da che drugi Internet provajderi biti u prilici da te pogodnosti ponude svojim korisnicima. Buduchi da Internet sve visse nalazi primenu u mnogim prakticcnim segmentima svakodnevnog zzivota, "Telekom Srbija" che ovakvim ponudama i dalje nastojati da ssto visse priblizzi njegovo korisschenje kroz raznovrsne sadrzzaje, uticcuchi istovemeno i na razvoj informacionog drusstva u zemlji, navedeno je u saopsstenju.

Posted

To znaci da su uveli 6, 8 i 16 mbps uz postojece 1, 2, 4... Zanimljivo, a ni cene nisu strasne! A posebno je interesantan deo

Povechanje brzine protoka podataka primenjivache se i na ADSL pakete namenjene veleprodaji, tako da che drugi Internet provajderi biti u prilici da te pogodnosti ponude svojim korisnicima.
sto bi moglo da znaci da ko plati oko 4600 dinara ima 16 mbps net... Zivi bili pa videli :)
Posted
moram da citiram samu sebe kad mi prosli put niste odgovorili.ajde neko ako zna nekog u sezamu da pita da li ce i direct@home (ovo je link ali nema niceg, a kad god bih poslala mejl ili nedajboze pozvala, niko mi ne odgovara ili dobijem "mu") biti povecan? ovo poslednje povecanje nije vazilo, jer kao u to vreme nije ni bilo brzeg neta od 2mb, ali sad bi vec moglo, nadam se ja.
pitao sam druga koji radi u sezamu. evo sta kaze:"biće povećanja brzine i smanjenja cena posle Nove Godine, malo će da potraje jer se za svakog izlazi na teren, ali nek očekuje svakako povećanje".
Posted

hvala, kojote.nekako nema smisla ako sam do sad bila brza od svih sa 2mb, da odjednom budem u zapecku :-P

Posted
pitao sam druga koji radi u sezamu. evo sta kaze:"biće povećanja brzine i smanjenja cena posle Nove Godine, malo će da potraje jer se za svakog izlazi na teren, ali nek očekuje svakako povećanje".
Da dodam nesto, menjanje brzine nema veze sa izlaskom na teren, znam pouzdano ;) Brzine menjaju softverski, a nove korisnike ubacuju fizicki po zgradama. Posto su Guze na skijanju po Italijama, Francuskama i ko zna jos gde, verovatno nista od cele price do polovine ili cak do kraja januara...