Jump to content
IGNORED

Hi-Fi

yolo

Recommended Posts

Posted
Just now, Haralampije said:

Ovu sam kupio 91., radi i dalje 

Ja sam moju devedeset druge, negde u septembru, otac od devojke  koja me je šutnula  sa kojom sam raskinuo mi je pomogao da donesem, tako da se dobro sećam... 

Moja je došla i sa velikim, sasvim solidnim zvučnicima, koji su se i prvi počeli kvariti, posle i kasetofon i CD player, a gramofon sam bacio bzvz...  :D

Ali dobro, nekih desetak godina me je baš fino služio.

• 4 weeks later...
Posted

Ima li korisnika Tidal u višim nivoima kvaliteta (HiFi Plus/Master Quality/360 Reality Audio, itd.)?

Kakva su iskustva, vredi li (skuplje članarine), treba li* neka posebna oprema...?

*Treba

Posted
11 hours ago, Indy said:

Ima li korisnika Tidal u višim nivoima kvaliteta (HiFi Plus/Master Quality/360 Reality Audio, itd.)?

Kakva su iskustva, vredi li (skuplje članarine), treba li* neka posebna oprema...?

*Treba

cime strimujes?

vidim da John Darko prica o Raspberry PI.

Posted

Ja preko mog Arylic s10 (on ne moze da tera onaj MQA i DSD kvalitet) ne primecujem neku posebnu razliku. Kod druga koji ima sistem od 10k eura moze da se cuje razlika.

Posted
12 hours ago, Indy said:

*Treba

Trebalo bi ovih dana (Tidal) da krene preko SBB-a, a inaće planiram da pazarim Technicsov SC-C70MK2, tako da će uskoro biti testirano...

Posted
6 hours ago, 3opge said:

cime strimujes?

vidim da John Darko prica o Raspberry PI.

Ima ovde nesto: https://www.raspberrypi.org/forums/viewtopic.php?t=297771

Btw. mislim da cu sacekati da vidim Spotify-jev odgovor, obecali su na "odabranim trzistima" CD kvalitet "ove godine". John Darko misli da Spotify nece chargirati nista extra nas Pro korisnike, samo ce se pojaviti jos 1 kategorija kvaliteta.

Posted

Aha taj Tidal daje bolji kvalitet na strimu?
To im je adut?

.... Shiit has hit the fan!

Posted (edited)

Objasnio je John Darko u jednom videu, 90% sadržaja i kod Tidal i ostalih koji daju "high res" je u stvari "običan" CD kvalitet.

(Naravno, Spotify još nema ni to, ali će početi ove godine, ako ne lažu.)

PS. Da dodam, zasad nemam planove da idem dalje od CD kvaliteta - nije to baš tako jednostavno kao samo izabrati skuplji plan kod provajdera. U stvari, daleko od toga.

Edited by Indy
  • +1 1
Posted
Objasnio je John Darko u jednom videu, 90% sadržaja i kod Tidal i ostalih koji daju "high res" je u stvari "običan" CD kvalitet.

(Naravno, Spotify još nema ni to, ali će početi ove godine, ako ne lažu.)

PS. Da dodam, zasad nemam planove da idem dalje od CD kvaliteta - nije to baš tako jednostavno kao samo izabrati skuplji plan kod provajdera. U stvari, daleko od toga.
Nisam neki baš skroz upućeni audiofil ali tu primenjujem isto kao kad mi kablovska nudi 4k [emoji4].
Ima tu uskih grla ihaha dok dođe do mojih ušiju [emoji12]

.... Shiit has hit the fan!

• +1 1
  • 1 month later...
Posted

Zamenio ovaj model iz 1992-93 (Marantz PM-32)

7oUEDYz.png

sa ovim iz 2009-10 (Denon AVR-1709)

fDE9Um3.png

Prvo da iscitam 70-ak stranica uputstva za koriscenje...

• +1 3
Posted
11 minutes ago, maheem said:

Bači to nema Phono ulaz :cry:

Nemam ni ja Phono izlaz, te ce biti ok. :lolol:

Zaboravih da sad mogu da penzionisem i ovo (jer AVR ima radio u sebi)

KO8Oq6L.jpg

DENON TU-260L II tuner

• +1 1
Posted

Čekaj, imaš potrebu za obradu video signala i planiraš surround sistem?