Jeremija Posted April 7, 2021 Posted April 7, 2021 Just now, Haralampije said: Ovu sam kupio 91., radi i dalje Ja sam moju devedeset druge, negde u septembru, otac od devojke koja me je šutnula sa kojom sam raskinuo mi je pomogao da donesem, tako da se dobro sećam... Moja je došla i sa velikim, sasvim solidnim zvučnicima, koji su se i prvi počeli kvariti, posle i kasetofon i CD player, a gramofon sam bacio bzvz... Ali dobro, nekih desetak godina me je baš fino služio.
Indy Posted May 1, 2021 Posted May 1, 2021 Ima li korisnika Tidal u višim nivoima kvaliteta (HiFi Plus/Master Quality/360 Reality Audio, itd.)? Kakva su iskustva, vredi li (skuplje članarine), treba li* neka posebna oprema...? *Treba
3opge Posted May 1, 2021 Posted May 1, 2021 11 hours ago, Indy said: Ima li korisnika Tidal u višim nivoima kvaliteta (HiFi Plus/Master Quality/360 Reality Audio, itd.)? Kakva su iskustva, vredi li (skuplje članarine), treba li* neka posebna oprema...? *Treba cime strimujes? vidim da John Darko prica o Raspberry PI.
cartman Posted May 1, 2021 Posted May 1, 2021 Ja preko mog Arylic s10 (on ne moze da tera onaj MQA i DSD kvalitet) ne primecujem neku posebnu razliku. Kod druga koji ima sistem od 10k eura moze da se cuje razlika.
Jeremija Posted May 1, 2021 Posted May 1, 2021 12 hours ago, Indy said: Ima li korisnika Tidal u višim nivoima kvaliteta (HiFi Plus/Master Quality/360 Reality Audio, itd.)? Kakva su iskustva, vredi li (skuplje članarine), treba li* neka posebna oprema...? *Treba Trebalo bi ovih dana (Tidal) da krene preko SBB-a, a inaće planiram da pazarim Technicsov SC-C70MK2, tako da će uskoro biti testirano...
Indy Posted May 1, 2021 Posted May 1, 2021 6 hours ago, 3opge said: cime strimujes? vidim da John Darko prica o Raspberry PI. Ima ovde nesto: https://www.raspberrypi.org/forums/viewtopic.php?t=297771 Btw. mislim da cu sacekati da vidim Spotify-jev odgovor, obecali su na "odabranim trzistima" CD kvalitet "ove godine". John Darko misli da Spotify nece chargirati nista extra nas Pro korisnike, samo ce se pojaviti jos 1 kategorija kvaliteta.
Frank Pembleton Posted May 2, 2021 Posted May 2, 2021 Aha taj Tidal daje bolji kvalitet na strimu?To im je adut? .... Shiit has hit the fan!
Indy Posted May 2, 2021 Posted May 2, 2021 (edited) Objasnio je John Darko u jednom videu, 90% sadržaja i kod Tidal i ostalih koji daju "high res" je u stvari "običan" CD kvalitet. (Naravno, Spotify još nema ni to, ali će početi ove godine, ako ne lažu.) PS. Da dodam, zasad nemam planove da idem dalje od CD kvaliteta - nije to baš tako jednostavno kao samo izabrati skuplji plan kod provajdera. U stvari, daleko od toga. Edited May 2, 2021 by Indy 1
Frank Pembleton Posted May 2, 2021 Posted May 2, 2021 Objasnio je John Darko u jednom videu, 90% sadržaja i kod Tidal i ostalih koji daju "high res" je u stvari "običan" CD kvalitet. (Naravno, Spotify još nema ni to, ali će početi ove godine, ako ne lažu.) PS. Da dodam, zasad nemam planove da idem dalje od CD kvaliteta - nije to baš tako jednostavno kao samo izabrati skuplji plan kod provajdera. U stvari, daleko od toga.Nisam neki baš skroz upućeni audiofil ali tu primenjujem isto kao kad mi kablovska nudi 4k [emoji4].Ima tu uskih grla ihaha dok dođe do mojih ušiju [emoji12].... Shiit has hit the fan! 1
jms_uk Posted June 29, 2021 Posted June 29, 2021 Zamenio ovaj model iz 1992-93 (Marantz PM-32) sa ovim iz 2009-10 (Denon AVR-1709) Prvo da iscitam 70-ak stranica uputstva za koriscenje... 3
jms_uk Posted June 29, 2021 Posted June 29, 2021 11 minutes ago, maheem said: Bači to nema Phono ulaz Nemam ni ja Phono izlaz, te ce biti ok. Zaboravih da sad mogu da penzionisem i ovo (jer AVR ima radio u sebi) DENON TU-260L II tuner 1
Ras Posted June 30, 2021 Posted June 30, 2021 Čekaj, imaš potrebu za obradu video signala i planiraš surround sistem?
Recommended Posts