March 5Mar 5 Ja čekam koleno već tri godine, nisam hitan, i treba da odem da vidim da me nisu obrisali...mnogi mi kažu da sam budala što ne idem kod fizioterapeuta koji zna doktora i tarifu mu da vidim šta može... al opet, nisam hitan.Keva pak dobila kuka za tri meseca i čeka drugi čim bude mogla da podnese, jer je hitnja.Tamo na odeljenju kad sam bio, svi kreveti su uvek puni, kako ode neko, neko dođe. Kukovi idu ko na traci. Pretežno stariji ljudi, tj. mislim da nisam nikog ispod 60 video.Pančevo je u pitanju.Nemam pojma :/Negde mi se čini da je biznis. Ili su ljudi ranije trpeli veće bolove. Toliko kukova..
March 5Mar 5 3 hours ago, gospa buba said:jel imash ti neko objashnjenje za to?Prosečan gulija i poslodavac mu tutnu ukupno u zdravstveno oko 500, 600 evra mesečno. Korupcija ne postoji. Lekarima je u obavezi transfer znanja. Ne baš ovim redom ali to je to.
March 5Mar 5 2 hours ago, đorđe geprat said:mislim da je u pitanju pre svega restriktivno izdvajanje za zdravstvo. ko ima ići će kod privatnika, ko nema, nema. naravno, dodajmo nedostatak kadra, korupciju.......moje iskustvo sa banjicom je iz zime '93 kada je u vreme žestoke hiperinflacije moja tada 80 godišnja majka ostala bez kugle i čašice na kuku. otpremljena u bolnicu, lekar mi je rekao da nemaju nikakav materijal, da cvikaju s obzirom na starost i da će da je drže tu neko vreme. rekao sam da će majka da potpiše saglasnost a da mi da spisak svega potrebnog. dobio sam ga, od kuka titanskog do gaze i vate. nabavili smo novac za kupovinu. operisana i hodala do smrti 2009. godine. nikakav mito nikom, samo kilo kafe sestrama pri otpustu.ponavljam, 1993 u vreme inflacije i rata u bosni.93ce VMA je bila vrhunska ustanova. Sad to godinama nije tako.Te 93ce je od rodjaka jedna poznanica, inace tad dete Hrvatica iz Bosne bila na VMA. Ostalo joj u vrhunskoj uspomeni. Ja sam jedno 3 puta pitala jel su sigurni u to sto pricaju, kazu pitali i oni tu zenu 3 puta. Kaze dobila uput u Bosni i otisla na VMA i lecena je sve regularno, jos uvek se vukli neki repovi iz SFRJ pa je moglo sta li.
May 26May 26 Jeste vi čuli da zdravstvena knjižica može da istekne?Dakle, ne osiguranje nego sama zdravstvena knjižica!I da u RFZO kažu da ću novu da dobijem tek za godinu dana pošto predam zahtev.Obaška što je zapravo jedino bitan LBO, nije mi jasno čemu to...
May 26May 26 Author 49 minutes ago, Frank Pembleton said:Jeste vi čuli da zdravstvena knjižica može da istekne?Dakle, ne osiguranje nego sama zdravstvena knjižica!I da u RFZO kažu da ću novu da dobijem tek za godinu dana pošto predam zahtev.Obaška što je zapravo jedino bitan LBO, nije mi jasno čemu to...Kada je u pitanju bilo šta vezano za RFZO, nemoj nikad da pitaš "zašto?", samo ćeš polomiti mozak.A odgovor je najčešće zato što su našli način da ukradu ili zakinu ili bar da se iživljavaju ako ništa drugo ne mogu.