August 8, 2025Aug 8 Nije u skorije vreme, ali desilo mi se nešto vrlo slično. Isto je bio moždani udar u pitanju. Rečeno mi je, citiram: “Kako Vas nije sramota da dva puta zovete za mladog čoveka!” Bilo je tog dana još nemilih scena i neverice u vezi sa Urgentnim, ali neću da se prisećam. Uglavnom, taj mladi čovek je preživeo, srećom, i živ je i danas.
August 10, 2025Aug 10 On 8. 8. 2025. at 23:04, Klara said:Tek oni ćute kada najviše zatreba da reaguju...Ja sam dala savet, a vi kako hoćete.
August 11, 2025Aug 11 Policija ce verovatno isto da se ponasa. Ali to nije razlog za odustajanje. Treba pretiti i policijom i advokatima i novinama a i batinama ako treba. A u medjuvremenu se sam organizovati kako znas i mozes. Kad uspes da (se) dovezes do bolnice, onda si vec ok. Nece te ostaviti nezbrinutog, bar je to moj utisak.A kad sve prodje onda ostvariti pretnje.
August 11, 2025Aug 11 9 hours ago, ordi said:Ja sam dala savet, a vi kako hoćete.Pišem iz iskustva, nažalost.Mami je najbolja drugarica preminula kad je hitna odbila da dođe i da joj kiseonik. Porodica je u očaju zvala policiju, dobili su odgovor da lekari znaju sami da procene treba li se izaći na teren.A da ne pišem o ponašanju policije kad se prijavi nasilje nad ženom.
September 3, 2025Sep 3 N1 Info RSKo je nova v.d. dekanka Medicinskog fakulteta: Ćerka čuve...Nova v.d. dekanka Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, profesorka Nataša Milić, imenovana je u utorak na to mesto, nakon iznenadne smene prof. TatjaneOsim ćerke Nataše, i sin profesora Ristića bavi se medicinom, a vlasnik je privatne Poliklinike „Beograd“ u Zemunu, u kojoj radi i njegov otac.Ako je to to, “klinika” u Džona Kenedija u onoj kućici na spratu iznad restorana Kontakt koji radi 24 sata Na nagovor, gotovo insistiranje lekara pokojni tata je operisan tamo (prvi put u Euromediku, drugi put tamo). Kada smo ujutru došli po njega bio je besan. Muzika odozdo je bila najmanji problem. Ne znam da li ga je u toj sobi tokom noći iko obišao, a za čašu vode je morao da viče. Prvo sam mislila da je možda reakcija od anestezije (jer je izmedju ostalog rekao da kao da je operisan u ilegalnoj klinici za abortuse), ali do smrti za tog lekara više nije hteo da čuje.
September 5, 2025Sep 5 Popular Post Ko će nas lečiti nadalje? Mislim da nam je svima manje više jasno ali evo današnjih dešavanja sa onkološkog odeljenja zemunske bolnice moje drage drugarice koja prima drugu turu hemoterapije. Za prvu je bila oduševljena smirenošću u ljubaznošću mladih sestara koje su se svojski brinule za celu veliku smenu pacijentkinja na teškim tretmanima i pored svega ostalog što se okolo raspada (nema dovoljno stolica da sve žene sede dok primaju terapiju, nema čaša za vodu nego im se voda i čaj posluže u čašama opranim od jogurta )I onda danas druga sestra, nema nikakvog razloga da se ne pretpostavi neka prekvalifikovana ćaci sestra koja prvo zatraži da žene ćute jer je ona na praksi za državni ispit a onda krene tortura.Iscepala im je vene ne uspevajući da ubode nijednoj braunilu kako treba iz 4 putaneke pacijentkinej nisu popile lek nolpazu za želudac koji košta 250 din, nema u bolnici , ona ladno rekla , šta me briga koja je popila popila popila, nije to moj posao . Pa je moja drugarica raskrvavljena izašla u apoteku ispred bolnice da kupi ženama lek jer su neke bile baš nemoćne, pita je treba li još nešto pa da kupi svima ujedno, ne trebaOnda ipak nema još jednog leka u ampulicama, ona se dere na staru ženu potpuno oduzetu od straha pa moja Z ode i po to , ispostavi se kad su žene zagrajale da znaju gde to stoji da sestra kaže, znam da ima ali neću sve da potrošim pa vam ne dajem...Na pola boce odluči da isključi infuziju sa lekom mojoj Z koja pita zašto kad je prošli put primila celu a odgovor je , kako hoćeš, možeš pola možeš celu na šta Z najzad izmučena digne glas i kaže da nije tu da pije sok i koliko želi nego kako je dr napisao i da traži da se pogleda u nalog u kome naravno piše cela bocaI poslednje i najgore, najbolesnijoj medju njima ženi sa metastazama koja se 2 godine leči i koju maltretira najviše uključi nešto pogrešno i žena zamalo ne umre tu pred njima grčeći se od bolova , dolazi starija sestra nekako povrate ovu ženu da može dalje da prima terapiju i tek tada pošalje iz dnevne bolnice ovu naci sestru koja ženi koju zamalo nije ubila još kaže lepo sam rekla da ne razgovarate nego da se skoncentrišete na terapijuMorala sam sve ovo da ispišem jer me drži takav bes da celo popodne razmišljam šta uraditi od prijave načelniku do ...pojma nemam šta. Poenta je da im mladi lekar koji drži dnevnu bolnicu izvinjavajući objašnjava da nemaju sestara i tehničara, daju otkaze, on sam u celoj smeni i na odeljenju i u dnevnoj bolnici na , može li gore, onkološkom odeljenju. I makar 2 vrste terapija nemaju jer , pajz sad, nije uradjena nabavka još i u bolnici niko ne zna iako pitaju kad će biti.Moja drugarica kaže da nema sad snage da isteruje pravdu kao ni ostale žene , jedva se snašla i za ovo što je uradila od kupovine leka za ostale do traženja da se prispita njena lista za hemo. A ja bih vrištala i ne mogu da zamislim užas koji ti se uz tešku bolest i strah meša sa ponižavanjem od jedne pačvareNa popodnevni bes sam dodala ovaj novasdski noćni i sad pijem dodatni lek za pritisak jer mi se čini da će mi glava eksplodirati, eto
September 6, 2025Sep 6 Bilo bi super kad bi se tako ponasale samo prekvalifikovane cacike, a “nasi” svi bili super ljubazni i strucni.Ove godine je na maloj maturi iz matematike od mogucih 20 bodova prosjek bio 11. Od 20 zadataka za mozda 3 je trebalo znanje nekih formula, ostatak na nivou testa razumijevanja procitane recenice i malo testa inteligencije. Svakako sa ispod 15 bodova ne bi trebalo pustati u srednju skolu.
September 6, 2025Sep 6 Joj, bože, ovo što si napisala, @ljuttko , podsetilo me je kako se u Kg hemoterapija izlila i napravila gadne opekotine na ruci jedne moje drage osobe zato što od stresa i straha (zbog vike i nadrndanosti sestre koja je tad radila) nije se usudila da išta kaže.Pre toga su je nakon operacije tako glupo ušili da se do kraja života mučila sa fistulama i dnevnim previjanjima.Nehumano.Žao mi je što ti se prijateljica ovako izmaltretirala, a i ostale žene, jezivo. :( Njima su najmanje potrebni stres i arogantno postupanje.
September 6, 2025Sep 6 9 hours ago, ljuttko said:Ko će nas lečiti nadalje? Mislim da nam je svima manje više jasno ali evo današnjih dešavanja sa onkološkog odeljenja zemunske bolnice moje drage drugarice koja prima drugu turu hemoterapije. Za prvu je bila oduševljena smirenošću u ljubaznošću mladih sestara koje su se svojski brinule za celu veliku smenu pacijentkinja na teškim tretmanima i pored svega ostalog što se okolo raspada (nema dovoljno stolica da sve žene sede dok primaju terapiju, nema čaša za vodu nego im se voda i čaj posluže u čašama opranim od jogurta )I onda danas druga sestra, nema nikakvog razloga da se ne pretpostavi neka prekvalifikovana ćaci sestra koja prvo zatraži da žene ćute jer je ona na praksi za državni ispit a onda krene tortura.Iscepala im je vene ne uspevajući da ubode nijednoj braunilu kako treba iz 4 putaneke pacijentkinej nisu popile lek nolpazu za želudac koji košta 250 din, nema u bolnici , ona ladno rekla , šta me briga koja je popila popila popila, nije to moj posao . Pa je moja drugarica raskrvavljena izašla u apoteku ispred bolnice da kupi ženama lek jer su neke bile baš nemoćne, pita je treba li još nešto pa da kupi svima ujedno, ne trebaOnda ipak nema još jednog leka u ampulicama, ona se dere na staru ženu potpuno oduzetu od straha pa moja Z ode i po to , ispostavi se kad su žene zagrajale da znaju gde to stoji da sestra kaže, znam da ima ali neću sve da potrošim pa vam ne dajem...Na pola boce odluči da isključi infuziju sa lekom mojoj Z koja pita zašto kad je prošli put primila celu a odgovor je , kako hoćeš, možeš pola možeš celu na šta Z najzad izmučena digne glas i kaže da nije tu da pije sok i koliko želi nego kako je dr napisao i da traži da se pogleda u nalog u kome naravno piše cela bocaI poslednje i najgore, najbolesnijoj medju njima ženi sa metastazama koja se 2 godine leči i koju maltretira najviše uključi nešto pogrešno i žena zamalo ne umre tu pred njima grčeći se od bolova , dolazi starija sestra nekako povrate ovu ženu da može dalje da prima terapiju i tek tada pošalje iz dnevne bolnice ovu naci sestru koja ženi koju zamalo nije ubila još kaže lepo sam rekla da ne razgovarate nego da se skoncentrišete na terapijuMorala sam sve ovo da ispišem jer me drži takav bes da celo popodne razmišljam šta uraditi od prijave načelniku do ...pojma nemam šta. Poenta je da im mladi lekar koji drži dnevnu bolnicu izvinjavajući objašnjava da nemaju sestara i tehničara, daju otkaze, on sam u celoj smeni i na odeljenju i u dnevnoj bolnici na , može li gore, onkološkom odeljenju. I makar 2 vrste terapija nemaju jer , pajz sad, nije uradjena nabavka još i u bolnici niko ne zna iako pitaju kad će biti.Moja drugarica kaže da nema sad snage da isteruje pravdu kao ni ostale žene , jedva se snašla i za ovo što je uradila od kupovine leka za ostale do traženja da se prispita njena lista za hemo. A ja bih vrištala i ne mogu da zamislim užas koji ti se uz tešku bolest i strah meša sa ponižavanjem od jedne pačvareNa popodnevni bes sam dodala ovaj novasdski noćni i sad pijem dodatni lek za pritisak jer mi se čini da će mi glava eksplodirati, etoRiba je psiho. Pazi nije jos i sestra, tek treba da polozi ispit, a vec im objasnila da sve ima da slusaju i pokusala da sahrani jednu pacijentkinju pritom bez blama kad su je uhavtili (niti ce joj ista biti).Na mestu tvoje prijateljice videla bih da organizujem infuziju privatno, bar pre neku godinu kad mi je svekar bio bolestan, njegovi su od neke tacke tako. Ta devojka je poremecena a mozda i osvetoljubiva, ne bih se zezala sa tim. Ja mogu sa svojim znanjem bar par stvari lako dostupnih u bolnici da znam sta treba dodati nekom u infuziju da ga onesposobis da prigovara, za jednu stvar znam zato sto sam prosla kroz to u ulozi zrtve poremecene med sestre.
September 6, 2025Sep 6 4 hours ago, Paul Gompitz said:Bilo bi super kad bi se tako ponasale samo prekvalifikovane cacike, a “nasi” svi bili super ljubazni i strucni.1 hour ago, Mel said:Riba je psiho. Pazi nije jos i sestra, tek treba da polozi ispit, a vec im objasnila da sve ima da slusaju i pokusala da sahrani jednu pacijentkinju pritom bez blama kad su je uhavtili (niti ce joj ista biti).Na mestu tvoje prijateljice videla bih da organizujem infuziju privatno, bar pre neku godinu kad mi je svekar bio bolestan, njegovi su od neke tacke tako. Ta devojka je poremecena a mozda i osvetoljubiva, ne bih se zezala sa tim. Ja mogu sa svojim znanjem bar par stvari lako dostupnih u bolnici da znam sta treba dodati nekom u infuziju da ga onesposobis da prigovara, za jednu stvar znam zato sto sam prosla kroz to u ulozi zrtve poremecene med sestre.ma jasno je da ima i ovakvih i onakvih i medju tzv starim kadrom med radnika u svakoj ustanovi ali sam na svojim rukama videla kako rade prekvaligfikovane med sestre bez dovoljno prakse. U domu zdravlja najobičnijem gde se uzoma krv na analizu 10 minuta ako ne i duže čekamo i gledamo kako devojka ne uspeva da pronadje venu da izvadi krv strpljivom čoveku, na obe ruke, tek posle tog mrcvarenja dolazi iskusna sestra vodi ga u svoju kanc i iz prve to uradi. Posle mi on dok čekamo da nam stane krv u hodniku kaže da je onkološki pacijent sa već krhkim i izranjavljenim venama ali eto nije hteo da pravi frku. sede po 2 devojke i uzimaju krv za jednim mestom, u ordinaciji... kad sam najzad došla na red kod drugog dvojca koji se činio spretniji rekla sam da je ok i da se ne bunim što i uče, ali da više od 3 puta probe neću . I tako je i bilo, na kraju su zvale glavnu i za mene a hmematom najednoj ruci je stajao danima. Moja dr kad sam joj objasnila mi je rekla da nemaju dovoljno i da s eprihvataju svi koji žele prekvalifikaciju a da najveći deo ne ume ni da rastumači pročitano. Mel, moja drugarica je bila na konsultacijama i u prvatnoj ordinaciji koja daje hemoterpiju , prošla razgovore sa više lekara, u startu se temeljno pripremila i raspitala o svemu i savet dr iz te privatne je bio da njenu terapiju prima u državnoj bolnici , po fazonu isto je što se tiče procedure a ako išta zafali a dešava se u bolnici uvek ima mnoštvo lekara da utrče( ima mogućnosti da sve finasira zaista ali eto to je bio savet. I ona je rešila da sluša lekare u svemu, ima 4 neke udarne doze na 21 dan pa onda operaciju pa posle , videće se. Rešila je da ako i sledeći put bude ova spodoba u smeni samo odbije da joj ona daje terapiju .Nemati ni malo empatije prema teško bolesnim ženama mahom sa kancerom grudi pred sobom nego ih još ponižavati je sigurno neki vid poremećenosti i ja lupam jer nisam u toj sitiaciji bila, da bih joj na licu mesta rascopala glavu ali razumem strah i stres koji je paralisao svaku od njih tamo da su pokorno ćutale. Valjda će ta nadredjena joj koja je jedva sanirala njenu grešku reagovati nekako
September 6, 2025Sep 6 Tehnički™ bilo bi super da sve objasnimo ćaci sestrama i lekarima.Ali neće biti, neurologija, profesori dr. dobar deo govna od ljudi. Podrška™ studentima, ali biznis ide. Ako su jači, imaju svoje neuro ordinacije, ako ne, tu su po privatnim medic, acibademima. A za KG med fakultet i profesorke... Žao mi je što smo na istoj strani.
September 8, 2025Sep 8 Nije ni blizu dramatično ni jezivo kao prethodni postovi, ali dom zdravlja u Barajevu nema nijednog pedijatra a ima pedijatrijsku službu. A načelnik je doktor na specijalizaciji iz pedijatrije. I opet ono, nadaš se najboljem, neće valjda i sve te priče. A o krađama, malverzacijama i ostalim specijalitetima našeg zdravstva u ovoj ustanovi bolje da ne govorim. Jedno lokalno udruženje građana je počelo da se bavi ovim pitanjem i ne stižu sve da obrade.