Jump to content
IGNORED

Kobasice, pršute, šunke, kuleni

slepa_koka

Recommended Posts

Posted

Pa nije kriv veterinar ako ovi i nisu doneli meso na pregled

pa to 

btw pojavila se u prodavnicama dimljena prsuta jelena i divlje svinje, slajsovana, pakovano po 100 gr. probao sam tu od matorog Bambija, ok ali nista posebno

Posted

Ja nisam pričao o veterinarima kada sam spomenuo regulaciju nego o činjenici da ljudi prodaju meso bez ikakvih dozvola.

Posted

Malo je mnogo šuplja priča da sa dve divlje svinje, max - 200 do 300kg ukupne težine, neka je pola od toga meso, a  od toga neka je pola za dimljenje, tj svega 50-60kg gotovih proizvoda potruju toliki narod. 

Ima tu nešto mnogo mutnije. Nadam se da će se nekako razmrsiti.

Posted

Pre 10ak godina se seoski veterinar u Bogojevu obesio zbog situacije koja je bila dosta slična ovoj. Ulovili divlje svinje i dodali ih u kobaje, a nisu ni odneli meso na pregled ili su odneli samo deo i kad su se zarazili krenula valjda hajka na čoveka i mučenik nije znao šta će i jbg

Čovek koji je napravio i prodavao te kobaje i odrobijao zbog toga nešto simbolično, se takođe zarazio kao i njegova porodica.

Kockali su se i izgubili.

Neshvatljivo je da se neko kocka sa stvarima gde je tako brutalan risk reward ratio. 

Posted

a nisu ni odneli meso na pregled ili su odneli samo deo

vrlo je vazno da se odnese odredjeni deo svinje na pregled.postoje dva takva dela:misicni deo dijafragme ili zvakaci misic iz vilice(maseter) ako je svinjce zarazeno -larve su tu 100 % svi ostali uzorci mesa su neadekvatni i mogu da daju laznu sliku

Posted

'De ste sabrali tih 500 zaraženih?

Na infektivnom odeljenju Opšte bolnice u Užicu usled zaraze trihinelozom trenutno je devetoro pacijenata, među njima i troje dece starosti od 12 do 15 godina, dok se oko 150 Čajetinaca, koji su pregledani od subote do danas popodne, vode kao sumnjivi na trihinelozu.

Posted

I dalje mi je nejasno kako je 500 ljudi konzumiralo sušeno meso dve svinje (plus je u toku prikupljanje preostalog mesa radi uništavanja), al' aj sačekamo kraj februara pa vidimo stvarne cifre...

Mada, možda su ulovili dve hogzille...

200px-Hogzilla.jpg

Posted

Pa to. Pregledali dve, a u kobaje samleli dvaes dve...

Posted

ovaj vikend festival pirotske peglane i pirotskog kackavalja. logicno, u pirotu.

Posted

A sad nešto da se prekrati vreme do vikenda (moram).

giphy.gif

Posted

Što ? Briga me za analize i inspekcije:

Dovoljno je da vidim kako Šiva reaguje na meso iz Matijevića i sve mi je jasno - za izbegavanje !