Haralampije Posted January 26, 2016 Posted January 26, 2016 Pa nije kriv veterinar ako ovi i nisu doneli meso na pregled pa to btw pojavila se u prodavnicama dimljena prsuta jelena i divlje svinje, slajsovana, pakovano po 100 gr. probao sam tu od matorog Bambija, ok ali nista posebno
djeneralche Posted January 26, 2016 Posted January 26, 2016 Ja nisam pričao o veterinarima kada sam spomenuo regulaciju nego o činjenici da ljudi prodaju meso bez ikakvih dozvola.
zmanic Posted January 26, 2016 Posted January 26, 2016 Malo je mnogo šuplja priča da sa dve divlje svinje, max - 200 do 300kg ukupne težine, neka je pola od toga meso, a od toga neka je pola za dimljenje, tj svega 50-60kg gotovih proizvoda potruju toliki narod. Ima tu nešto mnogo mutnije. Nadam se da će se nekako razmrsiti.
omiljeni Posted January 26, 2016 Posted January 26, 2016 Pre 10ak godina se seoski veterinar u Bogojevu obesio zbog situacije koja je bila dosta slična ovoj. Ulovili divlje svinje i dodali ih u kobaje, a nisu ni odneli meso na pregled ili su odneli samo deo i kad su se zarazili krenula valjda hajka na čoveka i mučenik nije znao šta će i jbg Čovek koji je napravio i prodavao te kobaje i odrobijao zbog toga nešto simbolično, se takođe zarazio kao i njegova porodica. Kockali su se i izgubili. Neshvatljivo je da se neko kocka sa stvarima gde je tako brutalan risk reward ratio.
Haralampije Posted January 26, 2016 Posted January 26, 2016 a nisu ni odneli meso na pregled ili su odneli samo deo vrlo je vazno da se odnese odredjeni deo svinje na pregled.postoje dva takva dela:misicni deo dijafragme ili zvakaci misic iz vilice(maseter) ako je svinjce zarazeno -larve su tu 100 % svi ostali uzorci mesa su neadekvatni i mogu da daju laznu sliku
Skyhighatrist Posted January 26, 2016 Posted January 26, 2016 'De ste sabrali tih 500 zaraženih? Na infektivnom odeljenju Opšte bolnice u Užicu usled zaraze trihinelozom trenutno je devetoro pacijenata, među njima i troje dece starosti od 12 do 15 godina, dok se oko 150 Čajetinaca, koji su pregledani od subote do danas popodne, vode kao sumnjivi na trihinelozu.
halloween Posted January 26, 2016 Posted January 26, 2016 (edited) http://www.danas.rs/danasrs/ukratko/trihineloza_proglasena_epidemija.83.html?news_id=104139 Nemaju svi zaraženi simptome. Sinoć mi prepričavaju razgovor sa jednim lovcem koji je učestvovao u lovu na te svinje. Rekao je da je jeo meso, ali je tokom jela popio oko litar rakije pa mu "nije bilo ništa". ?!?!? Edited January 26, 2016 by halloween
Skyhighatrist Posted January 26, 2016 Posted January 26, 2016 I dalje mi je nejasno kako je 500 ljudi konzumiralo sušeno meso dve svinje (plus je u toku prikupljanje preostalog mesa radi uništavanja), al' aj sačekamo kraj februara pa vidimo stvarne cifre... Mada, možda su ulovili dve hogzille...
Skyhighatrist Posted January 26, 2016 Posted January 26, 2016 Pa to. Pregledali dve, a u kobaje samleli dvaes dve...
yolo Posted January 29, 2016 Posted January 29, 2016 ovaj vikend festival pirotske peglane i pirotskog kackavalja. logicno, u pirotu.
kobni zelaya Posted January 29, 2016 Posted January 29, 2016 A sad nešto da se prekrati vreme do vikenda (moram).
Haralampije Posted February 1, 2016 Posted February 1, 2016 Ovaj bi mladac mogao dobro da najebe https://www.youtube.com/channel/UC7R1i1H7fVhIg5wD_vRbs0g
zmanic Posted February 1, 2016 Posted February 1, 2016 Što ? Briga me za analize i inspekcije: Dovoljno je da vidim kako Šiva reaguje na meso iz Matijevića i sve mi je jasno - za izbegavanje !
Recommended Posts