goofs Posted December 23, 2021 Posted December 23, 2021 Ne znam iskreno, nisam istrazivao, jos uvek mi i "Red magle" stoji pored uzglavlja, godinama vec se kanim pa kad to zavrsim bice vremena i za ovo. Ali su mi neki fantasy ljubitelji o tome pricali.
burekdzija Posted December 24, 2021 Posted December 24, 2021 Last and first men. Meni nije jasno kako sam do sada propustio ovo remek delo i zao mi je sto ga nisam procitao kad sam bio mladji. Ovu knjigu bi svako barem jednom trebao da procita.
Moća Posted December 24, 2021 Posted December 24, 2021 Ne znam iskreno, nisam istrazivao, jos uvek mi i "Red magle" stoji pored uzglavlja, godinama vec se kanim [emoji4] pa kad to zavrsim bice vremena i za ovo. Ali su mi neki fantasy ljubitelji o tome pricali.Sramota! Last and first men. Meni nije jasno kako sam do sada propustio ovo remek delo i zao mi je sto ga nisam procitao kad sam bio mladji. Ovu knjigu bi svako barem jednom trebao da procita.Ima li prevedeno kod nas?Sent from my M2101K7BNY using Tapatalk
burekdzija Posted December 24, 2021 Posted December 24, 2021 (edited) 19 minutes ago, Moća said: Ima li prevedeno kod nas? Sent from my M2101K7BNY using Tapatalk Stvarno ne znam, citao sam u originalu. Kuriozitet, ima i “film” inspirisan knjigom, featuring sfrj spomenici: Edited December 24, 2021 by burekdzija
Have_Fun Posted December 26, 2021 Posted December 26, 2021 Lepa voznja kroz "Metro 2033" Drzao ovu mapu upaljenu tokom citanja Sad da vidimo sta nose 2034. i 2035. godina 3
Aleksandar88 Posted December 26, 2021 Posted December 26, 2021 Meni 2034 nije nešto legla. Toliko da sam se ohladio i od nastavka. Nakon čitanja prve knjige ubrzo sam posetio Moskvu, znao sam metro kao da sam domaći [emoji3], i to jutro koje sam odvojio samo za obilazak stranica bilo je pravo uživanje. Jedino mi je žao što nisam ispoštovao knjigu i otišao do Vdnh.Послато са M2102J20SG помоћу Тапатока 1
Have_Fun Posted December 27, 2021 Posted December 27, 2021 I meni je prolazilo kroz glavu da odem u Moskvu i posetim metro Malo sam guglao stanice i razgledao šta se moglo razgledati Drugu knjigu sam počeo. Negde na trećini sam. Spoiler Hunter je badass 😎 Spasili su devojku, Homer je pročitao pismo i skontao šta se dešava, pa da vidimo dalje Za sad mi je ok priča, ali još sam na zapletima.
I*m with the pilots Posted December 27, 2021 Posted December 27, 2021 Pratim jednog ruskog fotografa (Dima Zverjev) i često me njegove fotke sa stanica vrate po imenima na knjigu Ja sam, mislim, imala mapu metroa ili u samoj knjizi ili odštampanu
Have_Fun Posted December 27, 2021 Posted December 27, 2021 Da da u štampanim knjigama postoji mapa. Ali ja sam na elektronskom izdanju pa mi to fali :/ Zato sam koristio onu sliku/mapu metroa iznad Čak sam jednom (tokom çitanja prvog dela) izašao i na površinu preko google street view da ispratim putešestvije
Have_Fun Posted January 1, 2022 Posted January 1, 2022 Gotov i Metro 2034. Sažvakan iz 3x, uz osećaj da je radnja kroz knjigu bila nešto sporija nego u 2033. Može se reći da je "prazan hod" između akcije bio popunjen filozofskim pitanjima o životu i tome sličnom. Iako me je naravno vuklo to da pratim akcijanje, ni ovi spori delovi knjige mi nisu smetali i zapravo su me zatekli u periodu gde su mi fino legli. Možda je zapravo to "filozofiranje" (ako mogu tako da nazovem) i glavna tema u 2034, s obzirom da su na kraju knjige sve probleme brzo rešili, a očekivao sam malo više radnje u tom delu. 2035. će se početi ubrzo, iz prve rečenice mi deluje da imamo novog/starog glavnog junaka. Videh da je film Metro 2033. koji je prvobitno bio planiran za januar ove godine, pomeren sada za 2024.
Indy Posted January 15, 2022 Posted January 15, 2022 Na preporuku Cory Doctorowa... Negde sam na pola, i sad me baš uvuklo. 19-vekovni engleski je toliko (valjda) autentičan da sam imao teškoće da ga pratim... (Ali, ovo je "alternativna istorija"). Skroz nezavisno od ovoga (i uopšte SF-a) već neko vreme sam potpuno opsednut 19. vekom (do prvih godina 20.) Ova pionirska steampunk knjižica Gibsona* i srpskog zeta Sterlinga me tu našla ko raketla sa IR navođenjem... Vau:) *Nedavno sam prvi put gledao Johnny Mnemonic (tek sad) i toliko je loš da je, naravno, bio pravo uživanje! 1
Vapad Posted January 15, 2022 Posted January 15, 2022 52 minutes ago, Indy said: Na preporuku Cory Doctorowa... Negde sam na pola, i sad me baš uvuklo. 19-vekovni engleski je toliko (valjda) autentičan da sam imao teškoće da ga pratim... (Ali, ovo je "alternativna istorija"). Skroz nezavisno od ovoga (i uopšte SF-a) već neko vreme sam potpuno opsednut 19. vekom (do prvih godina 20.) Ova pionirska steampunk knjižica Gibsona* i srpskog zeta Sterlinga me tu našla ko raketla sa IR navođenjem... Vau:) *Nedavno sam prvi put gledao Johnny Mnemonic (tek sad) i toliko je loš da je, naravno, bio pravo uživanje! Dr. Jones! Long time... Jesi li čiteo Pavane od Kita Robertsa? Alternativna istorija, desavanja su u 20. veku ali sve je kao mid 19th (sve je zaostalo zbog premise knjige). Ja bih rekao ja je steampunkish i prilicno ok štivo. 3
Indy Posted January 15, 2022 Posted January 15, 2022 Nisam, izgleda mi vrlo zanimljivo - hvala na preporuci!
Meazza Posted January 28, 2022 Posted January 28, 2022 Procitao celu trilogiju Tri tela. Liu Cixin je gigant naucne fantastike.
James Marshall Posted January 28, 2022 Posted January 28, 2022 2 minutes ago, Meazza said: Procitao celu trilogiju Tri tela. Liu Cixin je gigant naucne fantastike. Ovo Lagunino izdanje ili?
Recommended Posts