zorglub Posted December 29, 2009 Share Posted December 29, 2009 Te "privlačne domaće baklave" su toliko masne da je to fantastično!U bežanijskoj, na prvom ćošku s leve strane, preko puta Ičkove kuće je pekara. Iz nekog razloga pite (ne štrudle) s makom su im se iskvarile, ali su zato sa orasima i dalje mekane, slatke i sočne... Link to comment
darling Posted December 30, 2009 Share Posted December 30, 2009 Te "privlačne domaće baklave" su toliko masne da je to fantastično!ja kupila juce. izvrsne, ko sto pravi prosecna domacica od ovih tetkastrinaujni sto ih poznajem. ne znam za tu masnocu sta da ti kazem, ako je prava, baklava se zaliva maslacem i mora da bude masna, ali u srbiji nikad nece biti masna, a suva, kakve su one divne iz arapskog sveta, nego ce ostati gnjecava, kakve su sve te domace. i najvazniji +: pojela sam jednu (40 grama) i posle toga mi nije bilo ni do cega par sati. idealno. Link to comment
renne Posted December 30, 2009 Share Posted December 30, 2009 Upravo, baklava se jednostavno tako pravi, ili maslo, margarin ili ulje. Bez toga baklava nije baklava.A ne bude gnjecava uopšte ako se preliv kuva više od 25 minuta u odnosu 1:1 šećer:voda Link to comment
zorglub Posted December 30, 2009 Share Posted December 30, 2009 Evo me na poslu, pre toga pojeo iz Fofe 200gr sa sirom, 100 sa mesom i 100 sa zeljem. I tri baklave. I to je to do sutra. Link to comment
precog Posted December 30, 2009 Share Posted December 30, 2009 u sunce ti, to cak ni ja ne bih mogo da prozderem. Link to comment
Pixie Posted December 30, 2009 Share Posted December 30, 2009 Čak ni kad ti je rođendan? :o Link to comment
zorglub Posted December 30, 2009 Share Posted December 30, 2009 Ma nisu velike baklave... Link to comment
Isis Posted December 30, 2009 Share Posted December 30, 2009 Upravo, baklava se jednostavno tako pravi, ili maslo, margarin ili ulje. Bez toga baklava nije baklava.A ne bude gnjecava uopšte ako se preliv kuva više od 25 minuta u odnosu 1:1 šećer:vodai valjda je jos trik sacekati da se preliv ohladi, inace gnjecavost ne gine. Link to comment
renne Posted December 30, 2009 Share Posted December 30, 2009 Tako je, hladan preliv na vruće baklave. Link to comment
MayDay Posted December 30, 2009 Share Posted December 30, 2009 e ja da se pohvalim da znam da pravim baklavu. naucila u inat jednoj mojoj el bitchos tetki.fora je da ja macam vruc istopljen puter izmedju kora i posipam tiritom. ako nema tirita i prezle rade posao. nema gnjecavosti. Link to comment
mammy two shoes Posted December 30, 2009 Share Posted December 30, 2009 tirit je tvrdo testo od žumanaca i brašna. od njega se prave mrvice protiskivanjem kroz đevđir ili struganjem na rende. Link to comment
precog Posted December 30, 2009 Share Posted December 30, 2009 Čak ni kad ti je rođendan? :ohvala ti, ti si jedina koja se setila. :lala: Link to comment
renne Posted December 31, 2009 Share Posted December 31, 2009 tirit je tvrdo testo od žumanaca i brašna. od njega se prave mrvice protiskivanjem kroz đevđir ili struganjem na rende.ja to znam pod imenom tarana Link to comment
Behemoth Posted February 1, 2010 Share Posted February 1, 2010 Nisam primecivao ranije mesto koje se zove "Food o Mania" na Terazijama pored Meka...mada mi izgleda da je prilicno skoro otvoreno...Videh da nude neke sendvice pa rekoh da probam...uzeo sam sendvic sa piletinom u cabati...od dodataka ide suseni paradajz, feta, spanski luk i mozda jos po nesto ne secam se sad...Lepo mi je sendvic legao u pauzi za rucak jer ionako oko kancelarije nema bas mnogo kvalitetnih mesta za klopu...Primetio sam da imaju jos razlicitih sendvica i pica i supica i tortilja...pa kad budem nesto jos probao javicu... Link to comment
Recommended Posts