Jump to content
IGNORED

Bicikl

Delija67

Recommended Posts

Posted

Konacno sam se nakanio da odguram bais do pumpe i za divno cude gume su izgleda cele.Jedino mi kocnice srecu kvare :(Klizaju se gumice po bandasima (tako se to valjda zove kod bicikle) . Ima li tome leka? (osim novih tockova)

Posted

Stari su ali nisu istroseni jer skoro uopste nisam vozio poslednjih par godina. Danas sam ocistio felne nekim sredstvom za skidanje rdje a sutra cu verovatno staviti nove paknove.

Posted

Ocisti i felne i paknove nekim sredstvom za odmascivanje (axel sgraso nije los). Mozda ih je to za skidanje rdje zamastilo pa ne prijanjaju dobro.

Posted

Paknove cu skroz da menjam jer cujem da guma otvrdne od stajanja pa izgubi kociona svojstva. Felne mi ne deluju zamasceno i cini mi se da ih je ovo sredstvo bas lepo ocistilo.Uspeo sam cak i da se prsnem kiselinom u oko tako da moja obnovljena biciklisticka karijera nije bas najbolje pocela :)

Posted (edited)

Sad sam bio do servisa i covek nema takve paknove. Usput ga pitam da li su kocnice dobro zategnute jer meni deluju labave i on mi onako nadrkan dotegne za 20 sekundi i sad mi prednja koci kao zmaj :) Namestio mi prvo i zadnju al je previse dotegao. Kad ju je otpustio opet je ostavio labavu.Nadrkan covek pa nece dalje da cacka (dinar nije hteo da mi uzme za ovo sto mi je cacnuo). Zahvalim se i odem.Prednja mi je savrsena a zadnju cu da namestim prvom prilikom u nekom servisu na biciklistickoj stazi gde nisu gadljivi na pare.Jel radi onaj biciklisticki lift na Branku?

Edited by katamaran
Posted
Sad sam bio do servisa i covek nema takve paknove. Usput ga pitam da li su kocnice dobro zategnute jer meni deluju labave i on mi onako nadrkan dotegne za 20 sekundi i sad mi prednja koci kao zmaj :) Namestio mi prvo i zadnju al je previse dotegao. Kad ju je otpustio opet je ostavio labavu.Nadrkan covek pa nece dalje da cacka (dinar nije hteo da mi uzme za ovo sto mi je cacnuo). Zahvalim se i odem.Prednja mi je savrsena a zadnju cu da namestim prvom prilikom u nekom servisu na biciklistickoj stazi gde nisu gadljivi na pare.
Za zatezanje kocnica ti treba imbus, 2min da pogledas
i jos minut da to sam uradis.
Posted (edited)

I jos xy minuta ili sati da nabavim imbus :) Svraticu u servis. Sigurno takva operacija kosta smesne pare. Vidim da cak i neke malo ozbiljnije zahvate naplacuju 200-300 kinti.Ionako moram da menjam zadnje paknove jer su dosta istroseni. Prednji su prilicno citavi jer daleko cesce kocim zadnjom.

Edited by katamaran
Posted
Jel radi onaj biciklisticki lift na Branku?
Valjda radi, siguran sam da je u nedelju radio ;) Ima pola sata pauzu, negde oko 13 h valjda, nisam 100% siguran...
Posted

A uvece dokle radi? Najruznija uspomena iz mojih biciklistickih dana mi je uspon na Terazije sa biciklisticke staze posle voznje

Posted

A ko da je problem uzeti bajs u ruke, i popeti se uz stepenice :P

Posted

Koliko puta sam to radio :)Hocu jednom da udjem u lift da se provozam ko pasa :)Da mi nije tog cimanja oko povratka kuci mnogo bih se lakse nakanio da opet idem na Adu svaki dan.

Posted
Da mi nije tog cimanja oko povratka kuci mnogo bih se lakse nakanio da opet idem na Adu svaki dan.
Čisto da znaš, ako kreneš na Adu - ispod novog mosta moraš da se popneš uz dvadesetak stepenica i da se nakon desetak metara spustiš niz isto toliko stepenica. Postavljeni su metalni kanali da može bicikl da se gura, ali je vrlo usko (i kanali i same stepenice i mostić preko Topčiderske reke). Na mostiću se taman mimoiđu dva bicikla (guranje bicikla, naravno, nikakva vožnja ne dolazi u obzir), a stepenice su faktički jednosmerne, ko prvi krene - onaj drugi mora da čeka.
Posted

Lift radi do 20h. Pauza je mislim od 15.30 do 16.00, barem je tako bilo pre mesec dva dok je radio do 19h. Posle su radno vreme produzili do 20, pa nisam siguran da li je pauza ostala ista.

Posted

Hvala. Pauzu nije problem sacekati ali mi lift onda slabo radi posao jer se retko vracam pre 20h.@ fanjoHvala za info, bas sam to hteo da pitam :)Koji slepci :isuse: Zar bas nisu mogli da naprave nesto da se ne prekida biciklisticka.Mada je i ranije bilo veselo kad nadodje Sava pa moras sa biciklom da se penjes na prugu na jednom mestu.