Jump to content
IGNORED

Fed & Davis Cup

levi

Recommended Posts

Posted (edited)

Pustite sad decembar, nije mu vreme. Koju ćemo podlogu protiv Gaučosa? Delpo može (i trebao bi) da im donese poen u singlu, u dublu imaju šanse za još jedan, a za treći će im trebati malo pomoći sa naše strane, umoran Nole, nezainteresovan Tipsa, tako to. Druga briga je da Nole ne nastavi da nabacuje komplekse Nadalu pa da ovaj padne u depresiju i ostave drugove na cedilu protiv Francuza.

Edited by anantaram
Posted

brzu da niskim odskokom lopticesve ce zavisiti od zdravlja i forme Nalbandijana

Posted

Da, brz beton je najsigurnija varijanta. Nalbandijan je veliki džoker i u singlu i u dublu, ako bude u formi, Argentina je možda i favorit. Pratićemo njegovo zdravstveno stanje i nadati se dobrim vestima. :)

Posted
Vemić je u dublu trenutno slabije plasiran od Novaka... to valjda dovoljno govori kako igra :)
Ma da, odigrao je ukupno 4 meča u poslednjih godinu dana, zato mu je pao ranking. To je sad gotova priča, mada verujem da bi ušao u dobru formu kad bi ponovo bio u kombinaciji za tim.
Posted

Prilikom procene šansi u meču protiv Argentine ne sme se zaboraviti da je to meč koji se igra nepunu sedmicu posle USO-a. Od velikog značaja će biti i to šta će i koliko će Đoković i Delpo napraviti na USO. Ukoliko Novak ode baš daleko ( finale ) na USO imaćemo situaciju kao protiv Češke prošle godine kada verovatno neće biti u stanju da izvuče oba singla tj kada je prvog dana pauzirao. To u nekoj meri sigurno umanjuje naše šanse i iz reda blagog favorita našu reprezentaciju degradira u red blagog autsajdera.

Posted

ne vidim kako bismo to postali blagi autsajderi protiv Argentine cak i da NJole uzme USO i tenis mu se popne na vrh pimpeka...jeste Argentina jaka, i to vrlo, ali bez Nalbandjana oni jednostavno ne mogu da izvuku. Chela je prosao svoj prime iako se drzi tu negde oko 20 mesta, a Monaco nije igrac koji bi smeo da dobije ni Viktora ni Tipsu. mi kao da zaboravljamo da imamo 3 igraca u prvih 25 na svetu, ne samo NJoleta...dubl jeste problem jer je Ziki ocigledno u losijoj formi nego prosle godine, a i nije uigran nisakim. kada se dva puta pogleda, mozda bi Tipsa/Viktor sada bila i nasa najjaca kombinacija jer su oni vec igrali neke dublove i dobro se pokazali. ali tu je onda problem umora za singl, tako da smo na neki nacin osudjeni na to da ce Ziki+1 da igraju dubl a taj jedan ce uvek da se menja... pa ako ubodemo, onda do jaja. ako ne, a jbg, mozemo uvek dobiti 3 singla :)

Posted

Kako misliš bez Nalbandijana ne mogu da izvuku? On neće igrati?Dubl će pući, tj. koji god igrač bude igrao sa zimonjićem. Zašto ne stave Tipsu i Viktora kao što ti kažeš? Zimonjić se nije baš proslavio u Davis kup dublu.Po mojoj proceni gubimo dubl (like alway's), procenjujem da će Novak daleko dogurati na USO i da će biti preumoran, tako da ne bi trebalo da začudi ako on izgubi. Argentinci su u odličnoj formi, 5:0 dobili Kazahstan. Čak i ako Srbija uđe u finale, sumnjam da će ponoviti uspeh od prošle godine.

Posted

A Kazahstan je kao neko meriloA ni rezultat od 5-0 mi nije neko merilo, jer se sve posle 3-0 i onako igra preko qrtza, tako da nema sustinski razlike izmedju rezultata 5-0, i 3-2 ako dodje posle 3-0, tj. ako su poslednja 2 meca svejedno revijalna

Posted

Jaka stvar Kazahstan dobiti 5:0.I ko kaže da se zimonjić nije proslavio u davis kupu?

Posted (edited)

Ja kažem. I rezultati. Imaš neki problem sa tim?

Edited by Serpentina
Posted

U principu, ako Novak dodje do finala USO ( što pri sadašnjem rasporedu snaga deluje i više nego realno) imaćemo situaciju veoma sličnu situaciji kao u meču protiv Češke prošle jeseni. Novak će ili pauzirati u petak ili će igrati pod džet legom i emotivnom i fizičkom iscrpljenošću. E sad, prošle godine nam je u toj situaciji pobedu donela neverovatna inspiracija 1-og Tipsarevića. Ne znam za vas ali nije to nešto na šta bih ja smeo računati da će se desiti "more than once in a lifetime" :D.Još ako na to dodamo da je Delpo ipak jedna klasa u odnosu na Tomaža "labilnost je moje srednje ime" Berdiha mislim da je to sasvim dovoljno argumenata za tvrdnju da protiv Argentine nikako ne možemo biti favoriti...Meč sa egal šansama u najboljem slučaju...

Posted
U principu, ako Novak dodje do finala USO ( što pri sadašnjem rasporedu snaga deluje i više nego realno) imaćemo situaciju veoma sličnu situaciji kao u meču protiv Češke prošle jeseni. Novak će ili pauzirati u petak ili će igrati pod džet legom i emotivnom i fizičkom iscrpljenošću. E sad, prošle godine nam je u toj situaciji pobedu donela neverovatna inspiracija 1-og Tipsarevića. Ne znam za vas ali nije to nešto na šta bih ja smeo računati da će se desiti "more than once in a lifetime" :D.Još ako na to dodamo da je Delpo ipak jedna klasa u odnosu na Tomaža "labilnost je moje srednje ime" Berdiha mislim da je to sasvim dovoljno argumenata za tvrdnju da protiv Argentine nikako ne možemo biti favoriti...Meč sa egal šansama u najboljem slučaju...
Pogotovo što Delpotro i Nalbandijan nisu poznati po povredama (čak i nekom ko prati tenis koliko i ja) i apsolutno je sigurno da će u Beograd doći u punoj formi i snazi.
Posted

Sva ova moja razmatranja se iz perspektive sadašnjeg trenutka. Naravno da se sve i svašta može promeniti u ova dva meseca koliko nas deli do tog meča...

Posted

Ljudi, opustite se. Gledacemo dobar tenis u Areni, par ekstra igraca i sjajnih momaka i to je to. Davis Cup smo vec jednom osvojili i ne bi mi uopste bilo zao da ga jedna takva sportska nacija kakva je Argentina i dve takve ljudine kakvi su Delpo i Nalbi osvoje preko nasih ledja, jer bi i njima to bilo prvi put. Naravno, navija se za nase ali ne treba sad praviti ne znam kakvu dreku i paniku oko toga. To se ionako igra svake godine.

Posted

Ako Novak osvoji USO može slobodno da pauzira do januara :D Dejvis kup je ionako već osvojen i što kaže harper, igra se svake godine. A i bolje za Jankelu da ne skače iz aviona, treba još da dobije Darvinovu nagradu :(