fonTelefon Posted May 14, 2012 Posted May 14, 2012 U Nemackom Auto-Bild najavljuju FIAT 500 XL za sledecu godinu :PIma da cekate ima precih trzista :D Opet da ponovim ovo ce biti najusminkaniji proizvod sdeljan v Srbiji pa nek i propadne nek ide zivot.
zorglub Posted May 14, 2012 Posted May 14, 2012 U petak mi je bio jedan supplier, kaže da u KG instaliraju novi pogon, nije hteo da kaže ništa o tome da li je za neki novi model...
Yoyogi Posted May 14, 2012 Posted May 14, 2012 Ko je procitao ovaj topik ("Kako se kola uopste prave) mogao je da vidi da se u Toyoti prave sva na jednoj istoj traci. Dobro, ne sva ali 4-5 modela na jednoj traci, zbog zgodnosti snabdevaca da dopreme delove pola sata pred ugradnju u auto. To rade i Honda, Mazda i Nissan, onda verovatno i Reno.Mislio sam da su to i ostali veliki proizvodjaci kola (u koje naravno spada i FIAT) vec iskopirali i da ne treba drugi pogon (fabrika) za drugi model. Makar bili razliciti kao Toyota Yaris i Toyota Alphard (najmanji i najveci auto). Samo se robotima ulije novi setting softvera za svaka kola koja treba da se naprave u narednom trenutku na traci. U svakom delicu sekunde znaju sta treba da urade, nema veze koja su kola i model. Ako je naruceno, i zatamnjuju stakla, kozna sedista, sve nestandardne dodatke. Skoro bez ljudske interakcije.Tako je, verujem, i FIAT uradio za tu 1.2 mil EUR fabriku u Kragujevcu.
x500 Posted May 14, 2012 Posted May 14, 2012 Ima da cekate ima precih trzista :D Opet da ponovim ovo ce biti najusminkaniji proizvod sdeljan v Srbiji pa nek i propadne nek ide zivot.Zacudo, od u Nemackoj (barem u gradovima koje sam ja video) od svih retro modela (VW Buba, Mini i FIAT 500) FIAT se najbolje drzi. U poslednje vreme ih ima ko shashe. Ima ih ponudi vec za 10-11K EUR.Ako i produzena varijanta 500(X)L bude imala konkurentnu cenu, bice posla i za trecu smenu u KG ;-)Pozdrav,X500
SleeperSleep Posted May 15, 2012 Posted May 15, 2012 Ko je procitao ovaj topik ("Kako se kola uopste prave) mogao je da vidi da se u Toyoti prave sva na jednoj istoj traci. Dobro, ne sva ali 4-5 modela na jednoj traci, zbog zgodnosti snabdevaca da dopreme delove pola sata pred ugradnju u auto. To rade i Honda, Mazda i Nissan, onda verovatno i Reno.Mislio sam da su to i ostali veliki proizvodjaci kola (u koje naravno spada i FIAT) vec iskopirali i da ne treba drugi pogon (fabrika) za drugi model. Makar bili razliciti kao Toyota Yaris i Toyota Alphard (najmanji i najveci auto). Samo se robotima ulije novi setting softvera za svaka kola koja treba da se naprave u narednom trenutku na traci. U svakom delicu sekunde znaju sta treba da urade, nema veze koja su kola i model. Ako je naruceno, i zatamnjuju stakla, kozna sedista, sve nestandardne dodatke. Skoro bez ljudske interakcije.Tako je, verujem, i FIAT uradio za tu 1.2 mil EUR fabriku u Kragujevcu.naravno da je i fiat tako uradio. ko zna sta je taj zorglubov dobavljac hteo da kaze. inace, od pocetka je kragujevacka fabrika pravljena sa idejom da se u njoj prave dva vozila istovremeno. ocekujem da sledece bude lansirano u naredne godine i da to bude nesto veoma malo, mozda jos manje i od pande.
Filipenko Posted May 17, 2012 Posted May 17, 2012 Naleteh na remek-dela japanskih automobilskih industrijskih giganata dok smo mi ovde pravili zastave i jugiće, pa rekoh da podelim par komada...Ova poslednja dva su Honda i Toyota, vidi se ta nadmoćna dostojanstvenost i superiorna strategija koja će im pomoći da zadominiraju svetom...
Yoyogi Posted May 17, 2012 Posted May 17, 2012 Naleteh na remek-dela japanskih automobilskih industrijskih giganata dok smo mi ovde pravili zastave i jugiće, pa rekoh da podelim par komada...Ova poslednja dva su Honda i Toyota, vidi se ta nadmoćna dostojanstvenost i superiorna strategija koja će im pomoći da zadominiraju svetom...Rasisti, prva vrata levo. U brlog.
Прслин Posted July 5, 2012 Posted July 5, 2012 Ipak, jedan uređaj odvaja 500L od ostalih automobila i sigurno će izazvati bujicu komentara. Reč je o ugrađenom Lavazza aparatu za espresso kafu čiji je zadatak da vozačima učini velike saobraćajne gužve malo podnošljivjim.
Zverilla Posted July 5, 2012 Posted July 5, 2012 :o evo i video, nije neki, ali bolji zasad nemahttp://www.youtube.com/watch?v=ZVVJxpaCr6A
Filipenko Posted July 5, 2012 Posted July 5, 2012 Sjajno...već vidim broj saobraćajnih nesreća zahvaljujući tom idiotskom preparatu aparatu, za koji žene insistiraju da bude korišćeno po auto putu u vožnji 150 km/h...
borris_ Posted July 5, 2012 Posted July 5, 2012 Ja sam vise vidjao muskarce kako piju kafu u kolima dok su u guzvi (a pivo na autoputu).
Filipenko Posted July 5, 2012 Posted July 5, 2012 Žena je tu samo kao simbol gluposti i naučnim studijama dokazane inferiornosti u vožnji. Naravno da i muškarci prave sranja koliko duša ište.Inače, o ženama ne mislim ništa loše.Za svoje stavove ja ne snosim nikakvu odgovornost.
Đipalo Junuz Posted August 9, 2012 Posted August 9, 2012 Kompanija Fiat Automobili Srbija objavila je zvaničan cenovnik novog modela 500L „sa MPV prostorom za putnike i stavom SUV-a“, koji silazi s proizvodnih traka u Kragujevcu.Cena bazne verzije sa Euro 6 benzinskim motorom 1.4 16V FIRE (95 KS), šestostepenim menjačem i paketom opreme Pop iznosi samo 13.490 EUR! Cenovnik
April Posted August 10, 2012 Posted August 10, 2012 O, BožeZa te pare opušteno pazariš Škodu Yeti.Inače. u tzv. Pop paketu nemaš ni radio, ni klimu, ni tempomat. Ponuda do moga
Recommended Posts