ajgor Posted August 6, 2010 Share Posted August 6, 2010 jesvala, nego ajde ovo, u realnom vremenu:eo dosho deda da razmatramo neko shrafljenje. i pita me ovo: jel kod tebe proshli put ostala ona moja vinkla?vinkla je onaj ko ugao, metalni, sa podelom, ko trougao, samo nema hipotenuzu. sluzi da naterash objekte u prav ugao. ima i na pijaci i nije kod mene :Pal zashto se tako zove, bob da me ubije Prosto kao pasulj: Winkel je na nemačkom ugao, ovde se to odomaćilo kao vinkla među građevincima, kao i mnogi drugi nazivi u tehnici. Vinkla je metalni ugaonik sa uglom od 90 stepeni, veoma koristan da se kod gradnje "utera" prav ugao gde je potrebno. Link to comment
bus Posted August 6, 2010 Author Share Posted August 6, 2010 (edited) Zvuči kao da je od nemačkog Winkel. Idem da se informišem šta znači. ^_^Ugao. :oHedit: Prećeče me ajgor! Edited August 6, 2010 by bus Link to comment
gospa buba Posted August 6, 2010 Share Posted August 6, 2010 fala drugari. ja sam danas saznala mnoga nova znanja. Link to comment
расејан Posted August 7, 2010 Share Posted August 7, 2010 fala drugari. ja sam danas saznala mnoga nova znanja.Лекција 2: шта је вагрес? Link to comment
Krotka Posted August 7, 2010 Share Posted August 7, 2010 fala drugari. ja sam danas saznala mnoga nova znanja.Evo ti još jedno :) http://vukajlija.com/vinkl/107175Vinkl Sprava za merenje pravog ugla.Ovom recju se takodje moze opisati mekice udaren covek, takoreci blesav.Jedan besmisleni (izmisljeni) razgovor: - Brate, Bog je bio ateista!????.... - Brate, nisi ti u vinklu. Link to comment
pt 2.0 Posted August 8, 2010 Share Posted August 8, 2010 kako dozivate Miloša?(ja pogrešno) Link to comment
belch Posted August 8, 2010 Share Posted August 8, 2010 miloše(ja mog zovem mišice :P) Link to comment
bus Posted August 8, 2010 Author Share Posted August 8, 2010 Ja "Miloše". I ne slušaj preskriptiviste. Link to comment
pt 2.0 Posted August 8, 2010 Share Posted August 8, 2010 i ja tako... a sećam se da je nastavnica u o.š. govorilaMilošunije se primilo... Link to comment
Frau Gabrijela Posted August 8, 2010 Share Posted August 8, 2010 (edited) i ja tako... a sećam se da je nastavnica u o.š. govorilaMilošunije se primilo...Ma pusti to. Navodno je ispravno i Miloše i Milošu, ali ne znam nikoga ko je rođen u poslednjih osamdeset godina da koristi ovo sa -u. Može se čuti u narodnoj epici i sl. arhaičnim književnim tvorevinama.edit: taj oblik sa nastavkom -u u vokativu jednine je zbog većine imenica muškog roda koje se završavaju prednjonepčanim suglasnicima (prijatelju, konju, mladiću... ) Edited August 8, 2010 by stormy Link to comment
расејан Posted August 9, 2010 Share Posted August 9, 2010 Зашто се каже "можеш да се сликаш"? Link to comment
slepa živana Posted August 9, 2010 Share Posted August 9, 2010 Зашто се каже "можеш да се сликаш"? ja to tako snažno osećam ali ne umem da objasnim rečima. Link to comment
Kayser Posted August 9, 2010 Share Posted August 9, 2010 ja to tako snažno osećam ali ne umem da objasnim rečima.onda mo'sh se slikash... Link to comment
DarkAttraktor Posted August 10, 2010 Share Posted August 10, 2010 Treba mi na engleskom metafora za 'puno se potruditi', nesto tipa 'standing on the tip of my toes' [ako to postoji]. Moze slobodno otici u banalnost, u uzaludan trud tipa 'dubiti naglavacke' ili varijacije na temu.Fala :) Link to comment
Recommended Posts