Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Uskoro dolazi jedan film

Featured Replies

On 22. 9. 2025. at 6:49, Tsai said:

.

WhatsApp Image 2025-09-18 at 23.21.53_403aeb57.jpg

Cenim da sam ovde u žestokoj manjini, ali - za one koje je za to briga - postoje dobri razlozi da se ovaj film bojkotuje. Leo je našao za shodno da upravo sada, u sred genocida, podiže luksuzni hotel u Herzlia Marini. Muziku je, takođe, uradio pojedinac u tesnoj tj bračnoj vezi sa cionizmom (i koji uredno radi koncerte u Tel Avivu, ponovo, u vreme genocida.).

Dakle, što se mene tiče - ne, hvala.

• Replies 2.9k
  • Views 295.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Prepoznatljivost, kvalitet, posebnost u nastupu i stajlingu. Jedinstven glas, Etta James naseg vremena, priblizila soul, jazz i rock muziku mladima u vremenu kad je ukus prosecnog slusaoca vise nego p

• MocaVukotic
    MocaVukotic

Samo da prijavim da je i beogradska ekipa radila na filmu, u scenografiji. Njih 15ak, ceta mala ali odabrana. 

Posted Images

Spilberg navodno gledao 3 puta za redom.

3 hours ago, *edited by mod said:

Spilberg navodno gledao 3 puta za redom.

Integritet je integritet, al triput je triput…

Jova

3 hours ago, Indy said:

Cenim da sam ovde u žestokoj manjini, ali - za one koje je za to briga - postoje dobri razlozi da se ovaj film bojkotuje. Leo je našao za shodno da upravo sada, u sred genocida, podiže luksuzni hotel u Herzlia Marini. Muziku je, takođe, uradio pojedinac u tesnoj tj bračnoj vezi sa cionizmom (i koji uredno radi koncerte u Tel Avivu, ponovo, u vreme genocida.).

Jbg, kad bi se vodili tom linijom nista vise ne bi niti gledali niti slusali.

On 21. 9. 2025. at 22:49, Tsai said:

.

WhatsApp Image 2025-09-18 at 23.21.53_403aeb57.jpg

Čak mu je i Roger Ebert iz groba dao 4 zvezdice.

3 hours ago, Lo Zingaro said:

Jbg, kad bi se vodili tom linijom nista vise ne bi niti gledali niti slusali.

Pa meni se stvarno ceo Holivud sve više gadi, do te mere da se teško nateram da pogledam i ono što ima nesporan kvalitet. Malo je reći kriza integriteta, odneo vrag šalu. Ali dobro, to je moja intimna stvar, ne namećem kao moralni imperativ. Svakom svoje...

S druge strane ogledala:

14 hours ago, Indy said:

nisam jos gledao ali uglavnom su komentari od mojih (propalestinskih) drugara i kolega da je, izmedju ostalog, fantasticna analiza americke opsednutosti oruzjem i konstantnim kreiranjem neprijatelja, tako da ne znam sta da ti kazem.

10 minutes ago, Tsai said:

nisam jos gledao ali uglavnom su komentari od mojih (propalestinskih) drugara i kolega da je, izmedju ostalog, fantasticna analiza americke opsednutosti oruzjem i konstantnim kreiranjem neprijatelja, tako da ne znam sta da ti kazem.

Pa da, upravo to - ni ja ne znam šta da kažem (osim da sam vrlo razočaran).

Mogu samo da apelujem da filmofili (koji će svakako želeti da vide ovaj film) ne plate ništa za to... odsustvo finansijske transakcije je dobro skoro koliko i puni bojkot.

zbog toga sto glumac gradi hotel?

evo jedne nezgodne situacije u kojoj se ispostavilo da je glumac zesci monstrum. ali, pitanje i dalje ostaje, da li zbog toga kompletan film treba da se stavi u zapecak i zasto? jer film ne "pripada" glumcima nego producentu i reditelju, u zavisnosti od drzave i uslova u kojima je sniman

https://variety.com/2023/film/global/marie-kreutzer-corsage-vicky-krieps-1235512307/

13 minutes ago, Tsai said:

zbog toga sto glumac gradi hotel?

Da, i zbog toga. Da preciziram da (kao fan) mislim da je u pitanju vanserijski talent, ne samo "slatki dečko" kako smo nekad možda mislili o njemu. Svi milioni koje dobija za svaku ulogu nisu dovoljni, nego mora da investira u super-luksutni hotel (kao "ekološki aktivista", otprilike pretposlednja stvar na svetu u koju bi trebalo da investira - jedino bi bilo gore da stavi pare u rudnike uglja ili bušotine nafte) - pa to još na toj ukletoj lokaciji. (Premda je verbalno osudio "ekstremizam na obe strane", što je standardna liberalna floskula, i jedino za nijansicu bolje od sumanutih trećerazrednih filmskih cionista tipa Majkla Rapaporta ili Džeri Sajnfelda.)

Leonardo-Disappointment.png

Inače sam doživotno naljutio jednog prominentnog PPP-ovca baš na temu di Kaprija (pri čemu sam ga ja tada branio!) tako da ... ovaj put ja neću da mu oprostim. (Valjda sam malo ljut i na samog sebe).

(Zlobnici takođe vole da primete da je Leo bio regularan na žurkama Pi Didija, ali da ne širim priču...)

tom logikom bi svaki saradnik na filmu potencijalno mogao da unisti kompletan film svojim idiotlukom, od fiksera preko rasvetljivaca do glavnog glumca. to je jedna forma kenselovanja

16 hours ago, Indy said:

postoje dobri razlozi da se ovaj film bojkotuje

1 hour ago, Tsai said:

jedna forma kenselovanja

Potejto potato

Bukvalno su Holivud napravili i izgradili jevrejski filmski radnici, tako da zaista ne razumem cemu sad ovo, kad ce ga oni i ugasiti u tom nekom krugu kroz koji se vozimo gledajuci pokretne slike koje pricaju neku pricu

8 hours ago, Tsai said:

tom logikom bi svaki saradnik na filmu potencijalno mogao da unisti kompletan film svojim idiotlukom, od fiksera preko rasvetljivaca do glavnog glumca. to je jedna forma kenselovanja

Tsai ja tebe volim ko brata, ali toliko toga u ovom postu je pogrešno. Prvo što nije isto rasvetljivač i glavni glumac, drugo ko ga kenseluje, Indy? Neka ljudi (kao ja lol) imaju slobodu da neće nešto da gledaju jer im je ekipa gadna. Meni se Holivud zgadio iz milion razloga, to što je tema antiamerička pa naravno kad ekranizuju Pinčona. Ali Pinčon je u isto vreme pisac sa najvećom industrijom kritike na svetu i velika reklama svakom filmskom delu, ko ne bi da ga ekranizuje? PTA je očigledno time opsednut, meni se od tih njegovih pokušaja najviše svideo The Master koji je samo inspirisan Pinčonom, a za ovo se možda jednog dana uverim da je bilo strava, kad prođe hajp i ohlade se glave :) Ima i vremena, braćo, neće taj film nigde da pobegne možda se i Indy zajebe pa pogleda nemojte padati u vatru