Jump to content
IGNORED

Stripovi

precog

Recommended Posts

Posted
Pijes ti, a? ;)
E jbg, ja mozda pijem, ali bas tolko lud nisam :DPrvi broj u izdanju VEC-a je bio najavljen za 11. septembar prosle godine, tad je izasao i tad sam ga ja kupio. Na koricama je bila najava za drugi broj, 6. 11. 2008., tog dana je izasao i tog dana sam ga i kupio. Na njemu je bila najava za treci broj, datum izlaska 1. januar 2009. tad je izasao i tad sam ga kupio. E na tom broju najava za sledeci broj vise nije tacan datum, vec samo pise broj cetriri za dva meseca na kioscima, zbog cega sam ja racunao da ce to biti pocetkom marta (ja sam ga kupio 1. marta). Na njemu opet pise da naredni broj izlazi za dva meseca, dakle ocekivao sam ga pocetkom maja. Medjutim, setam gradom negde krajem aprila i vidim novi broj na kiosku. I kupim ga tad, to je bio 23. april. Najava za sledeci broj je opet za dva meseca sto bi valjda sad trebalo da znaci da ce izaci negde krajem juna. Izasao je 18. juna, a ja sam ga kupio 22. juna, opet jer sam slucajno naleteo na njega na kiosku. Sledeci opet za dva meseca, izasao 13. avgusta, ja ga kupio 29. avgusta (ocekivao sam ga krajem avgusta, a ne 13.) I sad ovaj najnoviji broj, ja ga ocekivao krajem oktobra, a on izasao 8. Ok, ako ti kazes da izlazi tacno svakog osmog cetvrtka, onda je logicno da se s vremena na vreme smanjuje razlika, ali sto koji moj lepo tako i ne napisase, ili zasto jednostavno ne napisu tacan datum izlaska novog broja (kao u pocetku) i kraj price? Jel' kriju da hoce da smanje razliku u odnosu na italijane, ne razumam?LM, nije smak sveta, prezivece se, ali sta ga komplikuju bez potrebe?
Znaci:a) da se manes alkohola, vidis da ti skodib) da izlazi za dva meseca
a) Dobar savet, ali neprihvatljiv :P b) voleo bih da znam tacan datum, a ne da nagadjam i brojim, ali to bi onda bilo negde 3. decembra, jel' tako (po ovom tvom da izlazi svakog osmog cetvrka)? :D
Marti izlazi svakog osmog cetvrtka. Markiraj ih lepo u kalendar za 2009/10 (al' obavezno pre unosenja stomaklije u sistem) i miran si. Tim tempom VC svake 2 godine smanjuje zaostatak za Italijanima za po 2 meseca (tj. za po jedan broj). Malo li je? <_<
Malo <_< :P
Pijes, Bogami... :P ...Cuti, trebao si da vidis onu epizodu na koju se Vijeti poziva... Horor. A jos nije bilo Gradina sa kompjuterskim ublazavanjem Henrijevog (Banjolijevog) skrabanisanja.
Pa nije toliko tragican crtez. Marti je sasvim ok nacrtan, narocito u krupnim planovima, malo skripi kod sirih kadrova i malo se osljari na pojedinim mestima (sto nije nista novo), ali podnosljivo je, za razliku od nekih prethodnih brojeva (mozda tu kompjuter radi svoje).
E, da, Blago kapetana Kida, pocetak boljeg Martija... Tandem Kasteli&Alesandrini u starom sjaju. Bice cela 2010 kvalitetna sto se Martija tice. Dobra berba.
Za sad si se pokazao kao vise nego dobar izvor informacija kad je kvalitet epizoda u pitanju, pa ti verujem. cool.gif
Posted

Sinoc procitah Elisov Okean. Sranje.51C95PS4EVL._SL500_AA240_.jpgSteta. Prica je imala potencijala, ali ga je Elis usrao big tajm. Smestena 100 godina u buducnosti, ljudska rasa je razvila medjuplanetarna putovanja i razgranala kolonije po Suncevom sistemu do krajnjih granica (malo neverovatna pretpostavka, jer ovde u NYC 100 godina vec ne mogu da iskopaju taj 2nd Avenue Sunway Line, a kamoli da imamo Ferry Line Manhattan-Lunar Base, na laserski pogon ali ajde... cool.gif ), a UN i prvatne kompanije, medju kojima i Dors (da, asocijacija na Vindouz) imaju svoje istrazivacke baze poput danasnje ISS svuda po Suncevom sistemu, pa i oko Jupiterovog meseca Evrope. Evropa je, ko sto se zna, mesec okovan ledom debelim vise kilometara ispod kojeg se nalazi okean. A gde je voda, tu je i zivot. Otude su i UN i zli Dorsi poslali svaki za svoj gros svoje ljude na putanju oko Evrope da posmatraju i uce. Da traze odgovor na pitanje ima li zivota na Evropi.Da zivota ima, ima, samo ne onog i onakvog kakvog smo ocekivali. Naime, u ogromnom okeanu Evrope, istrazivaci UNa naisli su na pravu grobnicu (pa dobro, ne bas pravu grobnicu): bezbrojni sarkofazi koji u sebi sadrze naizgeld mrtve, a zapravo samo usnule predstavnike strane, ali humanoidne rase. Dalja istrazivanja pokazuju da su sarkofazi stari citavih milijardu godina, da bi jos dalja istrazivanja dovela do otkrica da su ovi likovi zapravo predstavnici ratnicke rase koja se samoubila u gradjanskom ratu, unistivsi planetu koja se nalazila na mestu danasnjeg planetoidnog pojasa (Feton?) usput sprzivsi i Mars koji je u tom trenutku bio itekako gostoljubivo mesto za zivot. Kad su shvatili sta su uradili onda su se samokaznili, poslavsi sami sebe u Plavu grobnicu Evrope, ali ne pre sto su izgradili portale jedan na dnu okeana na Evropi a drugi kod jednog NEO (Near Earth Object, stencuga koja nam visi jako blizu iznad nasih glava), cisto da nas posete, svoju decu, zlu ne trebalo.Od ovog trenutka kola krecu nizbrdo, UN inspektor oruzja se razracunava sa Dorsima, ukljucuje portal na dnu okeana, budi sve te nase praoceve koji vise lice na vampire no na ljude, bezi kroz portal pre no sto oruzje koje je aktivirao sprzi (prokljuca?) sve na Evropi, i poput junaka iz Holivudskih filmova u poslednjem trenuku bezi kroz prolaz na drugui stranu portala kod NEO, a onda poput starih astronauta iz Apolo misija uspeva da u vodama Hadsona spusti svoju letelicu. Vau! Apolo se spustao u Tihi okean, a Mr. Kejn se parkira usred reke. Kakva preciznost!Kakvo sranje...Ocigledno je da je 6 brojeva bilo premalo za ovu pricu. Zapravo poslednja 2 poglavlja su napisana toliko amaterski i povrsno da je to prosto neverovatno. Mozda, da se malo manje vremena bacilo na Dors kompaniju (zapravo kad bolje porazmislim, bolje bi bilo da ih nije ni uvodio), a malo vise na bekgraund te ratnicke rase, utisak bi bio mnooogo bolji. Ovako, jedna sjajna ideja je otisla niz kanalizaciju. Jbga.Negde na netu procitah da je Okean 1 savrsen skript za SF film. Slazem se. Samo drzite Elisa sto dalje od produkcije i imacemo mega-hit ;)

Posted

Nabavio preko 2GB Modesty Blaise, ukljucujuci i DC obradu, ali fali mi poslednji broj - 96.Ako neko zna gde bih mogao i taj da nabavim, bio bih jako zahvalan.

Posted (edited)

helisin tata na sajmu knjiga!delanohellblazer11.jpgzo, ako me nema posle 31. oktobra, adresa je delano's residence.

Edited by luba
Posted

ni sam ne zna zasto ali u poslednje vreme se zestoko lozim na paul pope-a.evo ga njegov blog.http://pulphope.blogspot.com/obratite paznju na tablu pri dnu strane. geek u meni se raduje ko malo dete kad vidi nesto ovako.

Posted
noir_001.jpgth_noir_106.jpg th_noir_117.jpgNova Dark Horseova kolekcija noir pricica na desetak strana. Ima ih ukupno trinaest, a hajlajti su prva (od Davida Laphama, novi dodatak Stray Bullets univerzumu) i poslednje dve (Criminal tima Brubaker/Phillips i simpatican noir omaz jako poznatom stripu (pogledajte drugi thumbnail, sigurno cete ga prepoznati :)) iz ruke tima Azzarello/Moon/Ba). Price u sredini su hit or miss, ali strip kao celina je vredan citanja.UnderstandingComics_00.jpgth_UnderstandingComics_003.jpg th_UnderstandingComics_085.jpgO ovome mislim da nema potrebe da vam pricam. :) Ako vas interesuje strip kao art form, McCloudovo delo je prvo sto biste trebali da procitate. ORKA_13.jpgOvo mi je bila jedna od planiranih kupovina na Sajmu (i jedini strip), ali mi je trebalo dobra dva sata da nadjem Darkwoodov stand. Mrzi me da ekstraktujem stranice iz PDF-a, pa umesto toga pogledajte sam PDF (ceo prvi album od ukupno tri). Sam strip je jako dobar, uglavnom zato sto do sada nisam imao prilike da citam strip vezan za nasu teritoriju i nasa sranja, pa mi je ovo delovalo sveze. Lavric je potpuno pogodio ton kojim bi ovo trebalo da se radi u buducnosti. Crtez je takodje odlican.
Posted
...
Da li sam ja jedini koji je negde oko 10 sveske izgubio svaki interes za citanjem 100 bullets? Mislim kad si vec pomenuo Azzarela i Risa.
Posted
Da li sam ja jedini koji je negde oko 10 sveske izgubio svaki interes za citanjem 100 bullets? Mislim kad si vec pomenuo Azzarela i Risa.
nadam se da mislis knjige?
Posted

I ja se nadam.Ja sam (ne secam se da li sam ovde pricao o ovome) prvih 97 brojeva 100b procitao na eks, a ostatak kako su izlazili. Pad kvaliteta jeste osetan, ali sam ionako vec bio uvucen u masinu i morao da saznam kako se zavrsava, pa... eto.

Posted
nadam se da mislis knjige?
Naravno. 10tog trejda ako je tako lakse. Pad kvaliteta je vec bio osetan posle 6ft Under the Gun odnosno nista se nije moglo meriti sa genijalnim Counterfifth Detective arkom. Nakon toga nisam vise ni mogao pratiti prilicno sapunjavu teoriju zavere zacinjenu preterano znacajnim one-liner maco doskocicama. Nekako su pocele da mi nedostaju jednostave 'price osvete'. Sta si sve spreman uciniti ako znas da ces se izvuci nekaznjeno i tome slicno.
Posted
Pad kvaliteta je vec bio osetan posle 6ft Under the Gun
jeste, i ja mislim da bas tu krece pad.ja sam zapravo tu knjigu prvu procitao, naleteo jeftino u 2nd handu pa kao aj da probam... i totalno se navukao.onda krenuo od pocetka i sve do seste je bilo super, a onda sve posle blago razocaravajuce.
Posted (edited)
jeste, i ja mislim da bas tu krece pad.ja sam zapravo tu knjigu prvu procitao, naleteo jeftino u 2nd handu pa kao aj da probam... i totalno se navukao.onda krenuo od pocetka i sve do seste je bilo super, a onda sve posle blago razocaravajuce.
Meni je sve posle toga delovalo kao da je Ladlam usta iz groba isamarao Cendlera i Laphama koji su do tada radili na serijalu, oduzeo im skice za preostale epizode, zvrcnuo Den Brauna i poceo da pise kako on hoce. Kodne reci, tajne sluzbe i tajna drustva, Rotsildi i rotvajleri, 500 godina matore misterije i potpuno nihilisticko, tom novom tonu neprimereno, ulicno nasilje...Jebote ko feljton Dejana Lucica u Dugi! Nakon toga Loveless nisam ni citao. Mozda prve dve-tri epizode.Nekako mi se takodje cini da je noir prestao da bude zeitgeist bas u tom momentu i da smo ponovo poceli da gledamo stvari u boji. Edited by kim_philby
Posted
th_UnderstandingComics_085.jpgO ovome mislim da nema potrebe da vam pricam. :) Ako vas interesuje strip kao art form, McCloudovo delo je prvo sto biste trebali da procitate.
http://www.ted.com/talks/lang/eng/scott_mc..._on_comics.htmlLepo prica covek, mada su mu vidjenja buducnosti stripa malo, hm, isforsirana.Ja ovih dana iscitavam Murov Black Dossier, pa slucajno vidim da je u maju izasao i treci volume Lige, Century... jel' citao neko? Valja li sta?
Posted
http://www.ted.com/talks/lang/eng/scott_mc..._on_comics.htmlLepo prica covek, mada su mu vidjenja buducnosti stripa malo, hm, isforsirana.Ja ovih dana iscitavam Murov Black Dossier, pa slucajno vidim da je u maju izasao i treci volume Lige, Century... jel' citao neko? Valja li sta?
ja sam citao. meni je dobar. prva sveska je murov prepev brehtove 'opere za tri grosa'.