nezvanova Posted October 16, 2016 Posted October 16, 2016 igor mihaljevic ne znam dal' mi vise lici na melanholika ili gonza... mislim, lici i na teofila koji je neposredno pred izbor, takodje kukao kako novi sad to ne zasluzuje. kao da ne shvataju da je to projekat, a ne titula i da evropska komisija najvolije projekte gde ima kulturnih industrija i gde privatni sektor /u ovom slucaju exit/, vodi glavnu rec i obrce pare pa od 1 dodjes na 5 eura itd...
maheem Posted October 16, 2016 Posted October 16, 2016 (edited) igor mihaljevic ne znam dal' mi vise lici na melanholika ili gonza... mislim, lici i na teofila koji je neposredno pred izbor, takodje kukao kako novi sad to ne zasluzuje. kao da ne shvataju da je to projekat, a ne titula i da evropska komisija najvolije projekte gde ima kulturnih industrija i gde privatni sektor /u ovom slucaju exit/, vodi glavnu rec i obrce pare pa od 1 dodjes na 5 eura itd... Ja sam baš optimista u pogledu projekata i finansiranja istih - verujem u čudo neviđeno od projekata i da šljam neće pokupiti sve pare [emoji38]ol: Nisam ispratio proces nominacija, ko ulazi u izbor, ko bira, ili se pak kandidati prijavljuju sami? U svakom slucaju nekim drugim gradovima u zemlji ovo vise treba nego NSu. Edited October 16, 2016 by maheem
nezvanova Posted October 16, 2016 Posted October 16, 2016 da, na zalost, kada su ti EU projekti u pitanju, pare uvek dobijaju ''najpouzdaniji'' - dakle institucije, gradovi, nevladine koje imaju najvise uradjenih projekata, kojima je najvise para preslo preko ziro racuna, a to su po pravilu uvek najpovlasteniji i najblizi kako ambasadama, devenportu, usaidu, tako i gradskim i vladinim telima. jedini gradovi u srbiji koji imaju solidan kulturni zivot, manifestacije, neke nove ideje...a to su postigli bez preterane pomoci politike su pancevo i subotica i po meni je steta sto se nisu kandidovali /beograd kao glavni grad uopste nije ni mogao da se kandiduje/. a herceg novi je delovao kao scena za odvijanje tog projekta, ne deluje da je sam iznedrio ideju o kandidaturi niti je poslednjih dvadesetak godina ista znacajnije u njemu, od kulturnih dogadjaja bilo realizovano, pa je sigurno iskustvo novog sada bilo presudno u finisu.
morgana Posted October 16, 2016 Posted October 16, 2016 (edited) titulu dobija najbolji projekat, a ne aktuelna scena, uz garancije za ostvarivost. tj takve su propozicije. Edited October 16, 2016 by morgana
nezvanova Posted October 16, 2016 Posted October 16, 2016 ok, ja nisam citala propozicije za projekte EPK, ali otprilike znam kako i sta se boduje kod IPE i kreativne evrope, a tu su zaista jako vazna prethodna iskustva, kapaciteti menadzmenta ali i sami ucesnici/umetnici tj.akteri. cinilo mi se logicnim da je i ovde tako, ali ok ako ti kazes :-)
omiljeni Posted October 16, 2016 Posted October 16, 2016 nova autobuska je isto potencijalno predrkan izložbeni prostor.
radisa Posted October 16, 2016 Posted October 16, 2016 nova autobuska je isto potencijalno predrkan izložbeni prostor. Odličan, ako je neka horor izložba...
scab Posted October 16, 2016 Posted October 16, 2016 igor se lepo nalupetao u tom tekstu. Nisam ispratio proces nominacija, ko ulazi u izbor, ko bira, ili se pak kandidati prijavljuju sami? U svakom slucaju nekim drugim gradovima u zemlji ovo vise treba nego NSu. sami gradovi se prijavljuju al je izrada projekta prilično obimna, pa je ove godine predselekciju u toj kategoriji zemalja kandidata prošao samo NS i herceg novi. inače, naravno da može beograd da se kandiduje i jeste to uradio i ove godine (ali nije rađeno ništa dalje od apliciranja) a i beše ozbiljnija priča za kandidata 2020. kada opet nisu išli do kraja.
Fins fleet Posted October 18, 2016 Posted October 18, 2016 U cemu je fazon, zbog cega nam tenkovi vec 2 dana paradiraju gradom?
Frank Pembleton Posted October 18, 2016 Posted October 18, 2016 Jel valjda u subotu zajednička sednica vlade u NS? ....shit has hit the fan...
ivy Posted October 18, 2016 Posted October 18, 2016 dan oslobodjenja u 2.svetskom ratu...omg,za sednicu
slepa živana Posted October 19, 2016 Posted October 19, 2016 čitala sam prošlog meseca daškov tekst i nešto sam razmišljala, stvarno... već dvajes godina odlazim u novi sad, s vremena na vreme... i stalno je nešto raskopano. bila sam sad za vikend, od sinagoge do izbe ko da se sprema rovovska borba... da se preimenuje trg u rov mladenaca. eto sad dobrog izgovora, raskopavamo zbog stolovanja lijep je novi sad, ko inostranstvo.
ivy Posted October 20, 2016 Posted October 20, 2016 ubi vojska ovih dana..avioni lete kao 99te,na keju vanredno stanje..samo paradiraju(ovo je neka treca ,,parada,, ove godine) i trose za sve pare
Recommended Posts