Jump to content
IGNORED

HOROR filmovi

melankolic

Recommended Posts

Posted

slazem se sa Indy-em, skroz solidan film. nije horor, bar ne u klasicnom smislu

Posted

Jeste on horror u smislu da zastrašuje primalnim strahovima, ali nije horror u marketinškom smislu.

Pošto je ceo film u stvari dnevnik ludila jedne obične žene izazvanog najverovatnije teškom traumom (gubitkom muža u onim okolnostima u kojima se to desilo).

Posted

oh ne, ne, nema toga u Lake Mungo :). (cak ima i zanimljivih tvistova na tu temu pojavljivanja u ogledalima itd). Ove scene koje su meni strasne ostavljaju takav utisak (bar meni) ne zbog toga kako su uradjene vec zbog toga sta treba da znace. Kod jedne scene gde se pojavljuje babaroga ja sam se ohladila tek kad otac objasni sta je devojcica videla... a ona scena ka kraju, majko...ne znam, ono je strah na vise (psiholoskih) nivoa, a nikakvih babaroga nema.

inace, meni se ide na Lake Mungo, ovde je, na 800km, ali tacno bih srcku dobila da zanocim tamo :P

oh, zivis na Tasmaniji ?! Najs ! ;)

btw, ne znam jesmo li Ruxin, ti i ja gledali isti film jer pojma nemam o kojim to strasnim scenama, tvistovima i ostalom pricate ?? :zbun:

Prodje mi 80 minuta u velikom iscekivanju da se nesto desi, a nije se desilo nista osim sto film postaje sve manje i manje jasan kako odmice.

Sad da me neko pita nisam siguran ni sta sam gledao (ne pomaze cak ni citanje wikipedije)

The Innkeepers i Sinister (od novijih) ulivaju 100x vise jeze u kosti od ovoga, ako vec volite te sa duhovima ...  a o Conjuringu

bolje i da ne pricam (moralo da se upali svetlo i ustane iz kreveta da se zavrsi  :blush:

Posted (edited)

Ja ovo preporučujem kome stignem, uglavnom su reakcije - ok je film, nije ni malo strašan. Očigledno ga niste gledali na pravi način.  <_< 
A ja baš nešto i ne volim da pričam o strašnoći u kontekstu horora, em je subjektivna kategorija em nije neka odrednica za kvalitet. Ali ovo mi stvarno jeste nešto najjezivije što sam gledao od ne pamtim kad. Tipa ležim u krevetu posle dva meseca i stresem se kad se setim određenih scena jezivo. Ne znam ni sam zašto me tako odradilo ali eto. Conjuring se nikad nisam nakanio gledati, the inkeepers je ok, sinister baš dobar. Ali definitivno nisu ostavili ovakve dugoročne posledice na moju psihu. :)

Elem kad sam guglao da se uverim da nisam potpuno poludeo, naleteo sam na ovaj review. Jeste preteran ali nek stoji kao ilustracija da ima i nas kojima je ovo like scariest shit ever. Malo nas je al smo...

Ona post credit scena mi ostavila vilicu na podu. Od svih tih iskakanja i sličnih trikova neuporedivo mi je gora ideja da je nešto oduvek i bilo tu....hidden in plain sight

A sama ideja iza one scene na plaži je....holy fuck :o

Edited by Ruxin
Posted

oh, zivis na Tasmaniji ?! Najs ! ;)

heaven forbid lol

Ja ovo preporučujem kome stignem, uglavnom su reakcije - ok je film, nije ni malo strašan. Očigledno ga niste gledali na pravi način.  <_< 

A ja baš nešto i ne volim da pričam o strašnoći u kontekstu horora, em je subjektivna kategorija em nije neka odrednica za kvalitet. Ali ovo mi stvarno jeste nešto najjezivije što sam gledao od ne pamtim kad. Tipa ležim u krevetu posle dva meseca i stresem se kad se setim određenih scena jezivo. Ne znam ni sam zašto me tako odradilo ali eto. Conjuring se nikad nisam nakanio gledati, the inkeepers je ok, sinister baš dobar. Ali definitivno nisu ostavili ovakve dugoročne posledice na moju psihu. :)

Elem kad sam guglao da se uverim da nisam potpuno poludeo, naleteo sam na ovaj review. Jeste preteran ali nek stoji kao ilustracija da ima i nas kojima je ovo like scariest shit ever. Malo nas je al smo...

Ona post credit scena mi ostavila vilicu na podu. Od svih tih iskakanja i sličnih trikova neuporedivo mi je gora ideja da je nešto oduvek i bilo tu....hidden in plain sight

A sama ideja iza one scene na plaži je....holy fuck :o

e, ruxine, koji ti se jos horori svidjaju, daj preporuku :D, posto sam i ja potpuno isto dozivela Lake Mungo. 

jbt, ideja one scene u noci, ideja da si haunted vizijom sopstvenog lesa, da je ona tog trenutka znala da ce definitivno skoro umreti...to sto kazes, davalo mi jezive momente u nekim nocima. ali sve to ustvari povezano sa njenim unutrasnjim stanjem. mlada osoba koja (misli da) je toliko zastranila da je postala potpuni stranac svojoj porodici (koja ne primecuje njenu dramu), toliko da jednostavno i nema drugog moguceg kraja sem smrti itself. zato mi je ona scena na kraju, kad majka pred selidbu obilazi prazne sobe a paralelno idu isecci iz devojcicine scene kod psihologa koja tu scenu opisuje - jebote! film nije o duhovima koliko je o precognition, a to je meni licno dosta jezivije od duhova (duha u zivotu nisam videla ali sa lozim precognition, sto opravdanim sto neopravdanim imam iskustva).

Posted

Nemojte nikad, ali nikad, citati o filmovima koje niste gledali na Wikipediji. Sad pogledah sta pise o ovome "Lake Mungo", i 'ladno vise ne moram ni da ga gledam.  <_<

Posted

pa sto si citao plot pobogu! mogao si i ove nase spojlere da procitas  :lolol:

Posted

pa sto si citao plot pobogu! mogao si i ove nase spojlere da procitas  :lolol:

Sad sam sve procitao... Ja sam to jednom i video na TV-u (cini mi se SBS), i odustao brzo. Cinilo mi se bez veze. Valjda meni ne leze ti mockumentary.

Posted (edited)

e, ruxine, koji ti se jos horori svidjaju, daj preporuku :D, posto sam i ja potpuno isto dozivela Lake Mungo. 

Uh, ja realno gledam baš dosta gluposti: slashere, horor komedije i generalno te stvari koje više naginju ka "zabavi" nego strašnoći. Možda se zato i toliko oduševim kad naletim na ovaku neku odličnost, pa se razderem na sva usta. Griža savesti, šta li je...

Ako pričamo o čistoj traumi sumnjam ću ikad uspeti da izbacim iz glave ONU jebenu scenu iz thai shuttera. Ali davno sam ja to gledao i baš mlad bejah, ne mogu da garantujem kvalitet. A da ga ponavljam ne pada mi na pamet! :D Mislim da će ti se priča o dve sestre svideti ako nisi već gledala. Ako iole možeš da podneseš komediju u svom hororu onda obavezno housebound. Ako ništa drugo iz kraja ti je. :)

Ne znam šta još da kažem a da ne bude baš očigledan pick koji smo svi mi ovde gledali. Možda da spomenem da mi je black swan jedan od strašnijih filmova koje sam gledao u životu. Čisto da skinem i to sa srca.  :blush:

Edited by Ruxin
Posted

Eh da, ponovio sam kill list pre jedno mesec dana i još je bolji na drugo gledanje. Odličan, odličan film.
I setio se jednog koji je definitivno potcenjen kad se vidi šta sve izlazi u žanru, ali nema nešto mnogo veze sa lake mungo tipom horora. Više spada u boleština žanr - excision.

Posted (edited)

Pogledao lejk mungo, sinoć započeo pa prekinuo posle 15min, al bio uporan da se zajebem pa danas završio., ukratko- praznilo dosadno, ni h od horora, vas što ste pričali o najstrašnijim scenama ikad vidjenim sam dobro zapamtio, samo da znate.

Inače, babadok odličan.

Edited by Duci Simonovic
Posted

:lolol:

Inače odlično upustvo kako se ne gleda lake mungo. Preko one stvari i po danu.  :fantom:

Posted

giallo nije umro dirol.gif daklem samo za fanove Maria Bave i Daria Argenta.... ostali stop.. cak i pored toga stoe filmcic pun fine muzikice i vizuelno jebeno prelep

StrtangeColorPoster-1.jpg