Cure Posted March 30, 2015 Posted March 30, 2015 Potpuno novo otkriće - Thornbridge Jaipur, India Pale Ale Pustio je ukus zove, malo je rezak kada se bolje analizira, ali zaista je prijatno iznenađenje Da zanemarim efekat caklenja, Jaipur mi je pored Oakham Citre najbolje pivo koje se moze kupiti u Srbiji (za one koji vole arome hmelja) u flasi, jer uvek kad imam izbor, biram kvalitetno toceno. Zapravo za sva Thorbridge piva imam samo reci hvale. Steta sto ekipa iz Samo piva drzi monopol... A i cena je u skladu sa kvalitetom.
Marcus Wulffings Posted March 30, 2015 Posted March 30, 2015 430 kinti, inače, kupio sam ovu flašu u onom beerville-u
Ravanelli Posted March 30, 2015 Posted March 30, 2015 juče kod pivopije ==== inače uzeo dva nova adnamsa što su mu stigla, al nisam još probao. ayinger pšenični je isto nov i očekivano jednostavnog ukusa. hobgoblin standardno ok.
Marcus Wulffings Posted March 30, 2015 Posted March 30, 2015 a to je ona olinjala mačka, zaštitni znak
Marcus Wulffings Posted March 30, 2015 Posted March 30, 2015 Thornbridge Halcyon - Imperial IPA samo 7,4 posto alkohola, ista aroma soka od zove sebi sam priredio iznenađenje ponedeljkom
John Coltrane Posted March 30, 2015 Posted March 30, 2015 Sad tek videh Singerovu mapu i odmah mi podje voda na usta. Samo mi nije jasno kako u CG nemaju podatak o Niksickom pivu (inace i mom favoritu zadnjih godina)?
scab Posted March 31, 2015 Posted March 31, 2015 probao ovo novo vajfert pivo i zapravo mi sasvim dobro. probija neki nemački hmelj, nema kuruza... ne znam koja mu je cena al me baš prijatno iznenadio.
yolo Posted March 31, 2015 Posted March 31, 2015 zaostao mi domaci sirup od zove od proslog proleca, ako nekom treba da napravi neko strava pivo poklanjam
Cure Posted April 1, 2015 Posted April 1, 2015 zaostao mi domaci sirup od zove od proslog proleca, ako nekom treba da napravi neko strava pivo poklanjam Ukus zove je u pomenutim slucajevima iskljucivo od hmelja. Kao cesto i grejpfrut, mango i svasta drugo. Kod Weizena nema banane i jabuke, bez obzira sto se osecaju. U njihovom slucaju u pitanju je kvasac koji daje takav karakter. Koristi se zova i za kuvanje, ali je uputno koristiti sveze cvetove kad krene sezona (kao caj u pivu), nikako secerna varijanta. Znaci vredi probati 'makedonski' vajfert dok je jos aktuelna 'promotivna' kvalitetna serija.
Singer Posted April 1, 2015 Posted April 1, 2015 Đe je u kordinatnom sistemu piva Nikšićko crno? Poslednjih mesec dva sve češće nađe svoje mesto u večernjem terminu cirkanja piva uz komp
namenski Posted April 1, 2015 Posted April 1, 2015 Đe je u kordinatnom sistemu piva Nikšićko crno? Poslednjih mesec dva sve češće nađe svoje mesto u večernjem terminu cirkanja piva uz komp Kako da ti kazem, kratko je sa gornjenepcanim ukusima negde izmedju ukusa #17,568 i #19,874. Sto se donjeg nepca tice, ne vredi raspravljati, mada moze da prodje, uglavnom ga jebe boja, CMYK vrednosti su nedopustivo varijabilne.
scab Posted April 1, 2015 Posted April 1, 2015 sranje. opet krenulo šaljenje. od nesmešnih stvari, Pivopija uvezao Ayinger piva. sećam se da mi se njihovo pšenično prilično svidelo, a da mi je dunkel (kao i svaki dunkel) bio bezveznjikav.
Cure Posted April 1, 2015 Posted April 1, 2015 (edited) Sa pivom nema sale. Eventualno sa drugarima uz pivo. Ayinger Urweiss je najslicniji Schneider Tap7. Niksicko crno je tamni lager kad smo kod koordinatnog sistema. Cesko-slovacki tip piva. Moze se porediti sa tamnim Budweiserom. Pravi se u Apatinu (glupo ga je uopste tretirati Niksickim), pravi se od kukuruza (glupo ga nazivati pivom), izaziva tegobe ako se popije 3+ flase.... Ko voli nek izvoli. Trenutno Ayinger Jahrhundert ubedljivo najbolji lager kod nas. Edited April 1, 2015 by Cure
Lezilebovich Posted April 1, 2015 Posted April 1, 2015 pio sam pre neki dan tamni budweiser i ono je bilo izuzetno odvratno :(
Recommended Posts