banatjanin Posted November 6, 2014 Posted November 6, 2014 (edited) probao pre neki dan nešto što se zove Double chocolate stout. šta je ono? nikad neću prežaliti tih 800 dinara, ono ima ukusa na čokoladu zasta, zapravo na ladan kakao i samo to. još i gorak. užas. ne kapiram ideju. istina, ja volim pivo, ali ne kapiram ni IPA i većinu kraft piva. cenim cvetne mirise, citrusne takođe, ali mi gorčina i to besomučno jahanje na hmelju baš ne prija. brew dog probao jednom, nemam želju više ikad, trudim se mi se dopadne Kabinet ali mi ne ide - a mislim da sam izređao većinu. recimo, moja mera stvari je dobar trapist, volim Tripple Karmeliter, volim Šnajderova bela piva (dočim mi je onaj jefitini Ottinger odvratan), volim crveni Grolsh, dupe bi prodao za dobar i mastan ale, cenim Plzensko i srodna piva... ali ove IPE, džiži - midži indian pale stout porter nešto - ič ne kapiram uz to, ja sam dete odraslo na zrenjaninskom Porteru, meni kad kažeš porter ja pomislim na karamelasto, gusto, slatkasto, ekstraktvino i masno pivo, ne na ove grke vodice Edited November 6, 2014 by banatjanin
Marcus Wulffings Posted November 6, 2014 Posted November 6, 2014 (edited) prema tome, postigli smo građanski konsenzus što se tiče Milenkovića, ostala mi je još jedna flaša a u međuvremenu prelazim na zlog patuljka Edited November 6, 2014 by Marcus Wulffings
renne Posted November 6, 2014 Posted November 6, 2014 Nije valjda da smo postigli konsenzus da svako sme da pije pivo koje mu odgovara??? Pa forum će definitivno propasti posle ovoga
Marcus Wulffings Posted November 6, 2014 Posted November 6, 2014 svako pije šta hoće, tu slobodu ne dovodim u pitanje, primećujem da forumaši ne haju mnogo za ovim novo otvorenim manufakturama i njihovim pivima
Marcus Wulffings Posted November 6, 2014 Posted November 6, 2014 Onda je stanje u ovoj zemlji vrlo teško...
renne Posted November 6, 2014 Posted November 6, 2014 ok, sad troluješ i zajebavaš, ali neka ti bude, ja eću dalje
Venom Posted November 6, 2014 Posted November 6, 2014 Onda je stanje u ovoj zemlji vrlo teško... Na zapadu samo piko pivare imaju prodju trenutno. Razvaljuju se od prodaje. I oni i izvoznici alu folija i mrmota.
Marcus Wulffings Posted November 6, 2014 Posted November 6, 2014 (edited) nećemo više o parama i životnom standardu Edited November 6, 2014 by Marcus Wulffings
Ryan Franco Posted November 6, 2014 Posted November 6, 2014 Zato što je skupo prosečnom konzumentu. Pa dobro, umesto tri niksicka tocena, mogu se popiti dva točena kabineta. Tako da i nije toliko skupo.
banatjanin Posted November 6, 2014 Posted November 6, 2014 (edited) U tome je lepota razlicitosti piva i ukusa. znaš, jebiga, hijerarhija vrednosti postoji, postoje i standardi kvaliteta, kao i objektivna organoleptička analiza, tako da ta floskula o ukusima.. nekako., ne znam. pre ću da prihvatim da sam neznalica i needukovan u pivskom smislu pa ne znam šta valja. kako da ti kažem, Šasanj Montraše je Šasanj Montraše i niko nema dilemu oko kvaliteta tog šardonea, kakav god lično ukus ili sortu preferirao. mene jednostavno čudi hajp oko tih kraft piva sa sve tim IPA - hoops izrazima. nekako, previše je tu hipsterske snobovštine (oh! priča o snobizmu osoba koja se bavi vinom!) i loženja koje mi se čini ne baš utemeljeno na nečemu egzaktnom glede kvaliteta, aroma i tako toga... a niko da dođe da objasni i poduči. evo, ja sam spreman da slušam. i kako vidiš, probavam i pijem, i to za svoje novce, ali prosvetljenje izostaje. Edited November 6, 2014 by banatjanin
Recommended Posts