pt 2.0 Posted March 31 Posted March 31 30 minutes ago, Mel said: Ima li link? Ja gledam na EON-u. Biće na YT za 2 dana… 1
Halvard Posted March 31 Posted March 31 Šta znam, ja svakako nisam ciljna grupa za ovu emisiju, meni ne treba da se podiže svest o autizmu, ako o nečemu imam svest, o tome imam, te se unapred ograđujem. Svejedno, imam utisak da je, kao i u 95% slučajeva kad se ova tema potegne u medijima, propuštena šansa da se istakne koliko je zapravo širok spektar poremećaja, simptoma, stanja i ponašanja koja spadaju pod "autizam", te koliko su samim tim i besmislene generalizacije tipa "deca sa autizmom jesu/nisu agresivna" ili "za decu sa autizmom je bolje da idu u redovnu/specijalnu školu". Kao i to da će deca sa autizmom jednog dana postati odrasle osobe sa autizmom, a tek to je u Srbiji mrkli mrak. 2
salerokada Posted March 31 Posted March 31 On 29. 3. 2024. at 18:31, giuseppe said: Pravi momenat za emisiju o autizmu. Olja je eto zgodno autistična kad najebava kolega novinar / profesor drugačije ideološke provinijencije, a mladi fašisti nindža kornjače zauzimaju ceo jedan fakultet, dok panduri i tužilaštvo gledaju u pod. I ove nedelje je Dinko jedan od utisaka. Ali ti znaš bolje.
giuseppe Posted April 1 Posted April 1 Ne znam, nisam gledao. Nisam sumnjao da će biti, ali malo je reći da je ovo na FF u NS zaslužilo posebnu emisiju. Jer ako pređeš preko toga, to je normalizacija i šteta je načinjena. Ne verujem da je bilo išta preče da bude osnovna tema emisije, uz sav respekt prema teškoćama populacije sa spektra.
salerokada Posted April 1 Posted April 1 Sutra, 02. je svetski dan osoba sa autizmom. https://sr.wikipedia.org/sr-ec/Светски_дан_особа_са_аутизмом 1
giuseppe Posted April 1 Posted April 1 Sve je mi je jasno, i simbolički datum i potreba. Opet: svaki dan bi morao da bude dan borbe protiv fašizma, a to je u interesu i osoba sa spektra. Ne zaboravimo kako su prolazile u Trećem rajhu, a srpsko društvo nije daleko, ali uopšte.
Milosh76 Posted April 5 Posted April 5 Jbt... Nemoguce da nijedan novinar Birna, Krika, Vremena, Nina, Radara, Nove, N1, Kosseva... Nece da dodje. Mozda bi dosao i Timofejev vica radi...
Jimmy Kowalski Posted April 5 Posted April 5 Za koju temu da dodju? Da li ce opozicija izaci na izbore ili bojkotovati? 1
Misko Posted April 5 Posted April 5 (edited) 2 hours ago, utilitarist said: biće zanimljivo. navijam za Francuza i Bibana..salu na stranu, nadam se da ce im Biban dati koristan savet, i da ce do obojice makar nesto dobaciti, narocito do megasujetnog Djikiija Edited April 5 by Misko
Milošica Posted April 5 Posted April 5 Just now, Misko said: navijam za Francuza i Bibana Pre će biti vojvodo-serdare među svima
Milosh76 Posted April 5 Posted April 5 1 hour ago, Jimmy Kowalski said: Za koju temu da dodju? Da li ce opozicija izaci na izbore ili bojkotovati? Koji god hoces, makar da ne slusamo iste price koje se vrte u krug. Recimo, mogao je Savo Manojlovic da bude gost umesto Djilasa/Jovanovica ili Savo i neki random novinar uz Bobana. Zasto? Pa makar zato sto u poslednja 3 meseca nije bio gost, kao ova dvojica .
Jimmy Kowalski Posted April 5 Posted April 5 Pa ako je tema ova koju sam napisao, a jeste, onda je potpuno logicno da dovede predstavnike opozicije koja je vodila razgovore oko uslova i koja najavljuje bojkot, uz jednog politickog analiticara. Novinari, Savo nisu pravi sagovornici za tu temu. 4
Recommended Posts