Jump to content
IGNORED

R.I.P.

Parsons

Recommended Posts

Posted

Baš sam ga u poslednjih par nedelja uhvatio na TV-u, prvo u Blood Simple (eno Kovalski ga okačio na drugom topiku), a onda i mini ulogu u A Time to Kill.

Fine godine je dobacio :hi:

Posted

Meni je Doli Bel ubedljivo najbolji Kustin film

• +1 5
Posted

previše mi je bio sličan strogo kontrolisanim vozovima

svakako je bio najličniji

od ta dva ja više volim oca na službenom putu

• +1 1
Posted

Nek mu je lakazemlja. Odem na Kuduz imdb stranicu i provalim da sam nekad ostavio ocjenu 9 :laugh:

• Haha 1
Posted

Otac na službenom putu, po mom ukusu, čini sam vrh domaće kinematografije. 
Sidran je bio so u Emirovoj čorbi, ono dalje bez njega mi je uvek bilo “bljutavo”. 

Preporučujem Otkup sirove kože , svima koji nisu čitali. 

Počivaj u miru

• +1 1
  • Hvala 2
Posted
On 24. 3. 2024. at 1:11, Tsai said:

Meni je Doli Bel ubedljivo najbolji Kustin film

i meni

Posted

Jednom je Bregovic, govoreci o svom umetničkom formiranju i uopste zivotu u Sarajevu pre rata, rekao da je kad provedes popodne sa Sidranom ili Duskom Trifunovicem to kao da si proveo popodne sa Isusom. Negde i verujem da je tako bilo.

• +1 1
Posted (edited)
3 hours ago, Svemir Zeka said:

Ja sam njega u filmu doživela kao žrtvu i meni dosta. 

To za tokom rata sam saznala upravo, ne znam kako je oslobođen ako mu kazna nije istekla, a vidim da ga veličaju kao sjajnog ratnika. Niko da se osvrne na to da je ubio ženu. Inače, on je i pre toga bio u zatvoru, pre ženidbe, dakle višestruki nasilnik koji je ovaploćen kao žrtva u filmu. 

Meni dovoljno, stvarno.

i @Kristalno jasna ali ne uspijevam da citiram post s telefona

slazem se, zato sam i napisala da ostaje jeste-treba dilema.

to i inace jeste veliko pitanje, reprezentacija zene kao zrtve, kako prikazati dvosmislenost (reakciju drustva, porodice, govoreci o kuduzu), a ne uci u opravdavanje.

na potpuno razlicitoj skali ali govoreci o zeni-zrtvu (zato sto mi je palo na pamet asocijativno, a ne zato sto poredim, nije moguce), u americkoj pop kulturi je aktuelna dilema oko vrednovanja lane del rej (gdje sam ja naravno u lanicinom klubu). da li je ok pisati o zenskom iskustvu imajuci senzibilitet gotovo voljne patnje i podredjenosti? patnja i podredjenost su dio  ljudskog iskustva. pop kultura ne mora da bude osnazujuca. ali jedno je kad pise lana autobiografski (kao),  to je owning one's pain, a drugo kad pise sidran. reakcija okoline bosanske zrtve je bila arhaicna, romanticna, regulatorna na nacin primitivnog drustva (i u posljedici zla), sidranova je bila dvosmislena (govoreci o poziciji moci policajca i ubistvu kao jedinom mogucem odgovoru - ako je jedino moguce sudbinsko je tj zacrtano u tako arhaicnom sistemu, koji je zao).

zivko nikolic se npr takodje bavi zenskim pitanjem ali mnogo suptilnije.

edit, jel bio neki split, osjecam se ko tarantino gif

Edited by morgana
  • +1 1
Posted

Meni je Doli Bel najbolji Kusturicin sa Sidranom, ne i najbolji Kusturicin..generalno mi je taj stav: samo prva dva Kustina valjaju, ostalo je krs, uvek bio vise politcki motivisan, nego objektivan, ali, mozda je do mene..cak mi je u 6 filmova Kusturicinih koje smatram njegovim boljim uradcima, Otac na sestom mestu..najbolji Kusturcini, lomatam se izmedju Doma za vesanje  i Undergrounda..Underground je mozda i psolednji veliki  film na ex yu prostorima, there i said it..

Posted
6 minutes ago, Misko said:

Underground je mozda i psolednji veliki  film na ex yu prostorima, there i said it..

Bure baruta

• +1 5
Posted
1 minute ago, Milošica said:

Bure baruta

Ne moze da se poredi..Underground, i eventualno LSLG..

Posted

Meni BB bolji od Podzemlja u više nivoa

• +1 6
Posted

Dosta ste nepošteni prema "Maloj noćnoj muzici" :dry:

• +1 1
Posted
15 minutes ago, Filozof manijak said:

Meni BB bolji od Podzemlja u više nivoa

BB je daleko bolji predložak, plus apsolutni vrhunac Gorana Paskaljevića.