JozoMujica Posted March 10, 2017 Posted March 10, 2017 Ja kao vlasnik psa i vlasnik deteta mogu da kažem iz iskustva da to nije isto. Pas me mnogo više poštuje i razume. I iskreno ti se raduje kad dodjes kuci. :D
Time Crisis Posted March 10, 2017 Posted March 10, 2017 i to je za neku drugu diskusiju. ovde mi se cini najvise kritikujete moj (i slicnih meni) odnos prema mom psu. kako mogu sebe da zovem majka i njega bebom...kome takve stvari mogu da smetaju ako samo emituju ljubav, pripadnost, srecu na kraju krajeva? razumem da je zivotinja, zasto se zivotinja ne moze voleti svim svojim bicem? mi nismo uzeli psa da bi nametali ko je alfa zenka/muzjak...nego nama je psihicki potreban pas (oboje smo odrastali u stanovima sa njima i stvarno nam fali taj odnos) fale nam psi po setnjama, putovanjima, zezanju po plazama, planini, upoznavanju sa drugim kuckarima, ...jednom recju... sreci. ivan ima 3.5 meseca, vec sada pokazuje zdrave znake pripadnosti i nas da kao stiti, rezervisan prema ljudima i zeljan da se igra sa drugim kucicima. muza naravno slusa po komandi. i razumem da je njihov zivot kraci od naseg...i da je pas...sve to stoji ali ljubav koju imam ne moram da stedim prema njemu :) that's all :) Taj koncept sa alfa ženkom/mužjakom je bulšit (da prostite) koji se konačno polako napušta ako se ne varam. :)
JozoMujica Posted March 10, 2017 Posted March 10, 2017 Taj koncept sa alfa ženkom/mužjakom je bulšit (da prostite) koji se konačno polako napušta ako se ne varam. :) Koji koncept sa alfa/zenkom muzjakom? I sta ima da se napusta / ne napusta, psi su sa ljudima verovatno preko 15.000 godina, kakve to ima veze sa bilo kakvim konceptom?
JozoMujica Posted March 10, 2017 Posted March 10, 2017 zmanic napisao, ti potvrdio Pa nije to koncept nametanja, hijerarhija u zajednici je potpuno prirodna pojava, mozda odbojna savremenom coveku u 21 veku, ali psi ne broje godine niti znaju za koncepte. Al dobro, ponavljam, neka svako radi sta hoce sve dok ne maltretira psa.
mustang Posted March 10, 2017 Posted March 10, 2017 osecam da si ti kapetan svoje ladje :D joooj zivote ...najela sam se na rostilju pecenog mesa i asparauga i pecenih krompira u ruzmaniru i crnog pasulja ...joooj legla bi mi neka cokoladna ko budali shamar pa popodnevni nap ako mogu. gde ode sada...kakva crna hijerarhija joozzoooooo!
Bujodrag Posted March 11, 2017 Posted March 11, 2017 ..najela sam se na rostilju pecenog mesa Jela si mrtvu životinju koju su grubo ubili samo da bi je pretvorili u krvave komade mesa koji cvrče na vatri. Znali tvoj Ivan za to?
Aion Posted March 11, 2017 Posted March 11, 2017 Jela si mrtvu životinju koju su grubo ubili samo da bi je pretvorili u krvave komade mesa koji cvrče na vatri. Znali tvoj Ivan za to? Njen Ivan je vegan?
iDemo Posted March 11, 2017 Posted March 11, 2017 Ja kao vlasnik psa i vlasnik deteta mogu da kažem iz iskustva da to nije isto. Pas me mnogo više poštuje i razume. I iskreno ti se raduje kad dodjes kuci. :D Juzna hemisfera je glasala: Jedino pas ti se iskreno raduje kad dodjes kuci.
iDemo Posted March 11, 2017 Posted March 11, 2017 Inace, dok ne poraste do pravih (divljih) svinja - #laza mu ga daje po gumenim...
beta Posted March 11, 2017 Posted March 11, 2017 dobar to je ovaj #laza ali teško da će taj da se cima na divlje svinjčiće. eventualno ako sretne pa pojuri nekog posuma
Jeremija Posted March 11, 2017 Posted March 11, 2017 (edited) Jela si mrtvu životinju koju su grubo ubili samo da bi je pretvorili u krvave komade mesa koji cvrče na vatri. Hoćeš da kažeš da su ručali meso, glodali kosti dobrih životinja? Edited March 11, 2017 by Jeremija
Recommended Posts