morgana Posted December 5, 2012 Posted December 5, 2012 (edited) preceran vam je taj stav o tekucoj kataklizmi nacijesrbija je od 5. oktobra imala uslove i razloge da misli lijepo o sebi, i to je super, ali u toj sirokoj grupi tadasnjih pobjednika (bilo elite bilo gradjana) je bio visok procenat idiota koje je sa normalnima na okupu drzao samo jedan bazicni stav. lako je bilo 90tih i malo kasnije biti u pravu i moralna gromada, sad je vec, fala istoriji na tome, malo teze. sto je sve opstepoznato, naravski.u isti kos ide i iznenadjenje uspijehom sns-a. kao da je uopste bilo moguceg drugog igraca u igri. Edited December 5, 2012 by morgana
Wilde Posted December 6, 2012 Posted December 6, 2012 i nije mi jasno jel se te grupe ne reportuju i ukidaju, svaki dan naletim na gomile smeca tog tipaUkidaju se ali stalno niču nove, a i FB reaguje tek kad mnogo ljudi prijavi. Neko vreme ih je efikasno gasila grupa koja je članovima slala spiskove grupa koje zagovaraju sranja, pa su ih oni masovno prijavljivali. Ne znam rade li to još uvek.
Mp40 Posted January 8, 2013 Posted January 8, 2013 ha!Naravno da je malo sajko-govno sa Trga ucenik i postovalac Draze Mihailovica...Kako nikad trenerkaska slina koja padne zbog valjanja droge ili nekog sadizma nema Stevana Filipovica ili zastavu SFRJ na zidu u stanu?
Ryan Franco Posted January 8, 2013 Posted January 8, 2013 zato što 90% omladine nosi trenerke i štuje dražu.pride, stevani filipovići i sfrj su rezervisani za odlikaše ne preterano sklone nasilju.
Mp40 Posted January 8, 2013 Posted January 8, 2013 Meni zapravo malo krivo sto neko ne drzi Kropotkina i ne pravi eksploziv u svojoj sobi...Kad ce to doci kod nas? Na zapadu je hit odavno...
Ryan Franco Posted January 8, 2013 Posted January 8, 2013 preporučio bih za čitanje one blogove dizelgorivo i teorija iz teretane. iako su i oni potonuli u samozadovoljavanje sopstvenim zaključcima, ima se tu štošta toga iščitati za bolje razumevanje mlađih generacija odenutih u trenerke i to iz prilično jasnog levičarskog ugla. dosta podsećaju na pisanije casperbgda ovde na ovom i sličnim topicima.u suštini, mislim da će srpska levica koja pretenduje da izađe na ulice jednog dana morati da malo promeni pristup prema trenerkašima. realno, to joj je najprirodniji društveni sloj za obratiti se, bez obzira na neočetnicizam.
Mp40 Posted January 8, 2013 Posted January 8, 2013 u suštini, mislim da će srpska levica koja pretenduje da izađe na ulice jednog dana morati da malo promeni pristup prema trenerkašima. realno, to joj je najprirodniji društveni sloj za obratiti se, bez obzira na neočetnicizam.Aposlutno se slazem. Svugdi u svetu u prvoj liniji bilo kakvog fajterluka (antifa, anarho) je predgradje trendza ekipa odavno. Teletualci i pankeraj bloguju iz pozadine.
Ryan Franco Posted January 8, 2013 Posted January 8, 2013 stvarno ne znam da li si ironičan ali zaista mislim da se ne može očekivati da prodavac na trafici ili bilo koji šljaker čita radove sa sociologije FFBG i prihvati to kao nešto njemu blisko. ne zato što je šljaker glup za to nego zato što su u pitanju dve prave linije koje se u ovom momentu mimoilaze. šljakerjoš uvek ne vidi instrumentalnu vrednost levičarske misli, a levičari (o ovim našim mislim) još uvek ne vide da moraju malo da olabave sa insistiranjem na principima i beskompromisnosti. mislim da se taj jaz polako prevazilazi ovim pomirljivim stavom prema narodnjačkoj kulturi i obračunom sa kulturrasizmom elite ali nekako i dalje mi deluje da je taj stav onako, sam sebi cilj, jedna hipsterska poza.
casperbgd Posted January 8, 2013 Posted January 8, 2013 preporučio bih za čitanje one blogove dizelgorivo i teorija iz teretane. iako su i oni potonuli u samozadovoljavanje sopstvenim zaključcima, ima se tu štošta toga iščitati za bolje razumevanje mlađih generacija odenutih u trenerke i to iz prilično jasnog levičarskog ugla. dosta podsećaju na pisanije casperbgda ovde na ovom i sličnim topicima.u suštini, mislim da će srpska levica koja pretenduje da izađe na ulice jednog dana morati da malo promeni pristup prema trenerkašima. realno, to joj je najprirodniji društveni sloj za obratiti se, bez obzira na neočetnicizam.Drago mi je da si, po svemu sudecem, i ti revidirao stav prema onome sto sam ja pisao ovde, a sto je vec i napisano na spomenutim blogovima. Poslednje dve recenice koje si napisao i jesu kljucne, neko potencijalno buduce drustveno delanje mora napustiti poziciju gradjanskog moralisanja, a ujedno i ovog romanticarskog zanosa o pravljenju eksploziva na Kropotkinovim i Bakunjinovim knjigama umesto drkanja na Drazinu sliku.
Ryan Franco Posted January 8, 2013 Posted January 8, 2013 Ali samo u izvesnoj meri. Na primer, na jednom od ova dva bloga sam čitao analizu onog slučaja sa napadom na kamermana StB. Iako sam malo olabavio i prihvatio trenerkaševu poziciju kao nešto što je u određenom kontekstu razumljivo opet ne mogu da prihvatim tezu da je njegovo nasilje nešto na šta je kamerman dužan da reaguje drugačije nego što je reagovao. Ne mislim da te analize nužno moraju da podvuku stav "nasilje je loše, no no" ali ako se uhvatioantisistemskog nasilja morao je da ima i malo obzira ka kome ga je okrenuo.Inače, u ovom momentu se zanimljiva rasprava vodi na BegeFanku na FBu. Verujem da je većini poznato koju tematiku prati. Ali da ne idemo u konkretne slučajeve. Ovde imamo 1 širu sliku.
Mp40 Posted January 8, 2013 Posted January 8, 2013 Nisam bio ironican.Ja sam odavno govorio da nam trebaju pravdoljubive siledzije vise nego jos bloggera.
casperbgd Posted January 8, 2013 Posted January 8, 2013 Ali samo u izvesnoj meri.Na primer, na jednom od ova dva bloga sam čitao analizu onog slučaja sa napadom na kamermana StB. Iako sam malo olabavio i prihvatio trenerkaševu poziciju kao nešto što je u određenom kontekstu razumljivo opet ne mogu da prihvatim tezu da je njegovo nasilje nešto na šta je kamerman dužan da reaguje drugačije nego što je reagovao.Ne mislim da te analize nužno moraju da podvuku stav "nasilje je loše, no no" ali ako se uhvatioantisistemskog nasilja morao je da ima i malo obzira ka kome ga je okrenuo.Inače, u ovom momentu se zanimljiva rasprava vodi na BegeFanku na FBu. Verujem da je većini poznato koju tematiku prati.Ali da ne idemo u konkretne slučajeve. Ovde imamo 1 širu sliku.S tom analizom se ni ja bas ne slazem u potpunosti. Donekle, mislim da odlazi u ekstrem opravdanja nasilja jedino iz razloga protivrecja onih koji su osudjivali tog lika. Slabo pratim BegeFanka na Fejsu, ni nemam ga u prijateljima, ali se desi da naletim na pojedine zanimljive diskusije.
palfoot Posted January 8, 2013 Posted January 8, 2013 (edited) oh, ne znam da li ste kacili onog psihologa od pre par dana, ali do tancina je isprofilisao..bolesna marva koja se dokazuje drugarima-sociopatama, eek..Harry Roberts brate, oce, kralju, idolu, najjaci si, jebes govna da si Bogdo izbo vise ljudiнедеља у 02:31 · Свиђа ми се · 1 Dejan Radakovic hahahahhahahha ima vremena i za toнедеља у 08:00 · Свиђа ми се · 1 Milan Aki Djordjevic marko smekerica ....недеља у 21:37 · Свиђа ми се Edited January 8, 2013 by palfoot
Recommended Posts