goofs Posted April 22 Posted April 22 Erhm, bude na onim okrepnim stanicama kriška limuna, to posisam i malo vode, to mi je refill. Limun je dobar jer ima mineralne soli i šećer, što zajedno pomaže za sprečavanja grčeva. Doduše, ja trčim trail trke, možda na uličnim maratonima toga nema, ne znam. 1
Djuro Posted April 22 Posted April 22 to sto limun sadrzi u jednoj kriski je potpuno beznacajno: https://fdc.nal.usda.gov/fdc-app.html#/food-details/167746/nutrients na 100 grama: 29kcal, 9g CH, 2mg Na. koliko moze biti jedna kriska, 30 grama? to ne moze biti dovoljno za okrepu na trcanju. ali okej, na polumaratonu se moze bez icega, tamo okrepa i nije toliko bitna.
zoki Posted April 22 Posted April 22 Hvala @Djuro Poneću još gelova, pa ću tokom trke proceniti koliko da ih uzimam, da li je previše na svakih 5 km po jedan? Ili na 7? Što se tiče vazelina, to uvek radim, budem gladak da bih mogao svugde da se uvučem So sam planirao, video sam da ima u decathlonu ali mislim da neću stići tokom nedelje da odem tamo, a prodavnica gde uzimam gelove ima sve živo ali nema tablete soli (Kosančićev venac) pa bih zamolio nekog ako zna da mi kaže gde u širem centru Bg-a mogu to da kupim
Djuro Posted April 22 Posted April 22 Jbg, ovo na 5 ili 7 km, ja ti ne mogu odgovoriti. To zavisi kako si se istrenirao. Ako nisi trenirao sa gelovima, moguce je da ti puno gelova uznemiri stomak. ako uzmes prvi gel 10min pre starta, pa nakon toga svakih 45 min po jedan, ne bi trebao da imas problema sa stomakom. U kasnijim fazama trke mozes uzeti i kolu/fantu ako to daju na okrepnim stanicama. Bananu, cokoladu, tako nesto. Do tad ce ti se gelovi vrv smuciti.
burekdzija Posted April 25 Posted April 25 Podigao danas broj, za nedelju vidim najavljeno 26 stepeni bez oblaka, pa nek nam je srecno svima! 9
Popular Post burekdzija Posted April 28 Popular Post Posted April 28 Koji „retard“ je provukao stazu tako da su na 22. km Leskovacke carolije, a na 28. Bela Reka . Osim toga klasika, vrucina, mostovi, vetar, ali ipak pristojnih 3:34. Sad cevapi . 15
Popular Post goofs Posted April 28 Popular Post Posted April 28 Izgurao polumaraton, prvi put zvanično u životu, 1:46h. Ubio me beton, nisu moji nežni zglobići pravljeni za ovo. Sunce sam podneo ok, srčka ok, ali noge su pred kraj bile teške ko tuč, onaj deo most+Brankova je baš hevi. Zanimljivo je bilo koliko te vetar ubije u pojam, u Milutina Milankovića je duvao u prsa, pola minuta mi je usporio tempo (bar po satu), ali i ovako osetiš otpor i malo te demorališe. Inače fun ride, masa ljudi, neki stvarno impresivni trkači, jedna žena trčala sa kolicima za dete, i to baš trčala jako. @Djuro bio je limun na okrepi dve kriške limuna, par gutljaja vode, ostalo isprosipam po sebi i vozi. 13
Popular Post zoki Posted April 28 Popular Post Posted April 28 Nije loše za prvi put 😀 zadnjih sedam km lagano džogirao i polivao sa vodom, nisam hteo da forsiram 18 1
Popular Post pantelia Posted April 28 Popular Post Posted April 28 Zoki 1:57:02, ja zadovoljan Odlepio mi se flaster s bradavica , i patike mi napravile nekoliko zuljeva iz nepoznatog razloga, i toplo vreme... Izmakao licni rekord za 40 sekundi, doduse nisam toliko forsirao zahvaljujuci cemu sad normalno hodam 11
burekdzija Posted April 29 Posted April 29 17 hours ago, zoki said: Nije loše za prvi put 😀 zadnjih sedam km lagano džogirao i polivao sa vodom, nisam hteo da forsiram Cestitam! Prvi put se uvek pamti , pa jos na ovako teskoj stazi — treba da si ponosan. Uzivaj u tome sto si postigao i u oporavku. 1
burekdzija Posted May 4 Posted May 4 Usamljeni trkac (stigle slike od prosle nedelje). @Strahan srecno sutra u Kopenhagenu, pokidaces! 7
Popular Post Strahan Posted May 5 Popular Post Posted May 5 pozdrav iz copenhagena, istrcao za 3:42. u prvom delu trke sam bio malo rezervisan ali sam posle 20-i nekog km dao malo jaci gas. staza odlicna, grad prelep, puno ljudi na stazi, sve u svemu zadovoljan sam idemo dalje, na ispod 3:30 16
burekdzija Posted May 5 Posted May 5 1 hour ago, Strahan said: pozdrav iz copenhagena, istrcao za 3:42. u prvom delu trke sam bio malo rezervisan ali sam posle 20-i nekog km dao malo jaci gas. staza odlicna, grad prelep, puno ljudi na stazi, sve u svemu zadovoljan sam idemo dalje, na ispod 3:30 Cekam te u Berlinu za 3:30 majstore 1 1
Recommended Posts