gospa buba Posted December 27, 2008 Posted December 27, 2008 posle meseca dana bilje odlichno napreduje ali sve nesto hoce da raste na goresve ne mogu da verujem :lolol:brshljane & vresove ostavih napolju. pa sta pretekne pretekne
gospa buba Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 upomoc upomoc.poslala snajka poljoprivrednica neshto sto ona zove seme indijskog oraha. tj za sadjenje.sta cu sad :o
msmodesty Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 (edited) upomoc upomoc.poslala snajka poljoprivrednica neshto sto ona zove seme indijskog oraha. tj za sadjenje.sta cu sad :opitanje je da li bi ga trebalo "naklijavati" (ne odmah u zemlju nego na vlaznu podlogu da mu odmekne ljuska, ako je ima)ja sam skroz poludela i svakog dana donosim sve vece i vece saksije i biljke. hocu reci, ja donosim sadnice i saksije, pa se igram u tush kabini sa dzakovima od 40L zemlje i vulkanskim shljunkom....bolesno.pochelo je naivno:a onda sam nashla ovu divnu saksiju sa rezervoarom i pokazivachem nivoa vode (pazljivo sa shustiklom, to mi je poklon od svekrve -_- )rashirila sam se i po simsovima, japanska azalea:da bi juche moj sluchaj kulminirao sanseverijom:uzasno mi je nedostajalo neshto za tu beskorisnu rupu u zidustavila sam i begonije da klijaju Edited March 8, 2009 by msmodesty
gospa buba Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 pitanje je da li bi ga trebalo "naklijavati" (ne odmah u zemlju nego na vlaznu podlogu da mu odmekne ljuska, ako je ima)ima neku debelu ljusketinu ko oraj. nisam ni sigurna dal je to za kucu ili za njivu :unsure:a shustikla ubiva, da znash :D
JozoMujica Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 Je l' ima neko neki savet, iskustvo, bilo šta vezano za sadjenje semenki kaktusa?Dobio sam neke prilično interesantne vrste, ali u semenu, pa ako neko ima neki poseban savet, dobrodošao je... Na netu sam uglavnom našao neka generalna uputstva, ali iskustvo iz prve ruke više znači... A cvećari uglavnom nemaju pojma, kažu da kaktuse dobijaju već nikle, nikada u semenu...
nasumica Posted April 17, 2009 Posted April 17, 2009 www.svetbiljaka.comima dosta toga o gajenju kaktusa, kao i ljudi koji uzgajaju kaktuse iz semena, pa probaj tamo...
gospa buba Posted April 21, 2009 Posted April 21, 2009 ove sezone sam se malo opustila u pogledu izbora, uzimam po 2 odrasle biljke nedeljno, polako & razumno...al se konzervisala u pogledu boje ^_^vrbena je otkrice ove sezone betonija probno, da vidimo da li ce da je odnese uragani neshto sto mi prodadoshe pod nazivom viseci papagaj (ako mu neko zna oficijelno ime, neka udeli neznalici)rado cu uslikati i visece mushkatle, chim pochnu da vise <_<
Nicol Posted April 21, 2009 Author Posted April 21, 2009 krasan ti je balkon. a moji su brsljani kolektivno otputovali s ovoga svita. nije mi jasno da nakon više godina punog rasta odjednom odapnu 3 komada i to u bliskom srodstvu? a ne vidim nikakve nametnike, niti druge promjene. apoptoza kod bršnjana? prirodne smrti? bilansni suicidi?
gospa buba Posted April 21, 2009 Posted April 21, 2009 (edited) krasan ti je balkon.joj hvala :)(bice krasan tek, ako ga koshava ne odnese. uochi kanape na zardinjerama, moja nova opsesija novog beograda i potkrovlja :P)a moji su brsljani kolektivno otputovali s ovoga svita. nije mi jasno da nakon više godina punog rasta odjednom odapnu 3 komada i to u bliskom srodstvu? a ne vidim nikakve nametnike, niti druge promjene. apoptoza kod bršnjana? prirodne smrti? bilansni suicidi?joj ne znam. meni su moji izgledali sjajno na severnoj strani, valjda jer siroti nisu mogli bolje, a nikad nije ni bilo direktnog sunca. kad su proshle godine preshli na jugoistok, daviish katastrofe :oruzniju stoku nisam videla. muchili su se celu sezonu, onako metrima dugachki. a pochetkom ove godine sam ih, zute, dronjave i nikakve oshishala na 10-15 cm. isto su stari, recimo 4 godine... sad budem videla kakve su im namere, da preteknu il u djubre :( Edited April 21, 2009 by thermal bug
hoffnung Posted April 21, 2009 Posted April 21, 2009 Zasadio sam nar (da li je neko sadio kod nas?) -slučajno. Jeo sam plod i sačuvao sam semenke (nisam ih zgutnuo zajedno sa onim mega-super-strava slatkim sokićem) Turio sam ih u saksiju (gomila) i nikle (ako se tako kaže) su tri. Jedna je u mojoj sobi, ostale dve su na terasi. Jedva čekam da vidim šta će da se desi. Nisam još istraživao na netu jer ne želim da se primam. Sačekaću da ova (ove) bebice očvrsnu, napuste pelene i postanu malecno drvence (toliko da mogu da se primim&radujem).Update sledi za koji mesec u slici.
gervasius twinkleminkleson Posted April 22, 2009 Posted April 22, 2009 (edited) . Edited April 22, 2009 by gervasius twinkleminkleson
Nicol Posted April 22, 2009 Author Posted April 22, 2009 joj hvala :) (bice krasan tek, ako ga koshava ne odnese. uochi kanape na zardinjerama, moja nova opsesija novog beograda i potkrovlja :P )neka, neka. stavila bi ja i verige da sačuvam takve primjerkejoj ne znam. meni su moji izgledali sjajno na severnoj strani, valjda jer siroti nisu mogli bolje, a nikad nije ni bilo direktnog sunca. kad su proshle godine preshli na jugoistok, daviish katastrofe :o ruzniju stoku nisam videla. muchili su se celu sezonu, onako metrima dugachki. a pochetkom ove godine sam ih, zute, dronjave i nikakve oshishala na 10-15 cm. isto su stari, recimo 4 godine... sad budem videla kakve su im namere, da preteknu il u djubre :(zanimjivo, i moji su bili trogodišnjaci- jedri, debeli i zeleni. RIP. svo vrime sam ih jednako tretirala i držala na jednakim lokacijama (koje nisu bile susjedne). i onda se sva 3 osuše u razmaku par tjedana. morat ću angažirat pavllla da mi pomogne oko istrage <_< Zasadio sam nar (da li je neko sadio kod nas?) -slučajno. Jeo sam plod i sačuvao sam semenke (nisam ih zgutnuo zajedno sa onim mega-super-strava slatkim sokićem) Turio sam ih u saksiju (gomila) i nikle (ako se tako kaže) su tri. Jedna je u mojoj sobi, ostale dve su na terasi. Jedva čekam da vidim šta će da se desi. Nisam još istraživao na netu jer ne želim da se primam. Sačekaću da ova (ove) bebice očvrsnu, napuste pelene i postanu malecno drvence (toliko da mogu da se primim&radujem).šipak/nar ispadne smišan grmić, sretno! moji su ih oko kuće imali među mandarinama i limunima, i znam da ih se moralo štitit od bure i hladnoće. odnosno, prezimili bi i bez zaštite, ali ne daju plod. s druge strane sušu dobro podnose. u unutrašnjosti sam ih slabo susretala.
Recommended Posts