ragasto Posted October 19, 2021 Posted October 19, 2021 Nije to mnogo, danas je teško naći dobru krpu za monitor. Nego, možda nisam dobro razumeo - pustiš film i gornji deo ekrana ti je isečen notchom, jel?
mraki Posted October 19, 2021 Posted October 19, 2021 11 minutes ago, ragasto said: Nije to mnogo, danas je teško naći dobru krpu za monitor. Nego, možda nisam dobro razumeo - pustiš film i gornji deo ekrana ti je isečen notchom, jel? Ne mora, zavisi od softvera i podešavanja.
jms_uk Posted October 19, 2021 Posted October 19, 2021 10 minutes ago, Tpojka said: Ovo mi simpatično: Nisi video stalak za monitor od 'iljadarke? 1
radisa Posted October 19, 2021 Posted October 19, 2021 Just now, jms_uk said: Nisi video stalak za monitor od 'iljadarke? Ja imam sasvim dobar 4K Asus monitor, a imam i Alienware FHD, 120Hz refresh rate... Tiltuju, rotiraš ih, vrhunska slika... Izašli me, zajdeno jeftinije od tog postolja... Jel' su vlasinici mekova ovce?
jms_uk Posted October 19, 2021 Posted October 19, 2021 1 minute ago, radisa said: Ja imam sasvim dobar 4K Asus monitor, a imam i Alienware FHD, 120Hz refresh rate... Tiltuju, rotiraš ih, vrhunska slika... Izašli me, zajdeno jeftinije od tog postolja... Jel' su vlasinici mekova ovce? https://www.apple.com/uk/shop/buy-mac/pro-display-xdr £4,599-5,499 bez stalka ili VESA adaptera ('samo' £189)
ragasto Posted October 19, 2021 Posted October 19, 2021 2 minutes ago, mraki said: Ne mora, zavisi od softvera i podešavanja. Oni kažu: Developers can full screen their apps using the area surrounding the notch at the top of the display. i to ilustruju ovako: Znači nije full screen pa da ga 'ebeš, jedino ako su odlučili da malo promene definiciju. Da, možeš da podešavaš veličinu prozora ali to opet znači da ne možeš da koristiš celu površinu. Kažu da će programi "obilaziti" notch da se ne bi dogodilo da nešto ostane pokriveno, ali ne vidim kako će neki program za puštanje filmova to da uradi.
radisa Posted October 19, 2021 Posted October 19, 2021 Just now, ragasto said: Oni kažu: Developers can full screen their apps using the area surrounding the notch at the top of the display. i to ilustruju ovako: Znači nije full screen pa da ga 'ebeš, jedino ako su odlučili da malo promene definiciju. Da, možeš da podešavaš veličinu prozora ali to opet znači da ne možeš da koristiš celu površinu. Kažu da će programi "obilaziti" notch da se ne bi dogodilo da nešto ostane pokriveno, ali ne vidim kako će neki program za puštanje filmova to da uradi. Spustiće se ispod, pa ćeš imati crnu liniju gore, debljine notcha?
ragasto Posted October 19, 2021 Posted October 19, 2021 @radisa Tako nekako i ja mislim. Što opet nije full screen, nego full screen minus the notch.
radisa Posted October 19, 2021 Posted October 19, 2021 8 minutes ago, jms_uk said: https://www.apple.com/uk/shop/buy-mac/pro-display-xdr £4,599-5,499 bez stalka ili VESA adaptera ('samo' £189) Jbg, kontam da je to full boja, 32 inch, 6k ekran, sve jasno, ali 5.5K za monitor je baš puno... Mislim, jbt, za postolje 1K, je baš besmisleno...
Tpojka Posted October 19, 2021 Posted October 19, 2021 1 minute ago, radisa said: 5.5K Ne smatram da se taj nano-texture nešto pokaz'o. Valjda nije uopšte za nekog kome je foto/video u radnom opisu.
jms_uk Posted October 19, 2021 Posted October 19, 2021 8 minutes ago, ragasto said: @radisa Tako nekako i ja mislim. Što opet nije full screen, nego full screen minus the notch. Nekih 74 piksela, koji dovode ostatak ekrana na 16:10 Mislim da ce se ljudi generalno navici na isti, jedino ne znam sta se desava kad program koristi ceo menu bar... 1
Peter Fan Posted October 27, 2021 Posted October 27, 2021 macOS Monterey on the Mac App Store (apple.com) upravo ga skidam
jms_uk Posted October 27, 2021 Posted October 27, 2021 Moj late-2013 MBP ne podrzava Sent from my iPhone using Tapatalk
Recommended Posts