Jump to content
IGNORED

Apple Macintosh

henrik larsson

Recommended Posts

Posted

Nije to mnogo, danas je teško naći dobru krpu za monitor.:sleep:

Nego, možda nisam dobro razumeo - pustiš film i gornji deo ekrana ti je isečen notchom, jel?

Posted
11 minutes ago, ragasto said:

Nije to mnogo, danas je teško naći dobru krpu za monitor.:sleep:

Nego, možda nisam dobro razumeo - pustiš film i gornji deo ekrana ti je isečen notchom, jel?

Ne mora, zavisi od softvera i podešavanja.

Posted
10 minutes ago, Tpojka said:

Ovo mi simpatično:

Nisi video stalak za monitor od 'iljadarke?

B4S8jrJ.png

• +1 1
Posted
Just now, jms_uk said:

Nisi video stalak za monitor od 'iljadarke?

B4S8jrJ.png

Ja imam sasvim dobar 4K Asus monitor, a imam i  Alienware FHD, 120Hz refresh rate... Tiltuju, rotiraš ih, vrhunska slika... Izašli me, zajdeno jeftinije od tog postolja...

Jel' su vlasinici mekova ovce?

Posted
1 minute ago, radisa said:

Ja imam sasvim dobar 4K Asus monitor, a imam i  Alienware FHD, 120Hz refresh rate... Tiltuju, rotiraš ih, vrhunska slika... Izašli me, zajdeno jeftinije od tog postolja...

Jel' su vlasinici mekova ovce?

https://www.apple.com/uk/shop/buy-mac/pro-display-xdr

£4,599-5,499 bez stalka ili VESA adaptera ('samo' £189)

Posted
2 minutes ago, mraki said:

Ne mora, zavisi od softvera i podešavanja.

Oni kažu:

Developers can full screen their apps using the area surrounding the notch at the top of the display. i to ilustruju ovako:

apple_macbook-pro_16-inch-xcode_10182021

Znači nije full screen pa da ga 'ebeš, jedino ako su odlučili da malo promene definiciju. Da, možeš da podešavaš veličinu prozora ali to opet znači da ne možeš da koristiš celu površinu. Kažu da će programi "obilaziti" notch da se ne bi dogodilo da nešto ostane pokriveno, ali ne vidim kako će neki program za puštanje filmova to da uradi.

Posted
Just now, ragasto said:

Oni kažu:

Developers can full screen their apps using the area surrounding the notch at the top of the display. i to ilustruju ovako:

apple_macbook-pro_16-inch-xcode_10182021

Znači nije full screen pa da ga 'ebeš, jedino ako su odlučili da malo promene definiciju. Da, možeš da podešavaš veličinu prozora ali to opet znači da ne možeš da koristiš celu površinu. Kažu da će programi "obilaziti" notch da se ne bi dogodilo da nešto ostane pokriveno, ali ne vidim kako će neki program za puštanje filmova to da uradi.

Spustiće se ispod, pa ćeš imati crnu liniju gore, debljine notcha?

Posted

@radisa

Tako nekako i ja mislim. Što opet nije full screen, nego full screen minus the notch.

:twak:

Posted
1 minute ago, radisa said:

5.5K

Ne smatram da se taj nano-texture nešto pokaz'o. Valjda nije uopšte za nekog kome je foto/video u radnom opisu.

Posted
8 minutes ago, ragasto said:

@radisa

Tako nekako i ja mislim. Što opet nije full screen, nego full screen minus the notch.

:twak:

Nekih 74 piksela, koji dovode ostatak ekrana na 16:10

Mislim da ce se ljudi generalno navici na isti, jedino ne znam sta se desava kad program koristi ceo menu bar...

• +1 1
Posted

Moj late-2013 MBP ne podrzava :sad:

Sent from my iPhone using Tapatalk