Roger Sanchez Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 (edited) Ide leto, vreme je za vikendasenje i rekreaciju, pa i za novu makinu.Molim misljenje strucne forumske javnosti oDELL Inspiron N7110 Intel-Core i7-2670QM 2.2GHz 8192MB 640GB DVDRW 17.3'Napominjem da se bavim dosta zahtevnom grafikom, dakle velikim formatima u PS-u i projektovanjem i renderovanjem u Mayi.Ne ocekujem od laptopa da mi radi kao sto rade umrezene makine, ali barem da mogu da kreativni deo projekata(nekav dizajn ili modelovanje) odradim u prirodi, pa da posle finisiram na radnoj stanici. Hvala unapred.Pretpostavljam da imaš Optimus, budući da je unutra Nvidija. Ako ti se Maya bude rušila, trebaš isključiti Aero. Tu kod Nvidije ti je thread patnika.Pretpostavljam da jeftini laptopi s Quadricama ne postoje? Edited March 21, 2012 by Roger Sanchez
April Posted March 24, 2012 Posted March 24, 2012 Pretpostavljam da imaš Optimus, budući da je unutra Nvidija. Ako ti se Maya bude rušila, trebaš isključiti Aero. Tu kod Nvidije ti je thread patnika.Pretpostavljam da jeftini laptopi s Quadricama ne postoje?Uh, ovo može da bude zanimljivo, baš ću probati, nadam se da do uskršnjih praznika kupim i instaliram sve, pa ću ga natenane testirati. Ako se sa Mayom pojavi problem, prijaviću.
Roger Sanchez Posted March 24, 2012 Posted March 24, 2012 Uh, ovo može da bude zanimljivo, baš ću probati, nadam se da do uskršnjih praznika kupim i instaliram sve, pa ću ga natenane testirati. Ako se sa Mayom pojavi problem, prijaviću.Ako se baviš renderingom, zašto ne kupiš neki sa Quadro NVS karticama, gdje ti je sav taj kuracpalac uredno podržan. Plus, strpi se malo, Intel vadi van novu generaciju za 2 tjedna, nvidia je neki dan, sve bi ovo prijašnje moglo završit na.....čekaj.....popustu.
April Posted March 24, 2012 Posted March 24, 2012 Pa ne mozes na tim masinama da renderujes, odnosno nemam ja bas toliko vremena...Ali mozes fino da modelujes ili da teksturises manje zahtevne stvari. Ili da zavrsis dosta stvari u PS, odnosno gomilu fizikalije koja ionako odnosi najvise vremena, i to sve u nekoj finoj prirodi, meni dovoljno. Render posle ostavis na radnu stanicu da se krcka preko noci natenane.
ToniAdams Posted March 29, 2012 Posted March 29, 2012 jese formatiraju bakterije na aktuelnim laptopovima?
Roger Sanchez Posted March 29, 2012 Posted March 29, 2012 Ne.Ali ju jednom isprazni skoro do kraja da ti ono predviđalo vremena trajanja baterije bolje previđa.
ToniAdams Posted March 29, 2012 Posted March 29, 2012 dada, jasno.punila se nocas sve vreme, posto je bila posve prazna.sace desava sledece, kad dodje do 25 posto baci se u stendbaj. pritom vrlo malo po isklucivanju sa stekera sklizne na 80 posto.pritom kako vidim, ne traje nesto premalo, oko 2 ure uz zanimaciju.moguce da bas nije drug sa ovim indikatorom sedmicinim.
MachineGunEtiquette Posted March 29, 2012 Posted March 29, 2012 moguce da bas nije drug sa ovim indikatorom sedmicinim.Moguće. Meni lenovovljlev indikator posve druge cifre javlja u odnosu na sedmicinim.
ToniAdams Posted March 29, 2012 Posted March 29, 2012 bitce to, sad ga akam i nece da krepa. a za po minuta pri skidanju sa stekera spadne na 80.
Roger Sanchez Posted March 29, 2012 Posted March 29, 2012 možda je onaj kontrolni sklop u njoj pošandrco. on je zadužen da javlja kolko još ima mW, a onda si laptop računa koliko bu mu to potrajalo.
ToniAdams Posted April 2, 2012 Posted April 2, 2012 apdejt, sada radi kulijana, kako treba. medjutim, jutros nisam mogo da startam laptop iako je bakterija bila puna. kad sam ga nakacio na punjac lepo se startao, i onda umesto da puni navodno praznu, pokazao je 100posto full. skino sa punjaca i normalno radi. restartovo par puta, sve kul.wtf?
Roger Sanchez Posted April 2, 2012 Posted April 2, 2012 možda je onaj kontrolni sklop u njoj pošandrco.
*edited by mod Posted April 9, 2012 Posted April 9, 2012 odneo sam u subotu po preporuci sa foruma lap top na popravku u PC kliniku zato sto mi se kuler u zadnje vreme cuo kao traktor. zvali su me vec u jutros da ga pokupim. kazu ocistili su ga i zamenili pastu za 3000 sto je ok ali koliki sam bizgov u zurbi nisam upalio komp kod njih vec tek kada sam dosao kuci pa tako izgleda da kada su ga sastavljali nisu dobro povezali ili su nedaj boze sjebali hard disk. sutra im ga vracam nazad i nedo im bog da mi traze dodatne pare za ovu njihovu brljotinu.
Moća Posted May 28, 2012 Posted May 28, 2012 Dajte laptop za autocad izmedju 35k i 40k. Mora da se uzme u winwinu jbg ako moze neka preporuka sto pre.
Recommended Posts