Milosh76 Posted January 29, 2022 Posted January 29, 2022 Batali to, ako je budzet oko 300e bolje uzeti stariju bolju masinu nego nov tog "kvaliteta". 2
đorđe geprat Posted January 30, 2022 Posted January 30, 2022 ma ne treba to meni, samo sam naleteo tražeći koješta na šopsteru. privuklo mi je pažnju zbog 200€ cene. dobar mi je moj asus a, začudićete se, da nas u kući sasvim služi prastari dell inspirion, bez baterije i sa HDD 80GB, W XP, na kome sam uvežbao neku staru ACad varijantu.
Zen Posted February 6, 2022 Posted February 6, 2022 Kako spojiti Powerbank sa laptopom? Parametri jednog i drugog uređaja su odgovarajući. Kabl powerbanka je sa USB Type C muškom utičnicom. Na laptopu su obični USB A i B portovi. a ulaz za punjač Delovog Inspiron 5567 je 7,4 sa o,5 mm muški. Postoji li adapter za to premošćavanje kod nas? Neko drugo rešenje?
renne Posted February 6, 2022 Posted February 6, 2022 (edited) Ako laptop nije predviđen da se na njegov Type C uključuje powerbank. onda nikako Edited February 6, 2022 by renne
Zen Posted February 6, 2022 Posted February 6, 2022 21 minutes ago, renne said: Ako laptop nije predviđen da se na njegov Type C uključuje powerbank. onda nikako Nema njegovog Type C porta. Mislim da ima rešenja https://www.aliexpress.com/item/4000285203149.html ali da li ovog ima kod nas?
renne Posted February 6, 2022 Posted February 6, 2022 Ma ne može to tako preko tog, ili bilo kog adaptera Ili je lap predviđen za takvo punjenje, ili nije, ili je napravljet da ide na amperažu powerbanka, ili nije. Nema sredine 1
Zen Posted February 6, 2022 Posted February 6, 2022 2 hours ago, renne said: Ma ne može to tako preko tog, ili bilo kog adaptera Ili je lap predviđen za takvo punjenje, ili nije, ili je napravljet da ide na amperažu powerbanka, ili nije. Nema sredine Napravljen je da ide na amperažu powerbanka, ali nema odgovarajućeg porta (USB-C) za to. Treba ga spojiti preko utičnice za punjač. Kako?
renne Posted February 6, 2022 Posted February 6, 2022 Laptop koji je napravljen da se puni preko moblinih punjača ima odvojen type C ulaz za to. I to je to. Nema filozofije
Zen Posted February 6, 2022 Posted February 6, 2022 (edited) 17 minutes ago, renne said: Laptop koji je napravljen da se puni preko moblinih punjača ima odvojen type C ulaz za to. I to je to. Nema filozofije Nisi u pravu. https://www.newegg.com/p/1VJ-00P0-00059 Edit: Pitanje je da li u Srbiji ima tih adaptera. Edited February 6, 2022 by Zen
Zen Posted February 6, 2022 Posted February 6, 2022 5 minutes ago, jezovuk said: Ovo je tačno ono što tražim https://www.newegg.com/p/1VJ-00P0-00060. U svakom slučaju hvala na trudu.
jezovuk Posted February 6, 2022 Posted February 6, 2022 (edited) Ovaj na redditu je imao problema jer laptop nije dobro detektovao tip punjača (za šta valjda služi centralni pin u okruglom 7.4mm konektoru). Vredi probati... Edited February 6, 2022 by jezovuk
Zen Posted February 6, 2022 Posted February 6, 2022 3 minutes ago, jezovuk said: Ovaj na redditu je imao problema jer laptop nije dobro detektovao tip punjača (za šta valjda služi centralni pin u okruglom 7.4mm konektoru). Vredi probati... Počinje sa jednim problemom a završi se sa više njih. Da, i to je problem...da li će ga uopšte detektovati. Ovaj powerbank koji imam opslužuje bez ikakvih problema mobilni i tablet, predviđen je i za laptopove, a problem je kod onih laptopova koji nemaju punjenje preko USB C porta.
Zen Posted February 6, 2022 Posted February 6, 2022 4 minutes ago, renne said: ja to pričam celi dan Pričaš ono što želiš, što jeste prirodno rešenje ali kao što vidiš postoji i drugačiji načini. Pitao sam za pomoć da li tih adaptera ima u Srbiji.
Recommended Posts