Jump to content

Ljaptop

Featured Replies

Just now, Sludge Factory said:

Mhm, pa to je znaci kao da je neko budzio 4GB na 8. Jbg, taj je najpovoljniji cini mi se u toj kategoriji (a da je neka pouzdanija marka). 

Ne, nije budženo, to tako Assus originalno prodaje...

Uzmi lenovo, 2 generacije je novij procesor, koliko vidim...

Aha, pa to je onda ok. 

Vidim da ima tih silnih oznaka na procesorima, ko bi to sve pohvatao sta je sta. Hvala :) 

Preporuka za laptop do 70k.
Prosecan korisnik, ne igra igrice jedino ako bi mogao da bude 17 inca zbog gledanja filmova mada ni to nije presudno moze i 15 ako je dobra masina.

Izgleda da ću ipak na kraju kupiti nov laptop, a na trenutni instalirati mint i ćao.

Preporuke? Max 13.3", da mož da izvršava neke kodove (najvažniji procesor i RAM), i još kad bi imao USB-A portove... 

Gledah nešto Dell XPS 13 https://www.dell.com/en-us/shop/cty/pdp/spd/xps-13-9300-laptop al vidim da nema USB-A :mellow: ne sviđa mi se taj trend.

Ubacio bih SSD hard u laptop, da ga malo osvežim tj. ubrzam... Ima li nekih preporuka?
A i cenim da nije prekomplikovano da se to uradi u kućnoj radinosti?

.... Shiit has hit the fan!

1 minute ago, Frank Pembleton said:

Ubacio bih SSD hard u laptop, da ga malo osvežim tj. ubrzam... Ima li nekih preporuka?

2 minuta posla da ga staviš, i polas ata da instaliraš win, ako nećeš da kloniraš disk. koji već imaš... AKO hoćeš, onda je malo komplikovanije...

Zavisi od tipa laptopa, na nekim modelima je malo više od 2 minuta (čak i za mene)...

Ali ima fora, ako lap top ima CD da se kupi nosac i ubode SSD tu te se na njemu digne sistem, ili se klonira na njega postojeci a HDD bude storage. To ume da bude malo skuplje ali fino i brzo resenje.

Ima CD no ne bi se zamarao...

Nego neki model SSD HD da se obrati paznja ili koje izbegavati?

@Vapad

Što skuplje, ti HD adapteri za optical drive bay su par dolara na ebay (barem za moj laptop).

Ma ovde umeju da kostaju 10-15-20 dolara, sto mu dodje pola nekog jeftinijeg SSDa od 240GB. A cekati sa ebaya u svetlu toga kako posta "isporucuje" sitne pakete, tacno bi cekao tri meseca i opet curak.

@Frank - ja sam uzeo Apacera jer je bio jeftin, 4300RSD za 240GB, i imao vecu deklarisanu brzinu pisanja i citanja od Kingstona i Gigabajta a ok ocene po netu.

Ima ih sada sa 2 i 3 godine garancije, ne znam da li intel daje 5 jos uvek(?), ali generalno postavi budzet, vidi sta mozes da dobijes za to glede brzine/velicine/garancije pogledaj kako se kotiraju na internetu i to je to.

Trebalo bi da ima jeftinije (svakako istina da u ovo vreme posiljke putuju 3 dana kamilama.)

cd.jpg

9 hours ago, Frank Pembleton said:

Ko sto rece Indy - zavisi od računara do računara. Pogledaj na yt za tvoj model kako se to radi pa vidi da li ćeš sam ili to je bolje da ga odneses u servis ( neki su baš zajebani, gde ceo komp mora da se rasturi dok se dodje do diska)

On 7.8.2020. at 13:13, Shitgenstein said:

Izgleda da ću ipak na kraju kupiti nov laptop, a na trenutni instalirati mint i ćao.

Preporuke? Max 13.3", da mož da izvršava neke kodove (najvažniji procesor i RAM), i još kad bi imao USB-A portove... 

Gledah nešto Dell XPS 13 https://www.dell.com/en-us/shop/cty/pdp/spd/xps-13-9300-laptop al vidim da nema USB-A :mellow: ne sviđa mi se taj trend.

Ovaj komp je sa-vr-sen!

Pazi, jako je mali - nema okvir (ekran) gotovo uopste, kad ga uzmes u ruke kao da si uzela net-book (10'')

Za USB A uzmi adapter, stas, prevazidjeno.

Edit: XPS 13 se pravi vec godinama sa razlicitim generacijama procesora, ja ne bih uzimala matorca.

Edited by Lila

-1

Konvertori, adapteri i ostale anrmolje su sranje. Lakše je nositi par mm deblji komp koji ima portove koji ti trebaju, nego ultratanki s torbom punom adaptera, jer nikad ne znaš koji će ti zatrebati