Đipalo Junuz Posted September 21, 2017 Posted September 21, 2017 Imam Toshibu, star nekih 7-8 godina, do sad radio besprekorno E, sad imamo situaciju: počinje ventilator kulera da mu crkava čini mi se... Zuji, vibrira, zveči, ubrzava pa usporava... Kao da je pomeren iz ose. Ima li šanse da se nađe rezervni/zamenski ili da se popravi nekako? Preporuke, iskustva? Otvarao sam ga dokle sam mogao, kuler ne mogu da izvadim, bakarna cevka ide kroz njega ili tako nekako. Ne mogu ni ventilator da odvojim i da ga skinem, ima metalnu masku preko, stigao sam do granice krckanja plastike...
Skyhighatrist Posted September 21, 2017 Posted September 21, 2017 (edited) Koja Toshiba? Ja sam na mojoj (satelit c655, stara 6 godina) bezbroj puta vadio/čistio kuler, na kraju sam kupio novi i zamenio ga... Čak sam menjao i pastu na procesoru (ymmw, not for a faint of heart) Edit: od tisuću otvaranja sam sjebo par navoja na plastici gde dođu šarafi, plus poslednji put nešto nije selo 100% kako treba, pa sad malo zjapi ćošak kod ekrana, al' to mu je za bolje hlađenje :) Edited September 21, 2017 by Skyhighatrist
Đipalo Junuz Posted September 21, 2017 Posted September 21, 2017 (edited) Satellite Pro S500 Otvarao i ja x puta, jedno vreme sam zvrndanje "sređivao" ubacivanjem parčeta cevčice za pijenje sokova između kućišta ventilatora i plastike koja spaja ventilator i hladnjak, pa ponavljao kad se pomeri... Edited September 21, 2017 by Đipalo Junuz
Skyhighatrist Posted September 21, 2017 Posted September 21, 2017 Ima sigurno po e-bay kulera sa sve heatsinkom za ~20 evrića... Kod mene se ventiš lako skida, a da se ne diraju cevke, i koštao me 6e, free poštarina, ništa carina, došao poštar i tutnuo mi paketić u ruke :)
Đipalo Junuz Posted September 21, 2017 Posted September 21, 2017 Ja se potajno nadam da se i kod mene lako skida ventilator samo ja još nisam provalio kako :( Vole da nameste neke skrivene šrafčiće, žabice, gluposti...
Skyhighatrist Posted September 21, 2017 Posted September 21, 2017 Pa da, moj ima tri (baš) sitna šrafića (jedan se vidi, a druga dva moraš da tražiš dole u mraku :D ) kojima se otkačinje sa heatsinka. Gledam na YT, izgleda da je kod tebe mrka kapa, mora da se skine ploča i ceo heatsink, da bi došao do samog ventiša (za zamenu - za čišćenje valjda možeš da skineš onaj limčić odozgo pa da očistiš četkicom i izduvaš prašinu iz onih rebaraca, premda se i to najbolje očisti kad se skine sve...)
Krošek Posted September 22, 2017 Posted September 22, 2017 Imam Toshibu, star nekih 7-8 godina, do sad radio besprekorno E, sad imamo situaciju: počinje ventilator kulera da mu crkava čini mi se... Zuji, vibrira, zveči, ubrzava pa usporava... Kao da je pomeren iz ose. Ima li šanse da se nađe rezervni/zamenski ili da se popravi nekako? Preporuke, iskustva? Otvarao sam ga dokle sam mogao, kuler ne mogu da izvadim, bakarna cevka ide kroz njega ili tako nekako. Ne mogu ni ventilator da odvojim i da ga skinem, ima metalnu masku preko, stigao sam do granice krckanja plastike... http://www.kupujemprodajem.com/Toshiba-Satellite-P500-kuler--33849843-oglas.htm sumnjam da je to ("p500"), al ono ima tih stvari
nenad Posted October 2, 2017 Posted October 2, 2017 potreban "kucni" laptop, za oko 400 evra, moze i vise, ako ima nesto dobro. sta kupiti i gde u beogradu? ako je ikako moguce da pare ne odu andreju vucicu.
James Marshall Posted October 2, 2017 Posted October 2, 2017 Valjda BC group nije njegov, ja uzeo kod njih prije par godina, baš su kulturni i gotivni bili.
renne Posted October 2, 2017 Posted October 2, 2017 tako je recimo za ove novce koje nenad hoće ja bih ovo uzeo
djeneralche Posted October 2, 2017 Posted October 2, 2017 HD na 5400rpm, znam kada sam kupio laptop pre 7god da je imao taj hard i bio je sporiji od 5godina starijeg desktopa, veliko razocarenje.
Indy Posted October 2, 2017 Posted October 2, 2017 HD na 5400rpm, znam kada sam kupio laptop pre 7god da je imao taj hard i bio je sporiji od 5godina starijeg desktopa, veliko razocarenje. Nisu godine tu presudne, tako da to nije neobično da nov laptop bude sporiji od 5 god. starog desktopa (a bogme i laptopa).
Milosh76 Posted October 3, 2017 Posted October 3, 2017 Onda kupis ssd i laptop prodise... a od starog hdd iz laptopa napravis externi disk... i svi srecni i zadovoljni, cek manji od 100e, dobitak ogroman
maheem Posted October 25, 2017 Posted October 25, 2017 (edited) Valjda BC group nije njegov, ja uzeo kod njih prije par godina, baš su kulturni i gotivni bili. thanx za ovo. shop za svaku preporuku. veoma sam zadovoljan uslugom i komunikacijom, plus na samom sajtu možeš da pregovaraš oko spuštanja cene Edited October 25, 2017 by maheem
Recommended Posts