Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

7 hours ago, Fakundo Sava said:

Pogledao sam na guglu ta Zagajićka brda ,ima tamo neki kurati obelisk ,dal je imao on neku svrhu?

To je geodetska trigonometrijska tačka, ima takvih piramida po još nekim brdima i planinama po Srbiji, i van Srbije.
Geodetske tačke imaju svoju kategorizaciju (tačke prvog reda, drugo reda, itd) pa su koliko kapiram tačke prvog reda ovako obeležavane (verovatno ne baš sve)
To na Zagajičkim brdima je relikt prošlosti, pretpostavljam da je danas obeležavanje na terenu sasvim drugačije, a možda je i kategorizacija (rangiranje) drugačije.

p.s. trig. tačke ne moraju uopšte da budu baš na samom vrhu, bitnije je da postoji dobar vidik ka ostalim trigonometrijskim tačkama. Primer je ista ovakva "piramida" na Suvom Rudištu, na Kopaoniku.

• Replies 1.3k
  • Views 167.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ipak se nismo spustili do Trajanove table, ali sam sve zapamtio za sledeći put, posebno tu kafanu.   Za vikend sam bio na potezu Viminacijum - NP Đerdap.   Viminacijum me je oduše

• Obišao sam (obnovljenu) tvrđavu Ram, prešao skelom u Banat, rashladio se na Vračevgajskom jezeru, vratio se na večeru u Staru Palanku (Lederata - odlične šnicle/krmenadle od soma), vratio se nazad pre

• kud u maglu Simoviću
    kud u maglu Simoviću

ako merkaš vrnjačku banju, samo hotel park

Posted Images

mi kad smo pre nekoliko godina isli tu setnju do Zagajickih brda uopste nije lako naci stazu,nije bila najbolje obelezena pa smo sat vremena lutali oko sela Grebenac trazeci je ali ishod je sto smo nabasali na nalaziste smrcaka i ubrali jedno 2kg D

On 29. 4. 2026. at 0:07, Fakundo Sava said:

Pre par dana drugar okačio slike sa Rtnja ,popeo se tamo sa sinom od 10 godine,nisam još stigao da ga pitam dal je bilo teško ,uglavnom na slikama su bili nasmejani

Ne vidim Rasove fotografije

Pogledao sam na guglu ta Zagajićka brda ,ima tamo neki kurati obelisk ,dal je imao on neku svrhu?

Moze da se popne na Rtanj imaju dve staze laksa i teza samo sto ta laksa ipak ima delova gde se.skoro ide po nekim stenama i nije naivno.

Evo malo Istocne Srbije

No image preview

IMG 9436 — Postimages

Edited by glibav

No image preview

IMG 9382 — Postimages

No image preview

IMG 9427 — Postimages

No image preview

IMG 9364 — Postimages

vešala

Gde je ovo?

Zaječar, brdo Kraljevica

27 minutes ago, Filozof manijak said:

Zaječar, brdo Kraljevica

Si bio na stadionu tamo?

1 hour ago, Televisa presenta said:

Gde je ovo?

Da, poslednja slika je Kraljevica Zajecar, ovo sto se Dunav vidi je vidikovac Ploče https://share.google/dLalL6ynnJaxT7EMd preporuka, setnja od nekih 45 min do 1h kroz sumu, pristojna staza i vrhunski pogled, meni i lepsi od najpoznatijeg Banjska Stena na Tari. Polje suncokreta put Bor Zajecar, mada na tom delu kinezu rade kao ludi pitanje je sta ce da ostane u buducnosti tu.

1 hour ago, G. L. said:

Si bio na stadionu tamo?

Više puta, ali na starom stadionu, ovaj novi nisam posećivao.

U hali sam bio bezbroj puta.

@Ras šteta što se slike ne vide.

On 29. 4. 2026. at 0:07, Fakundo Sava said:

Pre par dana drugar okačio slike sa Rtnja ,popeo se tamo sa sinom od 10 godine,nisam još stigao da ga pitam dal je bilo teško ,uglavnom na slikama su bili nasmejani

Ne vidim Rasove fotografije

38 minutes ago, Ardian said:

@Ras šteta što se slike ne vide.

Postoji problem sa ovim sajtovima za kačenje fotografija i forumskim softverom, pa neki (korisnici foruma) vide jedne , a druge ne. Ovoga puta sam koristio ImgBB. Ne znam šta bi bilo rešenje problema.

19 hours ago, Filozof manijak said:

Zaječar, brdo Kraljevica

ihaaaa

koliko sam se puta peo tamo

covid19