April 29Apr 29 7 hours ago, Fakundo Sava said:Pogledao sam na guglu ta Zagajićka brda ,ima tamo neki kurati obelisk ,dal je imao on neku svrhu?To je geodetska trigonometrijska tačka, ima takvih piramida po još nekim brdima i planinama po Srbiji, i van Srbije.Geodetske tačke imaju svoju kategorizaciju (tačke prvog reda, drugo reda, itd) pa su koliko kapiram tačke prvog reda ovako obeležavane (verovatno ne baš sve)To na Zagajičkim brdima je relikt prošlosti, pretpostavljam da je danas obeležavanje na terenu sasvim drugačije, a možda je i kategorizacija (rangiranje) drugačije.p.s. trig. tačke ne moraju uopšte da budu baš na samom vrhu, bitnije je da postoji dobar vidik ka ostalim trigonometrijskim tačkama. Primer je ista ovakva "piramida" na Suvom Rudištu, na Kopaoniku.
April 29Apr 29 mi kad smo pre nekoliko godina isli tu setnju do Zagajickih brda uopste nije lako naci stazu,nije bila najbolje obelezena pa smo sat vremena lutali oko sela Grebenac trazeci je ali ishod je sto smo nabasali na nalaziste smrcaka i ubrali jedno 2kg
May 2May 2 On 29. 4. 2026. at 0:07, Fakundo Sava said:Pre par dana drugar okačio slike sa Rtnja ,popeo se tamo sa sinom od 10 godine,nisam još stigao da ga pitam dal je bilo teško ,uglavnom na slikama su bili nasmejaniNe vidim Rasove fotografijePogledao sam na guglu ta Zagajićka brda ,ima tamo neki kurati obelisk ,dal je imao on neku svrhu?Moze da se popne na Rtanj imaju dve staze laksa i teza samo sto ta laksa ipak ima delova gde se.skoro ide po nekim stenama i nije naivno.Evo malo Istocne SrbijeIMG 9436 — Postimages Edited May 2May 2 by glibav
May 6May 6 1 hour ago, Televisa presenta said:Gde je ovo?Da, poslednja slika je Kraljevica Zajecar, ovo sto se Dunav vidi je vidikovac Ploče https://share.google/dLalL6ynnJaxT7EMd preporuka, setnja od nekih 45 min do 1h kroz sumu, pristojna staza i vrhunski pogled, meni i lepsi od najpoznatijeg Banjska Stena na Tari. Polje suncokreta put Bor Zajecar, mada na tom delu kinezu rade kao ludi pitanje je sta ce da ostane u buducnosti tu.
May 6May 6 1 hour ago, G. L. said:Si bio na stadionu tamo?Više puta, ali na starom stadionu, ovaj novi nisam posećivao.U hali sam bio bezbroj puta.
May 7May 7 On 29. 4. 2026. at 0:07, Fakundo Sava said:Pre par dana drugar okačio slike sa Rtnja ,popeo se tamo sa sinom od 10 godine,nisam još stigao da ga pitam dal je bilo teško ,uglavnom na slikama su bili nasmejaniNe vidim Rasove fotografijePogledao sam na guglu ta Zagajićka brda ,ima tamo neki kurati obelisk ,dal je imao on neku svrhu?38 minutes ago, Ardian said:@Ras šteta što se slike ne vide.Postoji problem sa ovim sajtovima za kačenje fotografija i forumskim softverom, pa neki (korisnici foruma) vide jedne , a druge ne. Ovoga puta sam koristio ImgBB. Ne znam šta bi bilo rešenje problema.
May 7May 7 19 hours ago, Filozof manijak said:Zaječar, brdo Kraljevicaihaaaakoliko sam se puta peo tamo