April 28Apr 28 Nakon oko 4km od polazne tačke, put izlazi iz šume i ukršta se sa zemljanim putem, koji se dalje lako prati. Uskoro se ukazuju i prvi razgledničarski predeli. Sve vreme nas zasipaju nekim otrovom iz stratosfere.
April 28Apr 28 Iza grebena, naziru se pera vetranjača. Izgledaju kao da se rukom mogu dohvatiti, ali vetropark je ipak par kilometara udaljen, između brda i puta Pančevo - Vršac.
April 28Apr 28 Pogled sa grebena Zagajičkih brda na sever-severoistok prema Vršcu i Vršačkim planinama
April 28Apr 28 Dine (iako se geološki sastav Zagajičkih brda razlikuje od Peščare i podlogu ne čini pesak)
April 28Apr 28 Smiraj dana u Staroj PalanciNailazi skela, poslednji dolazak danas Edited April 28Apr 28 by Ras
April 28Apr 28 Deca na nasipu koji odvaja glavni tok Dunava i zaton prema ušću Nere.Pogled sa nasipa ka RamuKroz prored između drveća pokušavam da uhvatim suton nad Dunavom
April 28Apr 28 Noć će potpuno transformisati pejzaž i primat će preuzeti svetla TE Kostolac, trepćuće lampice na propelerima vetrenjača u vetroparkovima sa obe strane Dunava, neprekinuta traka svetla naselja duž desne obale Dunava, počev od okoline Požarevca, preko Smedereva, pa sve do Beograda. U pozadini, svetleće Avalski toranj. a na domak Pančeva instalacije rafinerije i azotare izgledaće kao da su ih postavile nama nepoznate civilizacije, pa ipak, videće se zvezde! Počev od one najkrupnije, koja se lažno predstavlja. Prizor zvezdanog neba koga smo u Beogradu praktično lišeni.Po usporenju, u Pančevu i u Beogradu otvaram prozor.Vazduh smrdi! Edited April 28Apr 28 by Ras
April 28Apr 28 3 minutes ago, kronostime said:Kako se odaziva kobasicar? 😍Ne znam, zaista! Pas se motao tuda, mislio sam da je nekog od posetilaca ili osoblja kafane.
April 28Apr 28 4 hours ago, Ras said:Deca na nasipu koji odvaja glavni tok Dunava i zaton prema ušću Nere.Pogled sa nasipa ka RamuKroz prored između drveća pokušavam da uhvatim suton nad DunavomRas svaka ti cast na tekstu i fotkama. Mene malo sramota pored toliko vremena u BC nisam nikad setao zagajickim. Da dodam onima koji se mozda zapute na tu stranu da je jako lepo kupati se na Karasu u Jasenovu a leti kad je bar jedno 7 dana temperatura iznad 30 spustiti se iz centra BC na Neru i lagano hodati kroz tu jedinu planinsku reku u Vojvodini koju natkriljuje drvece. Preko kod komsija u Rumuniji je Kanjon Nere sa pesackim stazama. Postoje i ture za kanjon iz BG i BC
April 28Apr 28 3 hours ago, vracharac said:Ras svaka ti cast na tekstu i fotkama. Mene malo sramota pored toliko vremena u BC nisam nikad setao zagajickim. Da dodam onima koji se mozda zapute na tu stranu da je jako lepo kupati se na Karasu u Jasenovu a leti kad je bar jedno 7 dana temperatura iznad 30 spustiti se iz centra BC na Neru i lagano hodati kroz tu jedinu planinsku reku u Vojvodini koju natkriljuje drvece. Preko kod komsija u Rumuniji je Kanjon Nere sa pesackim stazama. Postoje i ture za kanjon iz BG i BCImam u vidu spuštanje niz tok Nere, čuo sam od poznanika i to baš na kupanju tamo na jezerima.Edit. Imaću u vidu i to Jasenovo, hvala! Edited April 28Apr 28 by Ras
April 28Apr 28 On 10. 4. 2026. at 17:16, glibav said:Ramonda je vrh hotel. Doduse ako ne volis da ostavljas pare OKGu preskoci. Rtanj je ozbiljna planina za pokusaj uspona za tako malu decu.Pre par dana drugar okačio slike sa Rtnja ,popeo se tamo sa sinom od 10 godine,nisam još stigao da ga pitam dal je bilo teško ,uglavnom na slikama su bili nasmejani Ne vidim Rasove fotografije Pogledao sam na guglu ta Zagajićka brda ,ima tamo neki kurati obelisk ,dal je imao on neku svrhu?