Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

3 hours ago, brusli said:

Sve OK, osim Banatske Palanke, prljava kasaba za izbegavati.

Ako iznajmi kola, moze da se locira u Bajinoj Basti (jedan od najlepsih malih gradica u Srbiji), a odatle su mu blizu 3 izuzetne prirodne lokacije, Tara, Perucac i Drina. Inace put od Mitrovca do Perucca je mozda i najlepsi put u Srbiji, sa neverovatnim pogledom.

ovo cu da im posaljem da izuce, uz par linkova na predlozene lokacije. dobra rakija u BB, meni bi to dosta bilo hihi

• Replies 1.3k
  • Views 167.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ipak se nismo spustili do Trajanove table, ali sam sve zapamtio za sledeći put, posebno tu kafanu.   Za vikend sam bio na potezu Viminacijum - NP Đerdap.   Viminacijum me je oduše

• Obišao sam (obnovljenu) tvrđavu Ram, prešao skelom u Banat, rashladio se na Vračevgajskom jezeru, vratio se na večeru u Staru Palanku (Lederata - odlične šnicle/krmenadle od soma), vratio se nazad pre

• kud u maglu Simoviću
    kud u maglu Simoviću

ako merkaš vrnjačku banju, samo hotel park

Posted Images

da,to nije los predlog..Perucac i Tara...a ,,blizu,, su i Sarganska osmica i Visegrad..

11 hours ago, brusli said:

Sve OK, osim Banatske Palanke, prljava kasaba za izbegavati.

? ni manje ni više kasabasta/prljava od bilo koje varošice niz Dunav

Poznata je po velikom broju ribljih kafana po glavi stanovnika (doduše nisu spektakularne), ali meni je glavni razlog da se prođe tuda da se doživi prelazak skelom preko Dunava, dok skela još postoji.

Nedavno sam bio u Ramu, krenuo na drugu stranu, pa rekoh ko će da čeka skelu i da plaća skelarinu, odoh ja na most kod Kovina.

E taj put oko Smedereva do mosta, i sam most - to je tek bila kasaba, prašina i rupa do rupe, bolje da sam čekao na skelu!

2 hours ago, Frile said:

? ni manje ni više kasabasta/prljava od bilo koje varošice niz Dunav

Poznata je po velikom broju ribljih kafana po glavi stanovnika (doduše nisu spektakularne), ali meni je glavni razlog da se prođe tuda da se doživi prelazak skelom preko Dunava, dok skela još postoji.

Nedavno sam bio u Ramu, krenuo na drugu stranu, pa rekoh ko će da čeka skelu i da plaća skelarinu, odoh ja na most kod Kovina.

E taj put oko Smedereva do mosta, i sam most - to je tek bila kasaba, prašina i rupa do rupe, bolje da sam čekao na skelu!

Apsolutno se slazem. Samo tu jedem somovinu bar jednom godisnje. Mada su od navale beogradjana i Rumuna cene beogradske

Ja bejah prosle godine, rekoh da vidim Dunav sa te strane.

Prvo je bila neka prasina dok se dolazi do Dunava, onda neke kafancuge, iz kojih je dolazila glasna (neprijatna) muzika, a bila je i guzva.

Rekoh da vidim Dunav, kad ono na sve strane plastika i otpad po obali.

I naravno komarci.

Ne bih ponovio taj izlet, bolja su mi Zagajicka brda i Vrsacki breg (i Vrsac).

Jel ima smisla ici u Zrenjanin na par dana ?

To je jedini veci grad u Vojvodini gde nisam bio, uvek mi je bio nesto neprivlacan ne znam zasto (valjda sto je ozloglasen zbog gradske vode i industrije).

Ali ako je Cane tamo, mora da ima nesto u tome...

On 4. 6. 2026. at 10:17, banecare1 said:

kakav sad adrenalin lolol

to je par sa bebom, oni bi da setaju po prirodi.

Izvinjam se bebi.

Davno sam izasao iz te priče. Nije bilo namerno.

Na Rtanj sam se penjao 7, 8 puta, prošli vikend sam prvi put bio na vrhovima okolo, Baba i Mućea, Baba malo preko 1000mnv, Mućea malo ispod. Ima i lep stenovit vidikovac "stenje" malo ispod "babe".

Međutim, glavna atrakcija predela je Kraška jama i pećina golema porica koja blago rečeno izgleda spektakularno sa ulazom od oko 30 metara prečnika.

Pećina je duga više od 200m i duboka ukupno oko 35.

Sve u svemu preporuka...

IMG_20260607_150413_1.jpg

IMG_20260607_151421_1.jpg

IMG-be9d48b51dec70a1357ddbe6a9a05081-V.jpg

Edited by Mil@n