darling Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 (edited) Iz njihovih izvora rekoše da će prestati, jer se jednostavno plaše da će prodaja drastično opasti posle tog upozorenjama nije bilo tako, nego je to bio tendenciozno sklepan tekst kao reakcija na nekakav predlog zakona u eu kojim bi se na toj navodno nezdravoj hrani deklaracije morale nalaziti spreda, napisane velikim slovima. pa je to neki neuki novinar, da l na net.hr, ne secam se gde sam na to naletela, evo kopam, ne mogu da nadjem, procitao nama predlog zakona da ce da ukinu nutelu. oce malo sutra. zasto bi? zasto bas i samo nutelu?! nema nikave logike. to je samo jedan los tekst. i ja da pitam kad sam vec tu sta je nezdravo u nuteli? (ko mi dirne nutelu, ko da me je u srce dirnuo ) Edited June 30, 2010 by darling
renne Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 Pa nije u pitanju samo nutela, neko gomila proizvoda.A šta je nezdravo? pa verovatno sve kao i u svim ostalim namazima, kremama, čokoladama i ostalim slatkišima. Teško da ima nešto zravo u bilo kom od tih proizvoda.
darling Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 (edited) NUTELLANutella sadrži lecitin, proizvod soje koji ima visok udio proteina, kalcija i željeza, štiti kosti, povećava energiju i pomaže da se duže osjećamo siti. Nutella ima manje kalorija od mnogih džemova. Antioksidansi u kakau pomažu u regulaciji krvnog tlaka. Lješnjaci su odličan izvor masnoća zdravih za srce, vitamin E podiže imunosustav, a B vitamini daju energiju i popravljaju raspoloženje te su dobar izvor kalcija i magnezija. Nutella ima puno šećera i masnoća, pa je treba konzumirati umjereno.a evo i linka na tu vest:http://www.tportal.hr/vijesti/svijet/73436/I-Nutella-se-bori-za-ulazak-u-EU.htmlnista se ja ne bojim za nutelicu :) Edited June 30, 2010 by darling
cmrlj Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 Evo, i ja sam citala pa znam, nutela je good for you :) http://www.dailymail.co.uk/health/article-1271520/Surprise-superfoods-Forget-blueberries-Dieticians-say-popcorn-pork-scratchings-bursting-nutrients--GOOD-you.html
gospa buba Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 Gusto mleko. Jesi proverila u Verou? NoyNoy, pretpostavljam u konzervi, ako ga uopste ima.ima u verou, u konzervi, grechesko. videla.on topik. treshnje. sad kad je sve gotovo <_<
magnolia Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 dobro, ljudi, polako sa tim losim vestima, dozirajte malo. pa kojim cu dzankom da se trujem onda :cry:barem od sledece godine vracaju baninije Vraćaju baninije? Molim za detaljan elaborat.
Lloyd Wyman Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 jel su to oni banini kolaci, bilo vecih i manjih u raznim pakovanjima, sa vocnim nadevima, glazurama, coko/lesnik kremom sto je banini pravio s pocetka svoje karijere?
Isis Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 spomenula sam to na love topiku, sva je prilika da ce banini od sledece godine obnoviti proizvodnju svojih neprevazidjenih kolacica
tazza Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 ja sam jednom pozelela a nisam mogla da se setim kako se zovu pa sam ih nacrtala hoce li i njih ponovo da proizvode, eh?
MayDay Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 samo da kazem da sam se ovde u supermarketu dovatila nutele da procitam koliko ima procenata lesnjaka (13%) i onda sam je samo spustila u korpu (onu veliku teglu). dosla kuci i pocela da jedem kasikom. bacila sam je ubrzo u smece. bolje da je bacim nego da je smazem u dva dana.
belch Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 ti si ludaa tolko dece gladuje.. me included.. sto meni ne dade tu teglu, ja bih je rado celu smazala, bez grize savesti
Frank Pembleton Posted July 3, 2010 Posted July 3, 2010 spomenula sam to na love topiku, sva je prilika da ce banini od sledece godine obnoviti proizvodnju svojih neprevazidjenih kolacicaJeeee oni okrugli sa voćnim želeom, a sve u vakumu da bude sveže!!!Jeo do povraćanja , ali sećam se da je neki baja iz te firme setno govorio "kvalitet ne možeš naplatiti u ovoj zemlji"
Recommended Posts